kontakt

september 2007

Colofon
Van de Redactie
Meester Sieberingschool
CBS de Morgenster
The Young Ones
Export Nieuw Balinge
KORTE TERUGBLIK ZOMERFEEST 2007!
Uitslagen Zomerfeest
Vooraankondiging Woningbouwkavels in Nieuw Balinge
MOOI-ZO-VEILIG-ZO!
Buurtacademie Nieuw Balinge
Nieuws van werkgroep Ouderen onder dak
Het Knooppunt, uw aanspreekpunt in het dorp
Verhaal: Van Scheper tot Wolvenjacht

Uitnodiging 25-jarig huwelijksfeest Jan en Marianne de Buck

Uitslagen K.S.V. Nieuw-Balinge
Hondentaal
Uitslag Survival Tiendeveen
Jeugdsurvival Tiendeveen
Nieuw Infoboekje, Oproep !
Kinderclub
Kunst in "De Heugte"
Dansavonden in "de Heugte"
Te Koop-te koop gevraagd-vermist-gevonden

Colofon

Kopijadres: Geke Strijker

Meeuwenweg 21a, 7938 PR Nieuw Balinge.

E-mailadres: geke.strijker@hetnet.nl

(Let op: stuur uw tekst in een bijlage!)

 

*Kopij en advertenties inleveren vóór de laatste dag van de maand.

*Het plaatsten van kopij is voor de verantwoordelijkheid van de inzender.

*Anoniem plaatsen van kopij is mogelijk mits de naam van de inzender bij de redactie bekend is.

*Aangeleverde kopij kan geweigerd worden voor plaatsing, dit ter beoordeling van de redactie.

*Plaatsing van kopij wordt geweigerd, indien deze is gericht tegen personen of groepen met het oogmerk van negatieve publiciteit.

*Inwoners van Nw-Balinge mogen kosteloos een kleine advertentie plaatsen

 
INDIEN U KONTAKT NIET ONTVANGEN HEBT,  BEL DAN NAAR EEN VAN DE REDACTIELEDEN, ZIJ ZORGEN ERVOOR DAT  KONTAKT ALSNOG BIJ U BEZORGD WORD
 
Redactie:
Lammy Blanken; tel: 321253

Henk Dijkhuis;      tel: 321230

Geke Strijker;            tel: 321132

Jan ’t Hoen;                tel: 321646

José Post;                       tel : 321354
Joyce Bouwmeester;              penningm.

(e-mail adres: geke.strijker@hetnet.nl)

 

Redactie jeugdpagina:

Naomi Boer:                      

Evelien Sok        tel: 321299

Joyce Salomons     tel: 321809

(e-mail adres :theyoungoneskontakt@yahoo.com)

 
Kontakt verschijnt 11 x per jaar en wordt gratis huis aan huis bezorgd

Van de Redaktie

 

De start en de finish van de wandel-4daagse, met daar tussenin…. héél wat kilometertjes wandelen!

Alles draait weer op volle ‘toeren’, wat o.a. de foto’s hierboven laten zien van de wandel-4daagse. Meer foto’s hierover kun je bekijken op www.nieuwbalinge.eu

De redactie start met ingang van deze maand een rubriek die we voor jaren terug ook als eens hebben geplaatst, alleen nu in een ietwat ander jasje. In de rubriek ‘EXPORT NIEUW-BALINGE’ worden oud-inwoners van Nieuw-Balinge een twintigtal vragen voorgelegd die ze voor ons en u beantwoorden. Het gaat hier om oud Nieuw-Balingers die nog familileden hebben wonen in ons dorp om u zo een ‘link’ te geven naar de persoon in kwestie. Het is de bedoeling om deze rubriek om en om af te wisselen met het interview. Deze maand heeft Marcel van Burg 20 vragen voor ons ingevuld.

Om weer terug te komen op de eerste twee regels van dit artikel, zullen we denken dat we de vakantieperiode alweer zijn vergeten. Niets is minder waar! In deze uitgave van Kontakt kunt u nog even ‘nagenieten’ van het Zomerfeest die onder anderen de uitslagen van alle wedstrijdonderdelen. Ook kunt u de nodige verslagen lezen hierover. Wat kunt u nog meer aantreffen in deze editie;

 • het echtpaar de Buck nodigt u allen uit om aanwezig te zijn op de receptie van hun 25-jarig huwelijksfeest die ze op 14 september.
 • Een oproep van Plaatselijk Belang naar alle verenigingen.
 • Oproepje van het schoolfonds van de mr Sieberingschool.
 • Informatie over het project ‘Mooi-zo-Veilig-zo!’
 • Verslag van st Zomerfeest (inclusief foto’s, gemaakt door J. Stempher. Ook te zien op de site)
 • De beide scholen zijn weer vertegenwoordigd.
 • En natuurlijk is het middenblad weer prachtig opgevuld door The Young Ones.

