Kontakt Juli 2006

 
 

Inhoud:

  Colofon
  Van de Redaktie
  Meester Sieberingschool
  CBS de Morgenster
  The Young Ones
  Beachparty
  Cursus ‘conflictbemiddeling’
  Dorpshuisbestuur blij met zoveel vrijwilligers!
  Cursus foto's bewerken op de computer
  Wandel 4-daagse
  Mag ik U voorstellen.....
  Programma Zomerfeest 2006!
  Stichting Voedselbank Midden-Drenthe
  Wereldwinkel
  Vakantieperiode Middenstand
  Prijswinnaars Verloting SV Nieuw-Balinge
  Rommelmarkt NH-Kerk
  Nat. Epilepsie Fonds.
  Wil jij iets extra’s bijverdienen?
  Te Koop/Te Koop gevraagd

 
 
Colofon

Colofon

 

Kopijadres: Geke Strijker

Meeuwenweg 21a, 7938 PR Nw-Balinge.

E-mailadres:geke.strijker@hetnet.nl

(Let op: stuur uw tekst in een bijlage!)

 

*Kopij en advertenties altijd inleveren vóór de laatste dag van de maand.  

*Het plaatsten van kopij is geheel voor de verantwoordelijkheid van de inzender.

*Anoniem plaatsen van kopij is mogelijk mits de naam van de inzender bij de redactie bekend is.

*Aangeleverde kopij kan geweigerd worden voor plaatsing, dit ter beoordeling van de redactie

*Plaatsing van kopij wordt geweigerd, indien deze is gericht  tegen personen of groepen personen met het oogmerk van negatieve publiciteit

*Inwoners van Nw-Balinge mogen kosteloos een kleine advertentie plaatsen.

 

INDIEN U KONTAKT NIET ONTVANGEN HEBT,

BEL DAN NAAR EEN VAN DE REDACTIELEDEN,ZIJ ZORGEN ER

VOOR DAT  KONTAKT ALSNOG BIJ U BEZORGD WORDT.

 

Redactie:

 

Lammy Blanken;     tel: 321253

Henk Dijkhuis;            tel: 321230

Geke Strijker;                    tel: 321132

Jan ’t Hoen;                          tel: 321646

Jose Post;                                  tel: 321354

e-mail adres: geke.strijker@hetnet.nl

 

Redactie jeugdpagina:

 

Naomi Boer:          tel:

Evelien Sok           tel: 321299

Joyce Salomons      tel: 321809

e-mail adres : theyoungoneskontakt@yahoo.com

 

(KONTAKT verschijnt 11 x per jaar en wordt gratis huis aan huis bezorgd)

 

Van de Redaktie

Vele vrijwilligers die hun handen uit de mouwen steken in ‘De Heugte’. Meer foto’s zijn te zien op de site.

 

VAN  DE  REDACTIE

Nog enkele weken en het is vakantie, voor de een wat sneller als de ander maar we komen allemaal aan de beurt. Zo ook de redactie van Kontakt. Een maand zult u het moeten doen zonder ons vertrouwde maandblad. Wel kunt u kopy gewoon blijven inzenden, alles wordt dan geplaatst in de volgende uitgave, van september.

  • Deze maand van alles over het Zomerfeest!
  • Het programma!
  • Oproep voor de Markt
  • Oproep voor optredens op de Zaterdagavond, enz. enz.
  • De Buurtacademie met veel cursusaanbod
  • Het DB van "De Heugte" over de verbouwing van het Dorpshuis
  • De scholen doen hun verslag van de laatste weken voor de grote vakantie.
  • The Young Ones met gezellige informatie.
  • De activiteitenkalender en diverse verslagen.

 

Wij wensen u veel leesplezier maar vooral ook een prettige VAKANTIE!!!

Meester Sieberingschool
 

Kunstmenu groep 1/2.

Begin juni hebben de kleuters 2 keer les gehad van meester Paul. We hebben allerlei toneelspelletjes gedaan die te maken hadden met het prentenboek ‘het huisje dat verhuisde’. Het is gelukt om het huisje dat eerst op het platteland stond, maar werd ingebouwd door de stad, weer een plekje buitenaf te geven.

Schoolreis groep 1/2

Bij het inleveren van de kopij voor deze ‘Kontakt’ hadden we de schoolreis nog tegoed. We gaan met de bus naar Sprookjeshof in Zuidlaren.

Groep 3 en 4

Op maandag 26 juni gingen we op schoolreis naar het “speelgoedmuseum” in Roden en het pretpark “De Vluchtheuvel” in Norg.

Dit jaar mochten we met een echte bus op schoolreis, wat voor de kinderen een hele belevenis was. In het museum begonnen we met een speurtocht, waarbij de kinderen een indruk kregen van al het speelgoed door de jaren heen. Ook was het mogelijk om met het speelgoed te spelen. Vooral het fietsen was erg in trek. Dit waren namelijk fietsen met 1 hele grote voorband en een klein achterbandje. Doordat dit verschil zo groot was, was het fietsen een stuk lastiger. Enkele kinderen hadden het gauw onder de knie, bij de anderen mocht de begeleiding rondjes meerennen!!!!!   De middag hebben we doorgebracht in het pretpark. Hier hebben de kinderen zicht uitstekend vermaakt en sloten we af met een ijsje. Toen was het echt tijd om weer richting school te vertrekken. Eenmaal in de bus waren de gesprekken al aardig rustiger en gingen er zo hier en daar al wat ogen dicht. Gelukkig waren we al gauw bij school, zodat iedereen lekker naar huis kon om na te genieten van deze leuke dag. Kortom: We kunnen terugkijken op een hele fijne en geslaagde schoolreis.

Schoolreis groep 5/6

Maandag 26 juni zijn we met groep 5/6 een dagje uit geweest naar Ponypark Slagharen.

