Kontakt April 2005

 
 

Inhoud:

  Colofon
  Van de Redaktie
  The Young Ones
  Nieuw Balinger Jur H. in Zambia
  Meldpunt Overlast
  In Memoriam
  Opgave Jeugdvoetballers
  Fam. Speelman uit Canada
  Wendy Wielink in Buenos Airos
  Meester Sieberingschool Buurtacademie
  Meester Sieberingschool
  CBS "De Morgenster"
  Uitnodiging Jaarvergadering Plaatselijk Belang
  Gevonden
  Paaseieren zoeken
  Opbrengst Collecte Reumafonds
  Te Koop
 
 
  Colofon

Colofon

 

Kopijadres: Geke Strijker

Meeuwenweg 21a, 7938 PR Nw-Balinge.
 

E-mailadres: kontakt@bridge4u.net

(Let op: stuur uw tekst in een bijlage!)

 

*Kopij en advertenties altijd inleveren vóór de laatste

dag van de maand.  *Het plaatsten van kopij is geheel

voor de verantwoordelijkheid van de inzender.

*Anoniem plaatsen van kopij is mogelijk mits de naam van de

inzender bij de redactie bekend is.*Aangeleverde kopij kan geweigerd

worden voor plaatsing, dit ter beoordeling van de redactie

*Plaatsing van kopij wordt geweigerd, indien deze is gericht

tegen personen of groepen personen met het oogmerk van negatieve

publiciteit*Inwoners van Nw-Balinge mogen kosteloos

een kleine advertentie plaatsen.

 

INDIEN U KONTAKT NIET ONTVANGEN HEBT,

BEL DAN NAAR EEN VAN DE REDACTIELEDEN,ZIJ ZORGEN ER

VOOR DAT  KONTAKT ALSNOG BIJ U BEZORGD WORDT.

 

Redactie:

 

Lammy Blanken;    tel: 321253

Henk Dijkhuis;          tel: 321230

Geke Strijker;                    tel: 321132

Jan ’t Hoen;                          tel: 321646

e-mail adres: kontakt@bridge4u.net

 

Redactie jeugdpagina:

 

Naomi Boer:          tel: 321452

Evelien Sok           tel: 321299

Joyce Salomons      tel: 321809

e-mail adres : theyoungoneskontakt@yahoo.com

 

(KONTAKT verschijnt 11 x per jaar en wordt gratis huis aan huis bezorgd)


  Van de Redaktie             April

Van de Redaktie

Lente.

De bomen en struiken komen weer uit.

De vogeltjes zingen.

De bloembollen staan weer in bloei.

Voor velen dingen om van te genieten.

Er zijn dan momenten en valt dit even niet op.

Dan zijn er andere dingen om even stil bij te staan.

Soms lijkt een klein dorp even zonder ‘lente’ te zijn….


  The Young Ones

The Young Ones

 

In de Bios: 21 april 2005 Son of the Mask

 
Tien jaar nadat het magische groene Masker het leven van een nietsvermoedende bankbediende compleet veranderde, zet het ding het leven van een jong gezinnetje behoorlijk op zijn kop. Wanneer de zoon van striptekenaar Tim Avery (Jamie Kennedy) geboren wordt met de spectaculaire krachten van het magische masker zet de kleine man het complete huishouden op zijn kop.

Een felle strijd barst los tussen het bijdehante ventje en de jaloerse hond van het gezin. Allebei willen ze namelijk de controle over dit grensverleggende speeltje in handen houden. Het gezin weet echter niet dat de oorspronkelijke eigenaar Loki naarstig op zoek is naar zijn oude bezit. En hij is bereid al het noodzakelijke te doen om zijn supermasker terug te krijgen!

 

 

Sport & Gezondheid WEETJE

 

Ongeveer 60 procent van de Nederlandse bevolking beweegt onvoldoende! En dat terwijl bewegen allerlei ziektes en aandoeningen kan helpen voorkomen en genezen. Bijvoorbeeld overgewicht, één van het bekendste probleem van dit moment.

Goed eten, niet of matig alcohol drinken en niet roken zijn andere factoren die bijdragen aan een gezond (sport)leven. Wie sport, loopt wel altijd het risico een blessure op te lopen. Maar deze blessures wegen niet op tegen het voordeel van bewegen. Vanuit de maatschappij is vanuit het gezondheidsoogpunt een aantal jaar geleden een norm opgesteld voor de mate van bewegen, namelijk de Nederlandse Norm Gezond Bewegen.  Deze norm geeft richtlijnen aan de minimale hoeveelheid lichaamsbeweging die nodig is voor de instandhouding en verbetering van de gezondheid en fitheid (conditie). Deze is voor jong en oud weer verschillend. 

 
De Nederlandse Norm Gezond Bewegen voor jeugd tot 18 jaar gaat uit van dagelijks één uur matig intensief bewegen, waarbij de activiteiten minimaal twee keer per week gericht moeten zijn op het verbeteren of handhaven van de lichamelijke fitheid (kracht, lenigheid, coördinatie). Voor volwassenen (18-55 jaar) gaat de Nederlandse Norm Gezond Bewegen uit van een half uur per dag matig intensief bewegen op minstens vijf dagen in de week. Voor ouderen (55-plussers) is de Nederlandse Norm Gezond Bewegen een half uur matig intensief bewegen op tenminste vijf, maar bij voorkeur alle dagen van de week.

à PROBEER EENS AAN DEZE NORM TE VOLDOEN EN BEDENK DAT GEEN TIJD EN ‘IK KAN HET NIET’ GEEN GOEDE EXCUSEN ZIJN, want bewegen is niet alleen maar domweg ‘sporten’ (voetballen, turnen of volleyballen), maar kan ook traplopen, tuinieren of stofzuigen zijn. Zolang je maar matig intensief (stevig doorlopen en lichtjes zweten) bezig bent!

 
Moeten jullie eens lezen, het klopt ook nog wat erin staat:
 
Vlgones een oznrdeeok op een Eglnese uvinretsiet mkaat het neit uit in wlkee vloogdre de ltteers in een wrood saatn, het einge wat blegnaijrk is is dat de eretse en de ltaatse ltteer op de jiutse patals saatn. De rset van de ltteers mgoen wllikueirg gpletaast wdoren en je knut vrelvogens gwoeon lzeen wat er saatt. Dit kmot odmat we neit ekle ltteer op zcih lzeen maar het wrood als gheeel.
Geen znrgeon meer om je slpeutfoen
 

RA RA HOE KAN DIT ??