En weer heel veel meer!

Veel plezier met de editie van september!


Meester Sieberingschool

Even voorstellen…..

Ik ben Ilona Niewzwaag en vanaf 20 augustus de nieuwe leerkracht van groep 3/4  op de Meester Sieberingschool. Het is een leuke, nieuwe uitdaging en daar heb ik ontzettend veel zin in! Ik ben sinds twee jaar werkzaam in het onderwijs en heb o.a. in Vries en Westerbork lesgegeven. Ik ben 25 jaren jong en woon in Assen. Ik heb nu gekozen voor de Meester Sieberingschool en wil er een leuke tijd van maken.

Met vriendelijke groet,   Ilona Nieuwzwaag

Wandelvierdaagse

We hebben als team genoten van nog niet eerder ontdekte stukjes Nieuw Balinge.

Het was leuk om te zien hoeveel belangstelling de wandelvierdaagse heeft getrokken.

Blaasinstrumenten

Op vrijdag 31 augustus hebben de leerlingen van de groep 7/8, een start gemaakt met het leren spelen op een blaasinstrument. Na een eerste kennismaking werden de koffers met daarin de instrumenten uitgedeeld. Allereerst werd er verteld hoe je het blaasinstrument moet gebruiken.

Toen iedereen het instrument goed vast had, mochten de eerste tonen worden gespeeld. Dit viel niet mee. De kinderen merkten dat het heel veel kracht vergt om veel lucht in het instrument te blazen. Maar na enig proberen lukte het iedereen. Op het muziekblad stond de muziek genoteerd die de kinderen moesten spelen en al gauw kwam er een melodie uit. Knap hoor voor de eerste keer!

Nadat het huiswerk doorgenomen was werden de instrumenten weer zorgvuldig in de koffers gedaan en konden de kinderen vanaf dat moment ook thuis op de instrumenten gaan oefenen. Er volgen nog een aantal lessen, waarin de kinderen

hun vaardigheden verder oefenen. Op vrijdag 9 november vindt een afsluitend concert plaats, waarbij de kinderen het geleerde aan het publiek presenteren. Hierover volgt nog verdere informatie.

Groep 3 t/m 8

Zwemmen , zwemmen en nog eens zwemmen.

Zodra het zwembad open gaat in Westerbork beginnen voor de school weer de wekelijkse zwemlessen. Elk kind vanaf groep 3 krijgt les om nog voor de grote vakantie een diploma te halen.

Na de vakantie hebben we nog twee keer gezwommen,waarvan de laatste les heerlijk ontspannen was.

Hondenpoep

Wilt U uw hond alstublieft niet rond school zijn/haar behoefte laten doen? Wanneer dit wel gebeurt, dan graag zelf eventjes opruimen.

Dit geldt ook voor het bosje waar de leerlingen van groep 1/2  spelen.

Extra lokaal

Wij hebben donderdag 30 augustus bericht gekregen dat wij binnenkort een extra lokaal krijgen. Er wordt een losse unit geplaatst. Deze bestaat uit lokaal, garderobe en toilet.  Maandag 3 september heeft overleg plaatsgevonden met een afvaardiging van het dagelijks bestuur van “de Heugte” en van het plaatselijk belang om te kijken wat de beste plaats is voor de unit. Wij houden u op de hoogte.


CBS de Morgenster

                                            

Internationaal contact

Twee jaar geleden ontstond er een spontaan contact met collega’s van een kleuterschool in Zakopane in Polen. Sindsdien zijn er  brieven, kaarten en foto’s over en weer gestuurd om ervaringen en belevenissen uit te wisselen. In de eerste schoolweek is één van de leidsters uit Polen op bezoek geweest op onze school. Ze was onder de indruk en vond het leerzaam om een kijkje in de school te mogen nemen.

Rob van den Berg

Trompet

Eind juni zijn er mensen van een muziekschool geweest, dan kon je kijken wat voor instrument je mooi vond. Dat was heel leuk, want er waren allemaal soorten instrumenten; blaasinstrumenten en drums.