Om negen uur ’s ochtends vertrokken wij met 4 auto’s richting Slagharen. We kwamen aan om half tien. De attracties gingen pas om 10 uur open, maar we konden wel alvast het park in. Eerst even een plekje voor onze tassen gezocht. We hadden nog mooi even de tijd om uitgebreid de kaart te bekijken om te zien wat er allemaal aanwezig was. Rond 10 uur verlieten we onze tassen en gingen met verschillende groepjes het park in. Het feest kon beginnen. Doordat het niet zo druk was, konden de kinderen optimaal genieten van alle attracties. De grote favorieten waren toch wel de Octopus en de Wild water baan. Maar de echte waaghalzen vonden we terug in de Free Fall en de Looping. Om half een hebben we met zijn allen een patatje gegeten met daarbij de keuze uit kipnuggets, frikadel of een kroket plus een heerlijk glaasje ranja. De kinderen mochten nu kiezen met welk groepje ze meegingen. In de middag werd het nog steeds niet drukker. Zo konden we nog steeds twee of drie keer achter elkaar in dezelfde attractie. Om half drie was het tijd voor een ijsje. Voor we ons ijsje konden gaan halen moesten we bijna de gehele klas uit de Octopus halen. Na het ijsje hadden we nog even de tijd om onze favoriete attracties te bezoeken, want om half vijf moesten we ons verzamelen bij de uitgang. Het laatste half uurtje ging volgens vele kinderen te snel voorbij. Rond vijf uur waren we weer bij school terug. Volgens vele kinderen was dit hun leukste schoolreisje ooit. We hebben gelukkig de hele dag mooi weer gehad en de kinderen heel veel plezier.

Sportdag groep 1 t/m 4.

Op vrijdag 8 juni hebben deze leerlingen flink gesport tijdens de sportochtend rond de school. Er waren een twaalftal onderdelen die afgelegd werden, zoals verspringen, parcourtje hardlopen, flessenvoetbal, enzovoort. Het weer speelde prima mee, dus er is heel wat afgezweet.

Schoolkrantcommissie

De schoolkrantcommissie is onlangs bij elkaar geweest. Deze bestaat tegenwoordig uit 2 ouders, 3 leerlingen (uit groep 3/4 , 5/6 en 7/8) en een leerkracht. Dankzij hen en de ideeënbus is het ook deze keer gelukt om de inhoud van de schoolkrant te vullen.

Groep 7/8

Gehandicaptensport

We kregen een man op bezoek die een handicap heeft. Hij legde uit dat als je een arm of een been er af had, dat je dan een kunstarm of been kon krijgen. We mochten allemaal kunstarmen en benen vasthouden. Er waren hele luxe bij en hele oude. Verder vroeg hij nog of iemand anders een soort handicap had, bijvoorbeeld een bril voor slechte ogen. Verder gingen we nog met rolstoelen dingen oefenen. We leerden hoe je met een rolstoel een drempel op kon en hoe je een rolstoel kunt besturen. Verder gingen we nog met een rolstoel basketballen. We moesten met een blinddoek om, een bal vangen met belletjes er in. Het was heel leuk.  Jan Sloots groep 7.

Sportdag

Groep 7/8 had op 9 juni sportdag. Het was leuk. ’s Morgens hebben we lijnbal gedaan en ’s middags hadden we atletiek zoals: hoogspringen, verspringen. Balgooien, hindernisbaan en hardlopen. Dat was leuk en om 15.00 uur zijn we weer met de fiets naar huis gegaan.  Marco Brookman.

Einde schooljaar:

Het schooljaar zit er bijna weer op. Dat betekent dat we afscheid gaan nemen van een aantal leerlingen. De kinderen van groep 8 gaan na deze zomervakantie naar het voortgezet onderwijs. Rosa, Cynthia, Bastiaan, Ivy, Jan, Dylan, Eline, Nikki, Jorik, Michiel, Roy en Marco wij wensen jullie veel succes op jullie nieuwe school. Laat af en toe eens van je horen hoe het met je gaat.

Verder willen wij iedereen die op welke manier dan ook zijn/haar steentje heeft bijgedragen hartelijk bedanken voor de inzet. We kunnen met elkaar terugkijken op een geslaagd schooljaar. We hopen volgend schooljaar ook weer op u te kunnen rekenen. Want zoals u weet samen kunnen we veel. Wij wensen iedereen een fijne vakantie toe en hopen iedereen maandag 4 september weer gezond en wel terug te zien op onze school.

Team meester Sieberingschool.


  De Morgenster

 

De eerste plaats voor De Morgenster

In juni 2006 werden er in Westerbork festiviteiten gehouden rondom het 800-jarig bestaan. De basisscholen uit de regio kregen de mogelijkheid om op een leerzame manier hier aan deel te nemen. De opdracht van de Organisatiecomité 800 jaar Westerbork was gericht op de creatieve verwerking van het thema “Westerbork, Verleden en Heden”. De kinderen van de Morgenster hebben samen met de ouders prachtige hoofddeksels van jute gemaakt. Tijdens de beoordeling bleek dat de jury zeer onder de indruk was van de creativiteit, originaliteit, inzet en enthousiasme, waarmee de hoeden gemaakt zijn. Op het resultaat kunnen wij trots zijn: als groep hebben wij De Eerste plaats behaald. De prijs bestaat uit een bezoek aan Speelstad Oranje. Werkelijk te gek!

 

Dinsdag, 13 juni werden de kleuters en ook de kinderen uit hogere groepen uitgenodigd door het Organisatiecomité om naar een voorstelling te kijken.