 

Een boer heeft 20 koeien, hij overlijdt en heeft in zijn testament bepaald dat zijn oudste zoon de helft van de koeien krijgt, zijn tweede een kwart, en de jongste zoon ook een kwart.
De oudste zoon heeft na het verdelen 10 koeien de tweede krijgt ook 10 koeien en zijn jongste zoon ook 10 koeien.

 

Oplossing: Hij heeft slecht 2 zonen: de oudste, maar zijn tweede zoon en jongste zoon is dezelfde.

 

Wist u dat……..

- De orka de snelste zoogdier is in het water? De topsnelheid van zo’n orka ligt op 56 km/uur.

- Werelds snelste viervoeter op land de cheeta is? Met snelheden van 115 km/uur. De cheeta kan vanuit stilstand binnen 2 seconden een snelheid van 70 km/uur bereiken.

- De snelste hond de greyhound is? Met snelheden van 70 km/uur

- De snelste vis de zwaardvis is? Die verplaatst zich in het water met snelheden van 109 km/uur.
 

We zijn toch op de wereld om elkaar te helpen niet waar??!


  Nieuw Balinger Jur in Zambia

Een Nieuwbalinger in Zambia

 

Deze winter maakte dorpsgenoot Jur H. samen met zijn reisvriendin Coosje een tocht van 16.000 km  van Kaapstad over land door Afrika en het Midden-Oosten naar Istanboel en van daar per vliegtuig naar Nederland. Hier volgt een reisimpressie uit Zambia, dat ca. 3.500 km ten noorden van Kaapstad ligt.

 
De bus van Lusaka, de hoofdstad van Zambia, naar Chipata aan de grens met Malawi vertrekt om 07.00 uur, maar blijkt om 06.15 uur al voor 80% vol te zitten.
We hebben een dag tevoren al kaartjes gekocht, dus zijn we verzekerd van een zitplaats. Bij het instappen wil een medewerker van de busmaatschappij ZK 15.000 hebben (ZK= Zambia Kwatcha, € 1,- = ZK 5.000  voor het vervoer van onze rugzakken.
Ik antwoord dat ik bij dezelfde maatschappij een dag eerder maar ZK 10.000 betaald heb, waarop de man akkoord gaat met laatstgenoemd bedrag. Ik voeg  er aan toe: “Ik de kwitantie, u het geld”. De man brengt de rugzakken achter in de bus, waarna ik om de kwitantie vraag. “Buiten”, antwoordt hij. Daarop bied ik aan: “ZK 10.000 mét kwitantie en ZK 5.000 zonder”. Buiten aangekomen, overlegt onze zwarte vriend met zijn baas, waarop we een deal sluiten voor ZK 5.000 zonder kwitantie. Zo helpen blank en zwart elkaar.
Het wachten op het vertrek van de bus is allesbehalve saai. Er gebeurt van alles. Zo komt er om 06.30 uur een keurig geklede jongeman de bus binnen met onder zijn arm een 40 cm dikke stapel geestelijke literatuur, waaronder de bijbel. Het lukt hem waarachtig om binnen 5 minuten een bijbel te verkopen.
Vervolgens komt er een man binnen, gekleed met jasje en stropdas, die zich aan de passagiers voorstelt als pastor Benson van een Evangelische Zambiaanse Kerk. Hij zegt met de passagiers te willen bidden voor een veilige reis. Dit gebeurt op uitvoerige wijze, waarbij herhaaldelijk de woorden “Halleluja” en “Amen” vallen. Intussen gaat het heen en weer geloop in het gangpad gewoon door, pastor Benson trouwens ook. Hij deelt nog mee, elke ochtend op deze wijze de bus uitgeleide te doen. Na ongeveer 15 minuten beëindigt hij zijn optreden en gaat hij met een collectezak rond. Voor welk doel de ingezamelde giften bestemd zijn, werd mij niet duidelijk.
Vervolgens komt er om 06.45 uur nog een man de bus binnen die gouden horloges te koop aanbiedt. Niemand heeft echter belangstelling, waarschijnlijk omdat iedereen al voorzien is.
We komen na een vlotte reis en 600 km om 15.00 uur  in Chipata aan en gaan meteen op zoek naar aansluitend vervoer naar Mfuwe, een dorpje bij het Luangwa Nationaal Park, een van de mooiste wildparken van Afrika. Er blijkt geen openbaar vervoer naar Mfuwe te zijn. De onverharde weg met talrijke gaten is te slecht voor bussen. Dit is op zich merkwaardig, want het Nationaal Park is een toeristische topattractie van Zambia, waar vader Staat veel geld aan overhoudt.
Zo bedraagt de entree voor één dag  € 20,-. Vader Staat heeft, zoals in ontwikkelingslanden vaker het geval is, andere prioriteiten voor het uitgeven van geld.
Liften met een vrachtwagen is de enige vervoermogelijkheid.

Een kleine open truck, geladen met suiker en andere nuttige zaken inclusief 2 nieuwe fietsen, staat tot ons geluk gereed voor vertrek. Althans, dat wordt ons gezegd.
Op de lading zitten al 10 mensen, waaronder 2 moeders met baby’s en kleine kinderen. Na kort overleg besluiten we om mee te gaan, ondanks het feit dat we weten in het donker op onze bestemming te zullen aankomen. We worden echter voor de deur afgezet bij de camping waar we heen willen, wordt ons beloofd.

Dat is een hele geruststelling, want de camping ligt 1 km buiten het dorp en het is levensgevaarlijk om daar in het donker te voet heen te gaan in verband met het rondlopen van wilde dieren zoals leeuwen, luipaarden, olifanten en nijlpaarden. Na 2 uur wachten om onduidelijke redenen vertrekken we om 17.00 uur. Onderweg wordt op 3 plaatsen lading gelost, waarna we om 22.00 uur afgezet worden bij de camping.
We hebben geen reservering, maar gelukkig heeft men nog een keurige dubbeldaks tent met 2 veldbedden voor ons. De vriendelijke zwarte dame van de receptie drukt ons op het hart om in het donker vooral op te letten voor wilde dieren en altijd een zaklantaarn te gebruiken.
Er zijn die avond al een olifant en een nijlpaard (hippo) gesignaleerd die tussen de tenten struinden. Voor alle zekerheid loopt een wachtman met een grote zaklantaarn met ons mee naar onze tent.
Dit blijkt niet voor niets, want we staan  plotseling oog in oog met een hippo, een kolossaal, tonnen zwaar beest dat op 15 m afstand  vreedzaam aan het grazen is.

Afstand houden en dóórlopen, is het recept om een onverwachte ontmoeting met een hippo of olifant prettig te laten verlopen.

In geval van een ontmoeting met een leeuw of luipaard moet je je zenuwen in bedwang houden en stokstijf blijven staan.
Deze dieren zijn jachtdieren (net als een hond) die je als hun prooi beschouwen wanneer je wegloopt of  nog erger, wegrent.

’s Nachts veilig in onze tent horen we in de verte het getrompetter van een olifant en vlak achter onze tent het vreedzaam grazen van een hippo, misschien wel onze hippo.


  Meldpunt Overlast

Meldpunt overlast.

 

De gemeente heeft een meldpunt overlast, waar u terecht kunt met klachten op het gebied van veiligheid en openbare orde.
Voorbeelden hiervan zijn een buurman die voortdurend de muziek hard heeft aanstaan, groepen jongeren die  op straat staan met scooters, auto’s en gettoblasters en bedreigend overkomen op voorbijgangers.
 
Inwoners die vermoeden of weten dat er huiselijk geweld plaatsvindt in hun buurt.
 
Inwoners die zichzelf of de buurt verwaarlozen.
 
Deze soorten overlast kunt U via www.middendrenthe.nl doorgeven aan de gemeente.Het kan ook telefonisch op werkdagen tijdens kantooruren via tel. 0593 53 92 22. vraag dan naar meldpunt overlast.
 
Voor los zittende stoeptegels, kapotte straatverlichting e.d neemt U contact op met de afd. dienstverlening
tel. 0593 53 92 22

  In Memoriam
 
 
Nog geen week nadat ik het stukje in Kontakt geschreven had, en nog geen dag na we gekoerst hadden met z’n allen, het verpletterende bericht dat ‘onze Berend’ plotseling getroffen werd door een hartaanval.
Zomaar ineens is Berend er niet meer, en nog niet te begrijpen.
Voor alles gaan onze gedachten uit naar Hennie, kinderen, kleinkinderen en de familie.
Wij missen in Berend een goede voorzitter en een hele fijne speelpartner.
Natuurlijk gaan we door met de club, dat zou Berend niet anders willen. Zijn grote wens was immers, dat we nóg meer leden zouden krijgen.
Namens de soos en de koersbalclub wensen wij iedereen sterkte met het verlies van Berend.

I.Snels


  S.V. Nieuw Balinge

Opgave jeugd voetballers

Lijkt het je leuk om het komende seizoen augustus 2005 te gaan voetballen bij sv. Nieuw Balinge en ben je nog geen lid of ben je nu nog te jong.

Geef je dan voor 1 Juni op bij Marcella Sportel Tel 0528-321458. Dit in verband met het opgeven van de elftallen. Wij moeten de elftallen in juni doorgeven aan de K.N.V.B.
Dit voorkomt problemen met te veel spelers of te weinig spelers in een team.

  Fam. Speelman uit Canada

Groeten uit....

   

Canada

 

Hallo Nieuw Balinge

 

Een tijdje geleden kreeg ik een Mailtje van Kontakt met de vraag of ik niet eens wat voor het blad wou schrijven over hoe het leven hier in Canada is. Dit lijk me heel leuk, dus bij deze:                 "The first story from Olds, Alberta, Canada"

 
Paasvakantie
Lekker een week geen school, maar ook alvast de tijd om weer aan het land werk te denken. De drukte komt er weer aan.We besloten daarom om 3 dagen met de kinderen ertussen uit te gaan. Dit ging natuurlijk weer niet zoals de planning lag, want er moest nog graan afgeleverd worden en hooi, maar we zijn weg gekomen.

Donderdagmiddag, paasvakantie was dus bijna al voorbij, zijn we in de auto gestapt. De rit zou 2 uren duren en dit ging natuurlijk gepaard met commentaar van de achterbank "Zijn we er bijna", maar dat hoort er allemaal bij.
Eerst een hotel geboekt en de bedden moesten natuurlijk even ingesprongen worden door de kinderen. Hup van het ene naar het andere bed.
En toen nog een half uur in de auto voor onze eindbestemming, de EDMONTON MALL.
Edomonton Mall is het grootste overdekte winkelcentrum van de wereld, met 800 winkels en 120 eettentjes onder 1 dak. En dat is nog niet alles.
Gigantisch groot zwembad, pretpark, golfbanen, zeehondenshow, aquariumpark, bioscoop, casino..... Dus dat is niet zo moeilijk om daar je tijd door te brengen.
En het mooiste van alles geen parkeergeld...
Als eerste zijn we het zwembad in gegaan, maar dat was ook niet zo eenvoudig. Een kluisje huren bijvoorbeeld.
Ik dacht een dollar erin, sleutel eruit en klaar is Kees. Maar nee hoor zo werkte dat niet. Alles ging met een computer met geheime codes, die jezelf moest bedenken, en dan kreeg je een nummer toegewezen en dat was je kluis nummer en met een druk op de knop zat die op slot, maar om het weer te openen moest je dus weer naar die computer je geheime code intypen..Wat een ellende zeg. Er stonden dus ook genoeg mensen die het nummer kwijt waren.
Toen we dan eindelijk het zwembad in konden leek het net dat we in een pretpark beland waren. Rijen voor de glijbanen, want er waren wel 20 verschillende glijbanen, je kon wel over de koppen lopen. Dus met 2 kleine kinderen niet echt een succes. Het water was niet echt lekker warm alleen het pierebadje.
Maar Chantal en Roy hebben genoten vooral met de boot van de glijbaan was een succes, ook al moesten we 15 minuten wachten voordat we aan de beurt waren.
Daarna zat onze eerste vakantie dag er weer op.
De volgende dag zijn we weer naar de Mall gegaan en even lekker gewinkeld en de zeehonden  en het pretpark bekeken.
De laatste dag van onze vakantie zijn we naar een Agri beurs geweest. Was best interessant, maar na 3 uren hadden we dat wel bekeken en zijn we richting huis gegaan. Maar dat liep wel anders dan verwacht. Na ongeveer een half uur te hebben gereden, begeeft de auto het...Balen. Nadat het ding is afgekoeld doet hij het weer, maar voor maar 1 kilometer. Gelukkig konden we hem op de parkeerplek van een vrachtwagen inspectie krijgen. Dus we stonden veilig.
Sleepdienst gebeld, maar daar kan maar 1 extra persoon bij in en wij waren met z'n vieren.
Maar het geluk was met ons. Kennissen van ons, ook uit Olds, waren ook op de beurs. Die gebeld en die waren bijna bij de plek waar we stonden,dus daar kon ik toen mooi met meerijden met de kinderen. De auto toen nog maar een keer geprobeerd en die deed het toen weer. Eduard is toen in de auto gestapt en heeft er net zover meegereden totdat het ding het weer begaf en die is toen met de sleepdienst thuis gekomen.
Niet zo'n mooie afsluiting dus, maar ja volgende keer beter.