Dennis Meijer schrijft: “Het was heel leuk. Er was een mevrouw die als clown verkleed was en een man die de directeur speelde. De vrouw was heel lenig. Ze gaf een cadeau aan de directeur. Dat was een ballon. Die vloog gelijk naar het dak. Toen probeerden ze op allerlei manieren de ballon terug te krijgen en er werd zelfs de hulp van andere kinderen gevraagd. Aan het eind kregen we nog een ijsje”.
 

Fotowedstrijd “Groen verrassend goed”

Op woensdag, 7 juni heeft wethouder E.Bolhuis tijdens een prijsuitreiking in het gemeentehuis in Beilen de prijswinnaars bekendgemaakt van de door de gemeente gehouden fotowedstrijd over groen. In totaal waren er 60 prachtige inzendingen.

Bij de jeugd is de 1e prijs gewonnen door Bianca Prins. Zij maakte een foto van een jonge koolmees. Proficiat!
 

Sportdag 2006

Vrijdag, 9 juni werd de jaarlijkse Sportdag in Westerbork gehouden. Tijdens deze dag konden de kinderen hun prestaties op verschillende atletiekonderdelen demonstreren. Natuurlijk werd er ook een teamsport beoefend, namelijk lijnbal. Alle sporters kregen een diploma met de gemeten resultaten. We blikken terug op een sportieve en gezellige dag.
 

Schoolreis groep 6, 7 en 8

Dinsdag, 20 juni gingen de kinderen van de bovenbouw op schoolreis naar Schiermonnikoog.

Colinda Mekkes en Berthilde Prins schrijven: “Om 7.00 uur moesten we op school zijn. Het was een lange reis, we moesten anderhalf uur rijden. Om 9.30 ging de veerboot varen en het duurde drie kwartier. Toen we op het land waren huurden we fietsen en gingen naar het bezoekerscentrum. Daar deden we opdrachten over het eiland. Later gingen we op de fiets naar de Berkenplas, daar bleven we eten. We gingen ook naar een Duitse bunker om die te bekijken. Het was daar heel donker binnen. We gingen ook naar de Noordzee om te zwemmen.

Op het strand kregen we een opdracht om iets van zand te maken. De jongens gingen een zandkasteel maken, maar dat mislukte. De meisjes maakten een walvis die met zand gevuld was en het lukte. Daarna gingen we weer naar het dorpje. We mochten winkelen en daarna gingen we patat eten. Om 18.30 uur gingen we terug met de boot. We waren om 21.00 uur weer thuis. Wij vonden het hartstikke leuk!”

Schoolreisgedicht

Met de auto naar Lauwersoog,

Met de boot naar Schiermonnikoog.

Fietsen op het eiland,

Langs een mooi weiland.

Pootje baden in het meer,

Lekker fietsen heen en weer.

Zwemmen in de zee,

En iedereen deed mee.

Souvenirs kopen,

Erheen met de fiets of lopend.

Patatje eten,

En niks vergeten.

Terug van Schiermonnikoog,

Met de boot naar Lauwersoog.

Het was een leuk schoolreisje,

Groetjes van Bianca (een meisje)


  The Young Ones

Zomerkriebels

 

A

ls je deze zomer niet weet wat je allemaal kunt gaat doen, ga dan voor tips en informatie naar de website van: www.er-op-uit.nl à Handige site met informatie over dagjes uit met je gezin, avondjes uit, dagjes weg, personeelsfeestjes, extreme sports, maar ook over bedrijfsuitjes, vrijgezellenfeesten en themafeesten.

O

p de volgende site vind je allerlei informatie over zomeractiviteiten voor kinderen, zomerrecepten, leuke stranden, attracties, spelletjes en vakanties: http://www.internetwijzer-bao.nl/zomer/

Knutselen: meloenpitten ketting

Wat heb je nodig: pitten van een meloen, naald, sterk draad & eventueel verf

Zeker nu in de zomer zijn er veel meloenen aanwezig in de winkels. In een meloen zitten heel veel pitten. Daar kan je een mooie ketting van maken. Je moet ze eerst goed wassen en laten drogen.
Neem dan een naald en een stevige draad leg aan het eind van de draad een knoop. Prik de naald door het uiteinde van iedere pit en rijg ze aan de draad. Eventueel kan je alle, of enkele, pitten verven.

Mopje

JANTJE GAAT NAAR SCHOOL EN VRAAGT:
jUFFROUW WORD JE GESTRAFT VOOR IETS WAT
JE NIET GEDAAN HEBT?
dE JUFFROUW ZEGT:NEE,WAAROM VRAAG JE
DAT? oMDAT IK MIJN HUISWERK NIET
GEMAAKT HEB.

 

In de bios 13 juli 2006

Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest

Na het krankzinnige succes van Pirates Of The Caribbean kon een tweede deel niet uitblijven, al was het maar omdat we nog niet genoeg hebben van Johnny Depp als de getikte Kapitein Jack Sparrow. Samen met Orlando Bloom en Keira Knightley in hun oorspronkelijke rollen komt Jack weer in contact met de geestenwereld, wanneer blijkt dat hij in het krijt staat bij Davey Jones (Bill Bighey), de geest aan het roer van het spookschip ‘De Vliegende Hollander’.
Dit nieuwe avontuur verpest meteen ook de voorgenomen bruiloft van Will en Elizabeth, die natuurlijk weer meegesleurd worden in de ellende. Meer van hetzelfde, maar dat is in dit geval natuurlijk juist de bedoeling. Deel drie is trouwens direct hierna opgenomen, dus reken maar op een open einde.

Do’s & Don’ts

Vermoeide uitstraling     

-        Als je er snel moe uit ziet, zorg er dan voor dat je haar niet stijl langs je gezicht valt. Dat zorgt voor een extra futloze uitstraling.

Tenger figuur      

-        Als je smal bent, is het slim om witte kleding te dragen. Dat zorgt ervoor dat je optisch iets breder lijkt.