Bye for now
Eduard Audrey Chantal en Roy Speelman
Olds, Alberta, Canada

  Wendy Wielink in Buenos Aires

GROETEN UIT....

BUENOS AIRES

Hallo Nieuw Balinge!

.
Ik ben gevraagd om een stukje voor Kontakt te schrijven over mijn leventje hier in Buenos Aires, de hoofdstad van Argentinië. Nee, ik ben niet de ouders van Maxima op gaan zoeken, maar heb hier al wel veel over haar en haar familie gehoord. Ik ben hier om mijn afstudeeronderzoek te doen. In Utrecht studeer ik namelijk Culturele Antropologie en daarbinnen richt ik mij op migratie in Latijns Amerika. Ik kijk hier naar de Boliviaanse migranten in Buenos Aires en hoe zij zien te overleven in alle armoede, discriminatie en gebrek aan werk. Er wonen hier bijna een miljoen mensen die vroeger in Bolivia hebben gewoond en hun geluk (en vooral geld) en Argentinië zijn gaan zoeken. Er zijn hier complete wijken en steden waar alleen Bolivianen wonen en waar ze hun organisaties, feesten en markten hebben. Het lijkt alsof je (weer) in een ander land bent met al die kleurtjes en ‘ouderwetse’ kleding en huizen.
.
Ik zit nu al 6 weken in Buenos Aires en ben al redelijk gewend aan de stad, het klimaat en de mensen. De stad ligt aan een grote, smerige rivier en er is dus veel haven en strand. Het weer is nu heerlijk, want het is zomer en dat betekent eigenlijk elke dag zon en groene parken om in te wandelen. Argentinië heeft nogal een moeilijk verleden en dat merk je nog steeds in het dagelijkse leven. Nog maar 20 jaar geleden waren de militairen hier aan de macht en dat betekende onderdrukking van de gewone mens, corruptie en veel politieke problemen. Heel veel mensen zijn hier verdwenen en gemarteld, maar het hele verhaal is in de doofpot gestopt en pas na jaren zijn de meest verschrikkelijke verhalen naar buiten gekomen over bijvoorbeeld mensen die levend uit vliegtuigen zijn gegooid en in zee zijn gedumpt. Nu nog steeds, elke donderdagmiddag om twee uur, komen de moeders van de verdwenen ‘kinderen’ bij elkaar om opheldering te eisen en om de militairen te straffen. Helaas zal dit niet zo snel gebeuren aangezien de politiek nog steeds corrupt is en mensen met geld wel manieren weten om aan vervolging te ontkomen.
.
Deze achtergrond is nogal heftig, maar dat wil niet zeggen dat de mensen ongelukkig of depressief zijn. Buenos Aires is een wereldstad en kun je vergelijken met Parijs, New York en natuurlijk Amsterdam, en niet alleen door de miljoenen inwoners. Het is megagroot en het heeft alles op cultureel gebied: bioscopen, theaters, dure winkels etc. De stad lijkt heel erg op Madrid; brede straten met antieke huizen, grote parken met gigantische bomen, vijvers en picknickruimtes. De hele stad staat nu ook in bloei en vooral in het weekend zie je mensen volleyballen, voetballen en luieren in de zon.
.
Voetbal is hier heel belangrijk en alle kinderen zijn lid van een vereniging en willen prof worden. Je merkt het ook aan de tien zenders op televisie die non-stop voetbal uitzenden. Buenos Aires heeft 8 grote ploegen met ieder hun eigen stadion waar elke zondag gespeeld wordt. De hele stad loopt dan leeg en loopt rond in de kleuren van hun club. Ook hier kennen ze de harde kern en er zijn altijd rellen en ongeregeldheden afhankelijk welke club wint of verliest. Ik ben ook al naar een wedstrijd geweest en de mensen zijn mega enthousiast en verzinnen de meest geweldige liedjes die ze constant blijven zingen gedurende de wedstrijd.
.
De stad is verder bekend om zijn tango. Ik kende het alleen maar van een verplichte dans tijdens dansles, maar hier is het toch een beetje anders. Afgelopen weekend was het festival van de tango in de stad en overal zijn optredens van bekende muzikanten en zangers. De muziek klinkt nogal tragisch en soms vrolijk en de dans is heel intiem. Ik ben naar een hele mooie show geweest in de open lucht en later gingen de mensen gewoon dansen op straat, jong en oud, mooi en lelijk, maakte niet uit. De muziek schalde uit de luidsprekers en iedereen (paar honderd) greep elkaar vast om te dansen tot vier uur ’s nachts.
Ik heb het hier heel erg naar mijn zin en doordat ik in een pension heb gewoond, heb ik al veel mensen leren kennen en doen we leuke dingen (vooral uitgaan hoor). De komende vier maanden blijf ik nog hier en daarna ga ik nog een tijdje reizen hier in het land, maar ook naar Bolivia en hopelijk Brazilië en Uruguay. De afgelopen weken ben ik het uitgaansleven van Buenos Aires gaan verkennen en dat bevalt (helaas?) goed. De dag (en nacht) indeling is wel een stuk anders dan in Nederland.
 ’s Avonds tegen een uur of 10 gaan we bijvoorbeeld bedenken wat we gaan eten en als we dan om 11 uur aan tafel zitten doen we het goed. In het algemeen kun je hier buiten de deur trouwens heel goed eten. De mensen zijn hier gek op vlees en dat heb je dan ook op alle manieren klaar gemaakt. Ik heb al een paar keer met een halve barbecue voor me neus gezeten met daarop niertjes, lever, stukken darm, vieze bloedworst en ander onherkenbaar spul. Ik hou het, wat betreft vlees, dan toch liever bij het biefstukje of de spare ribs. Verder zijn ze hier ook gek op pizza en pasta en dat kun je ook op elke straathoek krijgen. Nadat we gegeten hebben, wordt er nog een tijdje nagetafeld, gaan we ons omkleden en optutten en om één uur, of later, gaan we op weg naar een bar of een pub. Discotheken zijn voor het grootste gedeelte nog gesloten om dat er rond de jaarwisseling een hele grote brand is geweest in een club, waarbij bijna 200 doden zijn gevallen. Om deze reden moeten alle gebouwen verbouwd worden om aan de nieuwe veiligheidsvoorzieningen te voldoen. Een beetje hetzelfde verhaal na de brand in Volendam in 2001 zeg maar. Als we rond 7 uur terugkomen van het dansen, wordt er soms nog even ontbeten en anders tot 4 uur in bed gelegen. De wijk San Telmo, waar ik dus woon, heeft een heel leuk pleintje met terrassen en daaromheen hele leuke restaurants en bars waar we vaak te vinden zijn. Vaak wordt hier tango gedanst, speelt er een live bandje of zit er zomaar iemand met gitaar. Hiervoor wordt wel geld gevraagd, maar het valt onder de leuke vorm van geld verdienen. Al die jochies die met een sip gezicht en uitgestrekte hand langs de terrassen gaan zijn de iets minder leuke vorm. Verder probeert men ook van alles en nog wat aan je te verkopen op alle plaatsen die je kunt bedenken; terwijl je zit te eten, wijntje aan het drinken bent, wandelen, in de metro, in de bus, maar dit doen ze gelukkig niet al te opdringerig. Dit daarentegen met de Argentijnse mannen, die te opdringerig voor woorden zijn. Op straat kunnen ze het niet nalaten om naar je te kijken, te fluiten of gewoon even aanspreken. Als je denkt dat je onschuldig aan het praten bent, blijkt eigenlijk altijd wel dat er een versiertruc achter zit. ‘Heb je een vriendje in Nederland? Dat maakt toch niet uit, je hebt er hier ook één nodig…’ Zucht…
Verder ben ik nog naar de begraafplaats geweest waar Eva Perón (Evita) ligt begraven. Dé toeristentrekpleister van dit gebied, maar eigenlijk zijn de andere graven veel interessanter. Zoals in veel Spaanstalige landen, worden van de graven paleizen gemaakt die op de

meest vreemde en interessante manieren zijn versierd. Met beelden, plakkaten, goud, koepels, snijwerk etc. Engste is nog wel dat je overal naar binnen kunt kijken en de versierde grafkisten kunt zien liggen. Op het eind van de dag met een laaghangende zon en overal wespen om je heen te zoemen ziet het er een beetje griezelig uit. Ook de markten in de weekenden zijn heel populair en gezellig. Overal handgemaakt spul, ‘k heb zelf al vijf nieuwe kettingen gekocht, en veel antiek in de buurtjes. Ook zijn we wezen volleyballen in het park, een cruiseschip wezen bekijken, musea bezocht en wandelen en kijken en wandelen en kijken en…… Jullie snappen, ik heb het prima naar mijn zin, en op bepaalde dagen komt mijn afstudeeronderzoek een beetje op de tweede plaats. Wat niet wil zeggen dat ik nog niks gedaan heb hoor! Ik ben hard aan de slag gegaan nadat ik eenmaal mijn Spaanse cursus had afgerond. Ben naar de universiteit geweest, heb een AIO bezocht die me heeft overladen met informatie, Rode Kruis, ambassade, consulaat, hulporganisaties etc. Het leukste was eigenlijk mijn dagje uit met Vicky, de Boliviaanse schoonmaakster die hier in huis de tent runt. Zij woont, in het weekend, in een villa miseria, de zogeheten sloppenwijken, maar gelukkig zijn deze niet allemaal zo armoedig. Ik ben met haar naar een Boliviaanse markt geweest, naar haar huis en we hebben allerlei familieleden opgezocht. Het was heel gezellig en ook al viel ik duidelijk op tussen alle Bolivianen, Peruanen, Paraguayanen en de enkele Argentijn, nergens last van gehad, want mijn begeleidster was bekend in de buurt. Ook de consul van Bolivia heb ik tot vriend gemaakt en hij wil me met alle plezier meenemen als hij op ‘werkbezoek’ gaat bij de Boliviaanse wijken. Momenteel heb ik voornamelijk een hele hoop informatie die ik moet doorploeteren en verwerken en daar houd ik me nog wel even mee bezig.

.
De komende tijd staan er nog een paar leuke dingen op de planning zoals afscheidsfeestje, een tango show, en uitgaan natuurlijk en mijn leventje hier begint echt vorm te krijgen.
.

Ik hoop jullie snel weer te spreken!

.

Groetjes uit het land van de tango, wijn en voetbal!

Wendy.

 

  Meester Sieberingschool Buurtacademie

Een nieuwe kans in Midden-Drenthe
 

Wij zijn trots u te kunnen melden dat voor de ouders van de beide basisscholen en de peuterspeelzaal het aanbod van de Buurtacademie al in de praktijk geldt.

Wat is de Buurtacademie?
De Buurtacademie maakt cursussen en bijeenkomsten in eigen dorp mogelijk. Daarbij wordt rekening gehouden met de wensen van mensen zelf. Maatwerk dus. In Nieuw Balinge werken de beide basisscholen, peuterspeelzaal en Plaatselijk Belang samen om ervoor te zorgen dat er een aanbod komt. De informatie hierover ontvangt u via ‘Kontakt’.
Kansen voor Nieuw Balinge
De Buurtacademie moet staan voor alles wat leuk en leerzaam is voor mensen. Leergierige/nieuwsgierige ouders bijvoorbeeld komen aan hun trekken. Maar ook vrijwilligers die bijvoorbeeld willen leren hoe ze hun vereniging beter kunnen besturen. De Buurtacademie sluit niemand buiten; iedereen kan meedoen. De praktijk zal moeten leren of de Buurtacademie iets is voor Nieuw Balinge. Ons dorp gaat samen met Hoogersmilde als eerste van start!
Een start op twee manieren
We beginnen meteen met een aanbod voor onze ouders (zie hieronder). Daarnaast doen we een inventarisatie dorpsbreed in ‘Kontakt’.
Aanbod voor ouders
9 mei 2005 starten we bij voldoende deelnemers (minimaal 8) met de eerste cursus.
Deze bestaat uit drie bijeenkomsten.

1.     9 mei 2005 Kind en media / kind en computer: laat ik mijn kind onbeperkt TV kijken of computeren?

2.     23 mei 2005 Goed communiceren met kinderen: mijn kind heeft een eigen wil, hoe ga ik daarmee om?

3.     6 juni 2005 Weerbaarheid:

De bijeenkomsten zijn op maandagavond in ‘de Heugte' van 20.00 tot 22.00 uur.
Kosten

Omdat deze bijeenkomsten vallen onder het gemeentelijk educatiebeleid, zijn er geen kosten aan verbonden! De consumpties zijn wel voor eigen rekening.