Niet alleen zwart kleedt af

-        Niet alleen zwarte kleding kleedt af. Dat effect bereik je vaak ook prima door middel door de lijn van je kleding aan te passen. Kies bijvoorbeeld voor een recht model broek en mooie hoekige shirts in vrolijke kleuren.

Lingerie voor een maatje meer

-        Veel dikkere vrouwen dragen bh's in een verkeerde maat. Met een goede bh komen je borsten hoger en dichter bij elkaar te staan. Dat staat niet alleen sexy, het scheelt vaak ook een hele kledingmaat!

Langer lijken

-        Wil je graag wat langer lijken? Trek dan een top en een rok of broek in dezelfde kleur aan.

Ronde vormen

-        Een ingezette mouw maakt dat je schouders heel rond ogen. Optisch lijk je daardoor dikker. Wil je dit voorkomen? Draag dan kleding die meer grafisch en hoekig is. Dat kleedt meteen een heel stuk af!

Leuke kreten:

Ë    Na het zoveelste smakeloze kopje koffie, vroeg ik: zet je hem espresso?

Ë    Het koeriersbedrijf bood hem een loopbaan.

Ë    06 is meestal geen netnummer.

Ë    De dominee vroeg wat ik van de doopvont.

Ë    Voor pech onderweg hadden ze pannekoeken bij zich.

 

  Beachparty

Beachparty

De eerste échte

in

NIEUW BALINGE!!!

…PASSENDE MUZIEK!

…PASSENDE KLEDING!

…GEZELLIGE FEESTTENT!

 

 

TOEGANG GRATIS!

 

WET: LEGITIMATIEBEWIJS TONEN!

AANVANG: 21.00 UUR

FEESTTERREIN BIJ “DE HEUGTE”

Tijdens Zomerfeest

Op donderdag 3 augustus

MUNTEN VERKRIJGBAAR in

“DE HEUGTE”

Organisatie: Jeugdsoos “Kentucky”

Verzorgd door Dorpshuis “De Heugte”
 

  cursus ‘conflictbemiddeling’

 

’t Geruzie veurbi’j

Een fijn dorp om in te wonen is meestal ook een rustig dorp. Soms raakt de rust verstoord als meningsverschillen tussen dorpsbewoners oplopen. Meestal komt alles vanzelf weer op zijn pootjes terecht, maar er kan ook heel wat aan vooraf gaan voordat de rust weergekeerd is.

Een interessant onderwerp dus voor kleine gemeenschappen: hoe kunnen we op een goede manier met conflicten omgaan? Wanneer is (professionele) hulp van buiten nodig?

Een korte cursus ‘conflictbemiddeling’

Het Dorpenoverleg Midden-Drenthe (DOM) organiseert dit najaar een korte cursus conflictbemiddeling: ‘’t Geruzie veurbij’. Deze cursus van drie avonden wordt gegeven door Johan Weerkamp. Als gecertificeerd Mediator heeft hij regelmatig te maken met zeer uiteenlopende conflicten.

De cursus is voor iedereen uit de ledendorpen van het Dorpenoverleg Midden-Drenthe die:

-       het interessant vindt om meer te weten over het omgaan met conflicten;

-       het wel een uitdaging vindt om te proberen te bemiddelen;

-       het belang ervan ziet dat mensen met praten hun conflicten oplossen;

-       mee wil denken over hoe vrijwilligers een rol kunnen spelen bij conflicten in de dorpsgemeenschap.

De cursus wordt gegeven op:

¨       Dinsdag 3 oktober 20:00 uur

¨       Dinsdag 10 oktober 20:00 uur

¨       Dinsdag 17 oktober 20:00 uur

De cursuslocatie is de Weidehoek in Wijster. De kosten zijn € 10,00 per persoon, inclusief cursusmateriaal.

Meer informatie

Voor meer informatie of opgave kunt u terecht bij: Albert Wielink, Voornweg 10 tel: 321323

of Stichting Welzijn Midden-Drenthe:
Janneke Verdijk, plattelandsmedewerker
Klaas Bouwman, projectuitvoerder tel. 0593-523450, e-mail: k.bouwman@welzijnmd.nl

VRIJWILLIGERS

DORPSHUISBESTUUR BIJZONDER IN ZIJN / HAAR "NOPJES" MET ZOVEEL VRIJWILLIGERS!

Een onvoorstelbaar aantal mensen heeft zich aangemeld als vrijwilliger bij de verbouw / renovatie van ons dorpshuis! Samen is hier het sleutelwoord, hoe meer we samen verzetten hoe meer geld er over blijft voor de inrichting van het nieuwe gedeelte? Deze mensen zijn "goud" waard!

De eerste aanzet is gegeven en er is door vele vrijwilligers al veel werk verzet met ook nog tropische temperaturen. Dit is de eerste ronde renoveren aan de buiten gevel, na de bouwvakvakantie komt er nog veel meer werk los. Aanmelden als vrijwilliger kan dan ook nog steeds, hoe meer mensen hoe minder zwaar de "belasting" per persoon.

Beste mensen iets wat je SAMEN opbouwt geeft een extra dementie aan het geheel. Het is ook een stukje van jouw, jij hebt er ook aan meegewerkt. En er komt nog bij, met een grote ploeg werken is reuze gezellig! 

Kijk maar eens op de site: www.nieuwbalinge.eu  daar vind je schitterende foto's van het hele "gebeuren."

Wilt u, jij ook meewerken aan een schitterend vernieuwd dorpshuis, waar de komende dertig jaar van genoten kan worden??? Doe dan ook mee.......kom ook een avondje schoonmaken, schilderen, vloeren uitbreken enz. enz. Eigenlijk is het werk wat iedereen kan, toch?  Alhoewel een VAKMAN / VROUW is natuurlijk ook zéér welkom?

Voor info kun je altijd terrecht bij Nico Tel: 321461 of José tel: 321354

Namens het bestuur van Dorpshuis "De Heugte" vooralsnog aan iedereen DANK DANK DANK! 

DORPSHUIS DONATIEFONDS

Door een aantal mensen, zelfs van buiten ons dorp,  is het bestuur van "De Heugte" benaderd met de vraag of er een donatiefonds of iets dergelijks is?  Omdat ze niet in de gelegenheid zijn b.v. mee te werkene als vrijwilliger zouden ze via deze weg toch een bijdrage willen leveren aan de grote verbouwing.

Alleen al de gedachte dat mensen zo betrokken zijn met ons dorpshuis is hartverwarmend!

Het bestuur zal dan ook op korte termijn een rekening openen en het nummer bekend maken zodat iedereen in de gelegenheid is hieraan een bijdrage te leveren.

Bij voorbaat willen wij de mensen die  dit idee bij ons opperden heel Hartelijk danken. Binnenkort zullen wij een rekeningnummer bekend maken via Kontakt en site: www.nieuwbalinge.eu

Met vriendelijke groet, DB "De Heugte"


Buurtacademie

Een aantal mensen hebben aangegeven graag een cursus te willen volgen over foto's bewerken op de computer.  Dit is mogelijk, maar bij dit soort cursussen zijn de kosten voor eigen rekening! Toch wil de buurtacademie ook hierbij, waar nodig haar medewerking verlenen.

Cursusduur: 6 x 2,5 uur

Docent: Fred Kemper

Start: Dinsdag 14 September aanvang 19.30 uur!  Dorpshuis "De Heugte"

Minimaal 7 en maximaal 10 deelnemers.

Kosten totaal:  € 75, = per persoon.

Aanmelden bij Docent: fredkemper@wanadoo.nl

  Wandel 4-daagse

WANDEL 4-DAAGSE.

De Morgenster gaat m.b.v. plaatselijk belang en Ouderen Onder Dak, een Nieuw-Balinger wandel 4-daagse organiseren. De avond wandel 4 daagse is gepland op 19, 20, 21 en 22 september 2006.

Alle dagen is er een andere route en je kunt kiezen tussen de afstanden 5 en 10 kilometer. Het is bedoeling dat de kinderen van groep 1 t/m 5 onder begeleiding lopen van een ouder. Maximaal 6 kinderen per 1 ouder. De groepen mag je zelf samenstellen.

Inschrijving vindt plaats op 19 september 2006, tussen 18.00 en 19.00 uur op de Morgenster.  Vrijdag 22 september is er een feestelijke medaille-uitreiking op de Morgenster.

Wandelen: leuk voor iedereen en jong en oud!

Mag ik U voorstellen.....

“Mag ik u voorstellen…”

 

 

Piraten combinatie “Drents geweld”

 

Het zal u niet ontgaan zijn, dat er op 15 t/m 18 juni een groot piraten spektakel, aan  de middenraai 4 gaande was. Een grote hoge zendmast en een feesttent stonden op het terrein. Parkeer gelegenheid voor auto’s en fietsen was aanwezig,  2 toiletten en een koelwagen. Alle ingrediënten voor een geslaagde marathon uitzending. 72 uur non-stop is er piraten muziek gedraaid. Het was een groot succes. Veel inwoners van Nieuw- Balinge, zijn in de feesttent wezen kijken, hoe een stel piraten fanaten hun hobby uitoefenden.

Wij zijn op bezoek gegaan, bij de twee initiatief nemers van dit (mega) Piratenfestijn.  Henry Vos en Dirk Mulderij zijn piraten van het eerste uur, zo’n 2 jaar geleden zijn ze met de geheime zenders begonnen.

Henry: we moesten alle spullen bij elkaar sprokkelen, het is nogal duur om alles in één keer te kopen. Na verloop van tijd zijn ze begonnen met het uitzenden.

Henry: de zender stond bij mij thuis achter in de schuur. De zendmast was toen 10 meter hoog. Toen Dirk Mulderij weer in Nw-Balinge ging wonen, hebben ze de zender verplaatst naar een slaapkamer in Dirk zijn woning. De mast waarmee ze nu uitzenden is 22 meter hoog. Ze noemen zich het Sirocco Team. Iedere vrijdag van 7.30 u. tot 2.00 u. s’nachts draaien ze plaatjes op de geheime zender.

Dirk: ze kunnen plaatjes aanvragen op tel. Nr.: 0528-320620

Zijn er veel geheime zenders in Nw-Balinge?

Dirk: zeker wel 4 geheime zenders zijn er in ons dorp. Het leeft hier wel die piraten muziek.

Hoe zijn jullie er toe gekomen, om z’n marathon te organiseren en wat komt er allemaal bij kijken.

Henry: we waren op een verjaardag, toen voor het eerst het idee kwam, om het eens te proberen.  Maar voor je zoiets gaat doen, moet je eerst zorgen dat je genoeg mensen bij elkaar kunt krijgen die je willen helpen. Vele kameraden en collega-zendammateurs wilden hier graag aan mee werken. Op 3 december 2005 was de 1e vergadering. 6 personen waren bereid om te gaan draaien. We kwamen nog 2 personen te kort, om die 72 uur rond te zetten. Toen de 2 laatste personen zich bij de groep gevoegd hadden, konden we beginnen om alles op papier te zetten. Het grootste probleem moest eerst worden opgelost. Het vinden van een geschikte locatie. Fam. Schutte en Fam. Smale vonden het een super idee en boden hun een geschikte locatie aan.

Henry: ik wil graag benadrukken dat wij deze mensen hartelijk willen bedanken voor hun gebaar. Zonder deze locatie konden wij niets beginnen.