Opgave door onderstaand strookje voor 22 april 2005 in te leveren bij school / peuterspeelzaal.

 
De Buurtacademie is een project van de gemeente Midden-Drenthe, het Drenthe College, Welzijn Midden-Drenthe, Plaatselijk Belang, Meester Sieberingschool, de Morgenster en Duimelot.

 

Ik / Wij wil(len) met … personen deelnemen aan de bijeenkomsten van de Buurtacademie.

 

Naam:

Adres:

Telefoonnummer:

E-mail adres:

 


  Meester Sieberingschool

 

Even voorstellen

Mijn naam is Pauline Prinsen. Sinds begin maart ben ik werkzaam in groep 3/4. Na 5 jaar gewerkt te hebben op de Prinses Margrietschool in Smilde, wilde ik graag van baan veranderen. Ik ben nu inmiddels een aantal weken aan het werk op de Meester Sieberingschool en heb, al heel wat indrukken kunnen opdoen. Het was prettig om de eerste week met juf Judith te kunnen samenwerken, zodat de overgang voor de kinderen (en voor mij) niet zo groot was.

In de afgelopen weken heb ik met veel mensen kennisgemaakt.

Tot slot: Ik heb gemerkt dat er op de Meester Sieberingschool een goede samenwerking is tussen ouders, leerkrachten, kinderen en andere betrokkenen bij de school. Ik hoop hier op dezelfde manier een steentje aan bij te kunnen dragen. Want ook ik vind het contact tussen met name ouders en school erg belangrijk. Want samen kunnen we er immers voor zorgen, dat de kinderen een zo goed en leuk mogelijke basisschoolperiode hebben.              Pauline Prinsen

 

“Alles-bij-één”  2-jarig jubileum

Maandag 21 februari hebben wij het 2-jarig jubileum van Alles-bij-één gevierd. We hebben deze dag overdag nog de laatste dingen voorbereid in de klas, bijvoorbeeld cadeautjes ingepakt voor de grabbelton, deurhangers gemaakt.

’s Avonds waren een flink aantal klanten die ook onze rommelmarktje hebben bezocht. Er waren zelfs kleuters die één van de workshops hebben bezocht, de workshops werden verzorgd door een paar kinderen van groep 7 en 8.

Groep 7/8 heeft op 21 februari een leuke koopavond georganiseerd.

Er waren allemaal verschillende dingen te doen. Ik noem er een paar:

Je kon mee doen aan een workshop, je kon ook even rondneuzen op de rommelmarkt in de grote hal, maar er stonden natuurlijk ook kinderen in de winkel.

De koopavond was georganiseerd omdat onze winkel 2 jaar bestaat. Daar zijn wij allemaal heel trots op!!

Rosa.

 

Wijster voetbaltoernooi

Vrijdag 11 februari zijn we naar Wijster geweest.

Daar moest groep 7/8 voetballen voor de beker.

Maar jammer  genoeg hebben we niet de beker gewonnen.

De beker heeft Wijster uiteindelijk mee naar huis  mogen nemen.

Het was gezellig en we hebben goed ons best gedaan.

Volgende keer beter hé.                                                      Tamara

 

Oud papier

De afgelopen keer hebben onze vrijwilligers 9560 kilo oud papier opgehaald. Iedereen die hier aan bijgedragen heeft hartelijk dank namens onze kinderen.

 

De cito-eindtoets.

1, 2 en 3 februari hadden wij de cito-eindtoets. We moesten toen 290 vragen beantwoorden.

De vragen waren wel allemaal meerkeuzevragen. De onderdelen die we moesten doen waren: rekenen, taal, spelling, begrijpend lezen, wereldorïentatie en studievaardigheden.

De ene keer waren het 20 vragen en de andere keer 30. Als het 20 vragen waren dan had je er 30 minuten de tijd voor en als je 30 vragen had dan kreeg je er 40 minuten voor.

De uitslag van de Cito-toets is een niveau bijvoorbeeld: vmbo, havo of vwo.

Die uitslag bepaalt niet alles van de echte uitslag maar wel een deel.

Het gaat ook om het advies van de meester of juf, want als je die dag niet lekker was en het niet goed ging dan kun je heel laag scoren terwijl de meester of juf jou veel hoger in had geschat.

De uitslag van de cito is 1 maart ’05 binnen gekomen.                                                                    Iris, groep 8

 

Groep 1/2

De donderdag voor Pasen, had de paashaas, na ons paasontbijt eieren voor ons verstopt.

We vonden er eerst 62, ’s middags nog 3 en op 4 april de allerlaatste.

Het vogelhuisje voor het raam is sinds kort bewoond. Dit is heel spannend. Hopelijk komen er snel jonkies.

 

Groep 5 t/m 8                                                                         is vrijdag 31 maart naar de voorstelling Fulco de Minstreel in de Ogterop te Meppel geweest. Het stuk werd opgevoerd door PABO studenten.

Fulco is een trouwe knecht van de heer Gijsbrecht van IJsselstein en zijn vrouw Bertha van Arkel. Eigenlijk is hij ook geen minstreel maar het verhaal zal vertellen, waarom hij zo wel wordt genoemd.

Op een kwade dag wordt heer Gijsbrecht gevangen genomen door de heer Hendrik van Vianen. Fulco kan nog net ontsnappen en brengt vrouw Bertha op de hoogte van het slechte nieuws.

Ze is erg verdrietig, maar huilen helpt haar geliefde man niet. Dus maakt Fulco een plan waarmee ze die gemene heer Hendrik kunnen aftroeven. Fulco heeft het plan om het zesjarige zoontje van heer Hendrik te ontvoeren en het kind te ruilen tegen zijn heer Gijsbrecht.

Het plan lukt helaas maar voor de helft.

Alleen reageert heer Hendrik anders dan verwacht en hij weigert Gijsbrecht te ruilen tegen zijn zoontje. In plaats daarvan bestormt hij het kasteel IJsselstein. Er wordt een jaar gevochten en na dat jaar heeft vrouw Bertha nog maar 15 strijders over. Maar met 15 strijders kan ze het kasteel niet meer behouden. Daarom komt ze met heer Hendrik overeen dat de helft van haar mensen vrij worden gelaten en de andere helft de dood zal vinden. Het lot zal bepalen wie de slachtoffers zullen worden. Ondertussen zit Fulco ook niet stil. Hij ziet kans om aan het begin van de strijd om het kasteel te ontsnappen. Fulco wil zijn heer bevrijden en probeert dit op allerlei manieren. Heer Gijsbrecht zit gevangen op een slot in Dordrecht. Allereerst probeert Fulco het slot binnen te dringen als marskramer, maar de gevangenisbewaarder vertrouwt hem niet en hij wordt niet binnen gelaten. Zijn plan mislukt, dus jammer genoeg moet hij wat anders bedenken. Fulco verzamelt een paar muzikanten, verkleedt zich als oude minstreel en gaat opnieuw naar het slot.En dan volgt er een happy end.