De plannen werden uit gewerkt. De feesttent werd geleverd door: Wout Strijker. (waar een klein dorp al niet groot in is) Stoelen en tafels hebben ze van het Dorpshuis geleend.

Hadden jullie zelf genoeg materiaal om z’n marathon uitzending te doen?

Dirk: nee zeer zeker niet. Bv. De mast hebben we geleend van piraten zender “Drents Geweld”. En ook de zender (heel belangrijk) een dubbele Mosfet 700w. bereik.  Een paar dagen voor de uitzending is de mast van 32 meter hoog geplaatst. Ongeveer 20 vrijwilligers waren hierbij te helpen. Ook de feesttent werd er snel en vakkundig neer gezet door Wout en Eddy Strijker.  Alle Dj’s moesten ook materiaal meenemen. Zoals mengpanelen, kabels, stereo en Ads coder enz enz.

Is z’n marathon financieel wel haalbaar?

Henry: wij hebben z’n 25 sponsoren bereid gevonden om ons financieel te steunen, in ruil voor reclameblokken tijdens de uitzending. Wij willen graag langs deze weg alle sponsoren hartelijk bedanken voor hun steun. Ook zelf hebben de jongens er veel geld in gestoken.

En dan is het zover. 15 juni om precies 18.30u. is de uitzending van: Piraten Combinatie “Drents Geweld”.  2 Dj’s die zorgden voor de muziek en verzoekjes. Een telefoniste die alle smsjes en bellers noteerden, om later in de uitzending verwerkt te worden. Ze hebben in die 4 dagen ongeveer 530 smsjes of bellers genoteerd. Dat is vrij veel.  Er werd op 95,1 FM uitgezonden.  Mensen uit Amersfoort, Ameland en Duitsland gaven aan dat het bereik goed was. En dan niet te vergeten de Catering.  Constant waren  er 2 vrijwilligers die zorgden dat iedereen z’n natje en droogje kreeg. Je kon na de 1e dag al merken, dat alles tot in de puntjes was geregeld. Een strak schema waar iedereen zich perfect aan hield.  Vooral de 2e avond waren er zeker 60 man uit het dorp om feest te vieren met z’n allen. Iedereen vond het geweldig. Als de laatste mensen naar huis gingen, moesten de Dj nog de hele nacht door uitzenden. Kou en slaap werden getrotseerd. In totaal zijn er bijna 1000cd’s gedraaid, bijna niet voor te stellen.

Hoe zijn jullie eigenlijk aan de naam “Drents geweld” gekomen?

Henry: die hebben we met z’n allen bedacht. We vonden het wel mooi klinken. Drents geweld bestaat uit:

Sirocco team:   Henry Vos en Dirk Mulderij

Parel van Drenthe: Harjan Schonewille
De zwarte Leeuw: Geert jan Kleine
De J.P. zender: Jan Peter Strijker
De Sjompie fun: Wolter Strijker
Astrixs: Richard van Putten (Hgv)
Alpina Fun: Jakko Hugen (Hgv)

Maar aan al het goede komt een eind. En zo ook op 18 Juni om 18.00 uur. Alle Dj’s en vrijwilligers die ervoor gezorgd hadden dat alles vlekkeloos verlopen is, zijn naar de zender toegelopen, die achter in de tent was geplaatst. Op emotionele manier, werd de stekker uit de zender getrokken. 4 dagen lang alles samen gedaan en nu was het afgelopen. Als afsluiting hebben we met z’n allen in de feesttent zitten te Chinezen.

De fam Schutte en fam Smale hebben voor het volgend jaar, de locatie alweer toegewezen. Het is hun goed bevallen!!! Henry: volgend jaar komen we zeker terug en misschien nog wel veel spectaculairder. Verder wil ik hier nog niks over kwijt.

Dirk: Drents geweldheeft zijn eigen T-shirts. Deze kan iedereen bestellen voor € 15,= Ook audiobanden voor € 15,= . Bij Dirk Mulderij Tel: 0528-320620

Veel succes jongens.


Programma

Programma Zomerfeest 2006!

 

Maandag 31 Juli

Start SURVIVAL 20.00 uur vanaf Dorpshuis "De Heugte" eerste  spectaculaire opdracht en dan route vervolgen!

Woensdag 2 Augustus

OPTOCHT - Alle kinderen opstellen bij "De Morgenster" Leuk verkleed, alles mag!

BRADERIE - VLOMARKT

RAD VAN FORTUIN

SPRINGKASTEEL MET TOUWLADDER VOOR DE KINDEREN

SPRINGKASTEEL VOOR DE KLEINTJES

BALLENBAK

BALLONNEN CLOWN

OPTREDEN CLOWN

Gezellig TERRAS ONDER PARTY TENT en BARBEQUE

OPTREDEN VAN DE BROEKER SIRENE"S!

’s avonds 21.00 uur: LIVE MUZIEK

Donderdag 3 Augustus

9.00 uur:  Koersbal wedstrijden

9.00 uur:  Koppel Vissen Middenraai

13.30 uur Sprookjes met JACINTA Peuters en groep 1 - 2 Basisschool

              Na afloop Zandkastelen bouwen in de "beach" party tent

13.30 uur Jeugd BINGO ronde Zaal

20.00 uur: Klaverjassen ronde zaal

20.00 uur: BINGO grote zaal

21.00 uur: BEACH PARTY

Vrijdag 4 Augustus

13.00 uur FIETSTOCHT VOOR HET HELE GEZIN!

25 km. Kindvriendelijke route

40 km. voor de échte fietsliefhebbers.!

Na afloop gezellig samen eten in de grote zaal!

19.00 uur DEMONSTRATIE SCHAPEN DRIJVEN DOOR HONDEN!

              WAT KUN JE HONDEN ALLEMAAL LEREN?