De kinderen hebben genoten.

 

Buurtacademie:

De buurtacademie is voor alle inwoners van Nieuw Balinge.

De ouders van de beide basisscholen en peuterspeelzaal hebben vorige week een uitnodiging ontvangen. Deze vindt u ook in “Kontakt” en op de website van Nieuw Balinge.!

Natuurlijk is iedereen welkom. Mocht u ook graag deel willen nemen aan deze bijeenkomsten , dan kunt u zich opgeven door het opgavestrookje in te leveren bij één van de beide basisscholen of de peuterspeelzaal.

Tot ziens op één van de bijeenkomsten.

 


  CBS "De Morgenster"

TAARTENACTIE ! TAARTENACTIE !

Ook dit jaar wordt weer de taartenactie rond Moederdag gehouden. Ruim van tevoren komen leerlingen van onze school hopelijk ook uw bestelling opnemen. De slagroomtaarten worden bezorgd op zaterdag 7 mei a.s. De opbrengst wordt besteed aan extra leer- en speelmateriaal voor de leerlingen. Alvast bedankt voor uw deelname.

TAARTENACTIE ! TAARTENACTIE !

 

WITTE DONDERDAG

De lente is begonnen. Dit seizoen staat veelal symbool voor nieuw leven, een nieuw begin.  Op school mochten we het nieuwe begin, de opstanding van Jezus weer gedenken tijdens de Paasmaaltijd en de Paasviering. Deze werden gehouden op Witte Donderdag in de gemeenschapsruimte van onze school.

Tijdens de Paasmaaltijd aten we met alle leerlingen bolletjes, dronken iets daarbij en natuurlijk ontbrak ook het ei niet. Na de maaltijd herdachten we het lijden en sterven van Jezus en vooral ook zijn opstanding uit de dood. Alle leerlingen werkten aan deze viering mee.

 

COMPAZ-TOETS

Dit jaar deden de vier leerlingen uit groep 8 weer mee aan de Compaz-toets. De toets brengt altijd enige spanning met zich mee, maar het resultaat is heel goed te noemen. Twee leerlingen kregen advies voor VWO, een leerling kreeg het advies voor VMBO-tl / HAVO en een leerling kreeg VMBO-advies. De leerlingen zien  ook op deze wijze resultaat van hun jarenlange inspanningen. Dit is een felicitatie waard.

 

CREA-MIDDAGEN

Dit jaar proberen we zoveel mogelijk verschillende technieken aan de orde te laten komen. Zoals we gewend zijn, zijn de leerlingen van de groepen 1 t/m 4 gemengd en in groepen verdeeld en datzelfde geldt voor de leerlingen van de groepen 5 t/m 8. Gelukkig zijn weer een aantal ouders bereid gevonden om een groep te begeleiden. Technieken die uitgevoerd worden zijn: Figuurzagen, glas verven, koken, naaien, breien,  hout bewerken, brooddegen en papier-maché. Met veel enthousiasme werken de leerlingen drie keer met een bepaalde techniek. Een roulatiesysteem zorgt ervoor dat alle onderwerpen in de groepen aan bod komen.

 

LEERLIJNEN IN GROEP 1 / 2

Vanaf groep 3 worden op de meeste scholen lesmethoden gebruikt om de leerstof bij de leerlingen aan te bieden. In de kleutergroepen worden een aantal voorlopers op deze methoden gebruikt, maar vaak bieden de leerkrachten de lesstof thematisch aan en natuurlijk wordt dan bijgehouden wat wel en niet aan de orde geweest is. De laatste jaren is er op onze school door de onderbouwleerkrachten hard gewerkt om de leerlijnen (de leerstof), ook wel ‘beredeneerd aanbod’ genoemd, op papier te krijgen. Thema’s met uitgewerkte lessen en bijbehorende activiteiten en lesmaterialen staan in dit plan uitgebreid beschreven. Dit plan is samen met een medewerker van KOBALT opgesteld. Tevens zijn er uitgebreide observatiemodellen ontwik-keld waarop de resultaten van de individuele leerling bijgehouden wordt. Zo wordt ernaar gestreefd het onderwijsaanbod in de kleutergroepen zo uitgebreid mogelijk te doen zijn en de leerlingen zo goed mogelijk in hun sociaal-emotionele en cognitieve ontwikkeling te volgen om zo nodig in een vroeg stadium hulp te kunnen bieden.

 
Een hartelijke groet, Emmy Botter

 


  Plaatselijk Belang

Aan de leden van Plaatselijk Belang.

Uitnodiging voor de jaarvergadering van Plaatselijk Belang de”Vooruitgang” op 12-04-2005 om 20.00 uur in de Heugte

Agenda.

  1. Opening
  2. Notulen van de jaarvergadering van 13-04-2004.
  3.  Ingekomen stukken.
  4. Jaarverslag Penningmeester.
  5. Jaarverslag werkzaamheden bestuur.
  6. Verslag van de kascommissie 2004/2005 bestaand uit Dhr J.Huizenga en Dhr A. van Santen. Reserve Dhr A. Kroezen.
  7. Bestuursverkiezing. Lijst van aftreden 2005.

2005; Dhr C. Wielink en      Dhr A.Wielink

2006; DhrJ.Stegehuis, Dhr R. Osinga en Mw Kroezen-Prins.

2007; Dhr A. Mekkes, en Mw T. Enninga

Volgens de lijst van aftreden zijn de heren C. Wielink en A. Wielink. Dhr C. Wielink en Dhr A. Wielink stellen zich weer herkiesbaar.

Evt. tegenkandidaten moeten schriftelijk worden ingeleverd drie dagen voor de vergadering bij de secretaris.

8.     Aanpassing huishoudelijlk regelement.

9.     Rondvraag.

  1. Sluiting.
 

Werkzaamheden van het bestuur 2004:

-Project Veur Uutzicht.  ( zie verder in Kontakt).

-Opknappen monument Meester Siebering.

-Kerstverlichting

-Verwelkomen nieuwe bewoners,

-        Gesprek college B&W.

-        De Trektocht.

-Paasvuur.

-Dorpsklok.

-Opnames TV Drenthe.

-Gesprek met Rabobank.

-Gesprek met Woonservice  Drenthe.