Lokatie: VOETBALVELD SV NIEUW BALINGE

’s avonds: de band ‘MATCHSTICK’

Zaterdag 5 Augustus

13.00 uur:  BEACH VOLLEYBAL WEDSTRIJDEN op het strand van NIEUW BALINGE!!!

                Met gezellig terras!

13.30 uur: LUISTEREN, LACHEN EN ZINGEN Met GRE DE TOVERFEE! 

STAP MAAR OP MIJN BEZEMSTEEL! Na afloop voor ieder kind een presentje!      

16.00 uur: NIEUW NIEUW NIEUW!

VARKEN WROET"N. Wie durft de strijd aan met deze "vette" Varkens?

20.00 uur:  Optredens van diverse pluimage, jong , wat ouder en nog ouder?

                Playback, bespelen van muziekinstrumenten, Zang enz. enz.

 Met Band dus live Dansmuziek!

DROOMWENSEN WORDEN INGEVULD???

En natuurlijk de uitslag van de SURVIVAL!!!

Het Zomerfeest Programmaboekje geeft u van dag tot dag informatie, mochten er toch nog vragen zijn of opmerkingen schroom dan niet maar neem contact op met José Post tel: 321354 of mail josepost4@hotmail.com

Onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

TOT ZIENS BIJ ONS 42 ste Zomerfeest!


Stichting Voedselbank Midden-Drenthe

 

Doelstelling van de stichting:

De stichting wil een bijdrage leveren aan de vermindering van (verborgen) armoede en verspilling in Nederland voor zover dat betrekking heeft op de inwoners van haar werkgebied Midden-Drenthe. Op  25 mei 2005  werd de stichtingsakte getekend, inmiddels is de stichting uitgegroeid tot een goed lopende organisatie. De voedselbank verstrekt maandelijks pakketten levensmiddelen aan gezinnen die leven beneden het bestaansminimum.  De aanvragen blijven binnenkomen. Inmiddels (mei 2006) wordt maandelijks aan plm. 120 gezinnen een pakket levensmiddelen verstrekt.

Vrijwilligersorganisatie.

De gehele organisatie werkt uitsluitend met vrijwilligers in alle functies. Gezien het karakter van de werkzaamheden van de stichting hebben vrijwilligers en bestuursleden plicht tot geheimhouding omtrent alles waarvan zij redelijkerwijs kunnen vermoeden dat het vertrouwelijk is.

Voedselstroom

In de voedselstroom van producent naar consument wil het nog wel eens haperen. Er ontstaan overschotten aan producten door afname in de vraag, overproductie, verpakkingsfouten en dergelijke. Kosten voor opslag en administratie zijn hoog en ‘doordraaien’ van  goed voedsel is de goedkoopste oplossing. Gelukkig gaan steeds meer fabrikanten / distributeurs inzien dat hun overschot op non-profit basis ook ten goede kan komen aan mensen in de samenleving  met een inkomen beneden de armoedegrens.  De voedselbank komt deze mensen tegemoet. We leggen contacten met voedselfabrikanten/distributeurs over het overnemen van overtollige artikelen.

Hoe u een bijdrage kunt leveren

Ook bij particulieren komt het voor dat te veel is ingekocht of houdbare producten al lang staan te wachten om te worden gebruikt of Uw groentetuin geeft meer dan u zelf kunt gebruiken.  Door uw overschot (we bedoelen geen ”afdankertjes”) aan de voedselbank aan te bieden kunt u ook een bijdrage leveren aan de doelstelling van de voedselbank. Omdat de voedselbank niet dagelijks is bemand,  kunt u uw producten het beste  telefonisch  aanbieden.

0528-321373 of 06-45628305 of 0593-525447 of 526776 of 526280

Op dat moment kan worden aangegeven wanneer en waar u de producten kunt brengen. Het voorraaddepot van de voedselbank staat aan de Ventweg Oost  naast Dierengilde Labeo, achter het postkantoor.

Donateurs.

Er werken bij de voedselbank alleen vrijwilligers. Het voedsel verkrijgen wij gratis, maar voor de financiering van opslag en transport zijn wij afhankelijk van giften. Zonder bijdragen van donateurs en sponsoren kan de voedselbank niet blijven functioneren. Uw gift is daarom van harte welkom en draagt een steentje bij aan de bestrijding van verspilling en armoede in ons land.  U kunt uw gift overmaken naar bankrekening: 107973197  t.n.v. Voedselbank Midden-Drenthe. Voor inlichtingen of reacties kunt u terecht bij het secretariaat van de stichting: Makkum 16, 9411 TJ Beilen, telefoon 0593-523224


Wereldwinkel Westerbork    
 

Persbericht-Alle soorten boeken   gevraagd

10de BOEKENBEURS Wereldwinkel Westerbork in oktober 

De voorbereidingen voor de jaarlijkse Boekenbeurs van de Wereldwinkel in Westerbork zijn in volle gang. Het inzamelen, selecteren en rubriceren van gebruikte en nieuwe boeken is begonnen. “Alles is welkom”, zegt Berta Sliekers, één van de drijvende krachten achter de jaarlijkse Boekenbeurs. Wie boeken wil afstaan, kan die inleveren bij de Wereldwinkel, Roessinghkamplaan 1 in Westerbork. Even bellen met (0593) 33 15 24 of 33 17 88 kan ook. Er komt dan iemand langs om de boeken op te halen.

De Westerborkse Boekenbeurs is dit jaar op zaterdag 14 oktober aanstaande vanaf 10.00 uur in het Kerkelijk Centrum De Voorhof. Het is tevens een jubileum. De beurs bestaat tien jaar. Jaarlijks verzamelen en verkopen vrijwilligers van de Wereldwinkel duizenden boeken. Het genre is zeer divers. Het varieert van kinderboeken, kunst en literatuur tot en met romans en stripboeken. “Op 14 oktober is De Voorhof een boekenparadijs voor elk wat wils”, zo vat Sliekers de beurs samen.