-Vernieuwen Website door Dhr Bram van Burg.

-Ontwerp vlag Nieuw-Balinge.

 

Secr. A. Wielink
Voornweg 10
7936RC Nieuw Balinge.

* * * * * * * * * *

Notulen Jaarvergadering Plaatselijk belang ”De Vooruitgang” d.d. 13-04-2004.
 
Aanwezig volgens presentielijst 14 personen.
 
De voorzitter opent de vergadering en heet allen van harte welkom op deze jaarvergadering.
 
De notulen van de vergadering van 13-04-2004 zijn afgedrukt in Kontakt en worden niet meer voorgelezen. Mw. Post vraagt wat er bedoelt wordt met het kunstwerk, voorstel is om een vlag van Nieuw-Balinge te laten maken, dit zal uitgezocht worden hoe het eruit moet zien.
 
Ingekomen stukken geen.
 
Jaarverslag werkzaamheden bestuur: deze zijn afgedrukt in Kontakt, de voorzitter licht het toe.
 
Jaarverslag penningmeester. De stukken worden aan de aanwezigen op de vergadering overhandigd, het resultaat van Kontakt was nog niet uitgewerkt. De penningmeester licht het toe.
 
Verslag kascommissie 2003/2004: Bestaand uit Mw J. Post en Dhr A.van Santen. Mw J. Post vertelt dat het prima in orde was. De penningmeester wordt decharge verleend.
 
Benoeming kascommissie; Aftredend Mw J. Post. De nieuwe kascommissie bestaat uit Dhr A. van Santen en Dhr J. Huizenga. Als reserve is Dhr A. Kroezen.
 
Bestuursverkiezing: Volgens lijst van aftreden Dhr A. Mekkes en Dhr H. Hilberink. Dhr A. Mekkes stelt zich weer herkiesbaar. Dhr H. Hilberink stelt zich niet herkiesbaar. Het bestuur stelt Mw T. Enninga en Dhr T. Booy voor als vervanger voor Dhr H. Hilberink. Hierover wordt gestemd. Mw T. Enninga had 12 stemmen Dhr T. Booy had 2 stemmen. De telling wordt door Mw G. Strijker en Mw J. Kroezen gedaan. Mw T. Enninga zal samen met Dhr A. Mekkes plaatsnemen in het bestuur. De voorzitter heet Mw Enninga welkom in het bestuur en bedankt Dhr Hilberink voor zijn inzet die hij geleverd heeft binnen het bestuur.
 
Verhoging contributie: De voorzitter legt dit uit, op dit moment betaalt elk lid€ 3,50, het voorstel van het bestuur is om dit te verhogen verhogen naar € 5,00. Dit wordt door de leden aangenomen.
 
Aanpassing statuten: Deze lagen voor de vergadering ter inzage, zoals in Kontakt was vermeld. In de vergadering is het verder besproken, de aanwezige leden stemden hiermee in en keurden de statuten goed na een kleine aanpassing. De penningmeester gaat dit bij de notaris bespreken en zal dan ondertekend worden door het D.B
 
Rondvraag:
 
1: Dhr Huizenga stelt voor om in 2005 het   huishoudelijk reglement ook te vernieuwen.
 
2:Dhr Huizenga vraagt wat voor zin het plakbord heeft in het dorp. Het plakbord voldoet wel aan de wensen om er wat op te plaken volgens aanwezigen.
 
3:Mw Post bedankt het Bestuur voor het geldbedrag dat gekregen is voor de straatversiering in de feestweek.
 
4: Mw Stijker vraagt of er niet wat vaker in Kontakt geplaatst kan worden over bepaalde activiteiten die in het dorp plaats vindt.

 

5: Dhr C Wielink vraagt namens Dhr K Sok of het niet mogelijk is om het monument van Meester Siebering op te knappen. Dit krijgt de aandacht.
 
6: Dhr Hilberink bedankt het bestuur voor de prettige samenwerking.
 
7: Als de statuten zijn ondertekend door het D.B kunnen de leden dit bij de penningmeester afhalen.
 
8: Dhr Huizenga vraagt of de gemeente het bushokje aan de Verl. Middenraai kan opknappen. Dit zal aan de gemeente gevraagd worden.
 
9: Dhr G. Slomp vraagt of de kavels in het bestemmingsplan al in de vrije verkoop zijn. Dit is binnen het bestuur niet bekend en zal worden nagevraagd bij de gemeente.
 
Sluiting: De voorzitter dankt de aanwezigen voor hun komst, en wenst een ieder wel thuis.

 


  Gevonden Voorwerpen

 

Gevonden: FOTOTOESTEL

tijdens eierzoeken bij de IJsbaan

Af te halen bij:
   Miranda de Jonge,
    Verl. Middenraai 42,
    Tel. 321456

  Paaseieren zoeken

Paaseieren Zoeken bij de IJsvereniging

 
Zaterdag 19 maart 2005 was het weer zover:  Ons jaarlijkse paaseieren zoeken bij de IJsvereniging het begon om 2 uur, maar om half 2 kwamen de eerste kinderen zich al melden. 

Wij hadden dit jaar veel kinderen. Wel 82.!!
En om twee uur zijn ze eieren gaan zoeken.  De een vond er 2, de ander 5  en somigen ook niets. 

Er werd gezocht in verschillende leeftijd categorieën.per groep was er een versierd ei verstopt,welke een prijsje waard was als je hem gevonden had.

De gelukkige vinders(sters) waren:bij de peuters was dit Rienk Schonewille,bij groep 1 en 2 was dit Jennifer Span, bij  groep3 en 4 was dit Ricardo Mans en bij de groepen 5 t/m 8 was dit Ingrid Sallomons.

Maar na afloop kreeg iedereen een zakje met een ei erin en wat chocolade eitjes en ze hebben een bakje patat met wat drinken gehad dus niemand ging met lege handen naar huis en ik denk dat we konden terug kijken op een geslaagde middag.!
Ook willen wij de juffen en meesters van de peuterzaal en beide basisscholen weer bedanken voor hun medewerking.
Het Bestuur.
U kunt meer foto's bekijken op: www.ijsverenigingnieuwbalinge.nl

  Reumafonds

Opbrengst:

De collecte van het reumafonds heeft opgebracht, het mooie bedrag

van: € 380,33.

Dank aan de gevers en de collectanten!


  Te Koop

Te Koop:

g.o.h. SKEELERS: ‘Avatar’

Met softwielen: ‘California Pro’

Maat: 40/41

Prijs: € 30,=

Gerwin Strijker, tel: 321132.