De opbrengst van de Boekenbeurs is grotendeels bestemd voor het draaiende houden van de Wereldwinkel in Westerbork. Toch gaat ook een deel van het geld naar een ander goed doel.

Vorig jaar bedroeg de netto-opbrengst 2.100 euro. Hiervan is een bedrag geschonken aan de kinderen en leerkrachten van een basisschool in een dorpje in Nieuw-Guinea en is geld gegeven aan de Sam-Stam in Namibië. Ook dit jaar kiest de Wereldwinkel weer een goed doel in een ontwikkelingsland. Dit wordt nog voor het begin van de Boekenbeurs bekengemaakt.   

Westerbork, 5 mei 2006.

Noot voor de redactie: Dit is een persbericht van de Wereldwinkel, Roessinghkamplaan 1, 9431 CH Westerbork. Voor meer informatie: Berta Sliekers. Telefoon (0593) 33 15 24.


Vakantieperiode Middenstand  

Kapsalon Thérèse

I.v.m. vakantie zijn wij gesloten van 31 juli t/m 14 augustus (week 31 en 32)

Langs deze weg willen wij iedereen een hele fijne, maar vooral zonnige vakantie toewensen!

Gr. Thérèse, Mariët en Priscilla.

Studio Tyara is i.v.m. de zomervakantie gesloten van 24 juli tot 20 augustus.

Wij wensen iedereen een fijne, zonnige vakantie! Vanaf 21 augustus zijn we weer geopend.

Groetjes, Netty

VAKANTIE BUURTWINKEL.

Wij hebben vakantie vanaf maandag 21 augustus t/m maandag 28 augustus (week 34) Onze winkel is dan GESLOTEN en onze winkelwagen rijdt dan NIET!!Vanaf dinsdag 29 augustus hopen wij er weer voor U te zijn.

Graag tot ziens, fam de Buck
 

 Prijswinnaars

Prijswinnaars Verloting SV Nieuw-Balinge

Zaterdag 10 juni heeft de trekking plaats gevonden van de jaarlijkse verloting van SV Nieuw-Balinge.

De uitslag van de trekking was als volgt:

1e prijs:         A.J. Mulderij           Lijsterstraat 12

2e prijs:         B.F. Stegehuis        Verlengde middenraai 25

3e prijs:         Boulogne                Verlengde middenraai 5

4e prijs:         D. van Arkel            Verlengde middenraai 60

5e prijs:         E. Brink

6e prijs:         A. Koster                Haarweg 26

7e prijs:         J. Schonewille         Breistroeken 26

8e prijs:         H. Zantinge  

9e prijs:         Benjamins               Robertusweg 4a

10e prijs:       D. van Arkel            Verlengde middenraai 60

11e prijs:       J. Salomons            Voornweg 3

Alle prijswinnaars van harte gefeliciteerd! Wij willen iedereen van harte bedanken voor het kopen van loten.

SV Nieuw - Balinge

  Rommelmarkt NH-Kerk.

Rommelmarkt NH-Kerk.

Ook dit jaar was de rommelmarkt bij de kerk weer een succes. Het leverde een mooi bedrag op van €2.400,=. Iets meer dan vorig jaar. Dit is bestemd voor het bouwfonds. Mede dankzij u hebben we weer veel spullen op mogen halen in Nw-Balinge, bedankt daarvoor, want zonder kun je ook geen rommelmarkt houden.

De volgende mensen hebben wat gewonnen:

Schommelbank: A-Mol-Knol H’veld

Poppenwieg: Homme Prins

Sjoelen

Volw.: A J Span (taart)

Kind: Bianca prins (waterpistool)

Darten:

Volw: Albert Schrotenboer (taart)

Kind: Colinda Mekkes (waterpistool)

Taarten:

Rita Sok, Marianne Boele, Helma Prins, Lydia Everts, Homme Prins, Jaco Boele, Jan Goosink jr, Ria Strijker.

Verder bedanken wij een ieder voor zijn of haar bijdrage en inzet. Tot volgend jaar!

Bouwcommissie Ned. Herv. Kerk

Nat. Epilepsie Fonds.

De collecte van het Nationaal Epilepsie Fonds heeft in onze gemeente € 391,20 opgebracht. De opbrengst is bestemd voor wetenschappelijk onderzoek en voorlichtingsactiviteiten.

Epilepsie is een tijdelijke functiestoornis in de hersenen die zich uit in "aanvallen". Het thema "Aanvallen" geeft kernachtig aan, waar mensen met epilepsie last van kunnen hebben en zo kunnen wij een klein steentje hierbij aandragen. Heel hartelijk dank voor uw gaven en de collectanten heel hartelijk dank voor hun inzet.

Margo Kraijesteijn.

  Wil jij iets extra’s bijverdienen?
 

Mijn naam is Antoinette de Boer en ben op zoek naar iemand die mij voor een aantal uur per week wil helpen met schoonmaakwerkzaamheden van mijn woning. Lijkt jou dit leuk, schroom dan niet om te bellen met 0528-275429 of 0620-741183. Of kom gerust een langs om onder het genot van een kop koffie nader kennis met elkaar te maken.

Groeten,

Antoinette de Boer, De Breistroeken 23, Nieuw Balinge


Te Koop:

Te Koop:

Te Koop Gevraagd:

Gevonden / Verloren :


Te Koop:  Zonnebank. (Bank loopt rond, dus rondom bruin!)

Hemel 10 lamps, bank 10 lamps. Merk: ‘ALISUN’ incl: extra lang, cooling, gezichtsbruiner (apart in te stellen)

info: 0528-321180.