Ik heb niet op alle instrumenten gespeeld. Dat was wel jammer. Zelf vond ik de trompet heel mooi. Ik heb me toen opgegeven voor trompet. Een poosje daarna heb ik een proefles gehad en toen heb ik nog op wat andere instrumenten gespeeld. Maar ik vond de trompet het mooist. Daarna moest ik ook nog een stukje met een cd meespelen, maar dat vond ik niet zo moeilijk.

29 augustus moest ik de trompet ophalen en deze week heb ik de eerste les. Ik heb er heel erg zin in.  Groetjes Chiel Bouwhuis

De wandel 4 daagse

Ik doe mee aan de wandel 4 daagse. Er zijn 4 dagen om te wandelen  Mijn moeder heeft het georganiseerd

Chris schutte

De wandel 4 daagse

Ik doe het over de wandel4daagse, omdat ik het leuk vind. Dan spreek je nog iemand en omdat het goed is om te lopen. De eerste dag liepen we buiten het dorp. De tweede dag ook. De derde dag liepen we over het zandpad en dat was moeilijk.

Van Rick 

4 Daagse.

De eerste dag. We gingen naar school.

Bij Kees van den Beukel gingen we een klein paadje op. Toen kwamen we bij de Geeseraai. Daarna kwamen we in het Geeserbos. Na het Geeserbos kwamen we op de Koekoeksdijk en gingen we naar school.

De tweede dag. We gingen over het Mantingerveld. Toen gingen we links naar de Haarweg. Van de Haarweg weer naar de school.

De derde dag. We gingen bij Speelman op een graspaadje. Daarna kwamen we in een bosje langs de Haarweg. En dan naar links kwamen we bij het munitiekamp langs. En we gingen we over een zandpad bij Hepping langs. Via de Middenraai kwamen we weer naar school.

De vierde dag moet nog. Van Erik Bouwhuis

Ik ga naar groep 6

Ik ben Jordie en ik zit in groep 6. Het is heel leuk in groep 6. Helaas was juf  Iwema er niet de eerste dag. Maar we hadden een andere juf, juf  Kruizinga. Ik zit bij Chris, Aline, Rick en Brian. Het is een leuke groep.

Het werk is wel wat moeilijker dan in groep 5.  Van Jordie.

De wandelvierdaagse

Met de wandelvierdaags ging ik met  papa Jordie,  Johan en Arjan de 5 kilometer lopen. Dat was wel leuk. We moesten ook nog door zand lopen en dat was wel zwaar. We moesten op school beginnen en op school eindigen. En vandaag is de laatste dag dat we gaan lopen. En dan krijgen we ook een medaille en een verrassing van mama. Groetjes van Arjan    

De avond 4 daagse

Ik heb de avondvierdaagse gelopen. Het was heel gezellig en leuk. De eerste avond heb ik met Annelie, Sharon en Aline gelopen, dat was wel gezellig, maar in het begin hadden we een beetje ruzie. Toen ik er weer was, was ik helemaal niet moe. De tweede avond heb ik met mijn voetbal-team gelopen. We liepen wel stevig door, want we waren er om ongeveer zeven uur weer. De derde avond heb ik de tien kilometer gelopen samen met Bart, Jary, Mark en de vader van Mark en mijn vader. Wij waren er toen als laatste weer, maar onze vaders die liepen nog een eind achter ons. We waren om ongeveer half 9 terug. Toen hebben we nog even geholpen met opruimen en toen waren we om 9 uur thuis. En de vierde dag weet ik nog niet, omdat ik die nog moet lopen, omdat het vandaag vrijdag is. Groetjes van Aukje

De eerste schoolweek

De scholen zijn weer begonnen. Dat is eigenlijk wel jammer de zomervakantie heeft te kort geduurd. Dus moest ik wel  naar school al had ik geen zin. Toen ik op school kwam was er een invaller. We kregen te horen dat juf ziek was en in het ziekenhuis in  Rusland lag. Dus wij afwachten. We wisten alleen dat ze de eerste week niet op school zou komen, omdat ze zich niet lekker voelde. Maar op vrijdag 31 augustus 2007 kwam ze wel even kijken op school. Ze gaat het maandag 3 september weer proberen, hopen dat ze het volhoud. Want de andere de invaller was mij wat te streng. En ze had een nieuwe auto gekocht wel een mooiere auto dan ze had, want ze had een Peugeot 206 en ze heeft nu een Peugeot 307. Wel een mooie auto. Groetjes Martin Kleine

Saxofoon

Ik krijg saxofoonles. Ik heb mijn saxofoon al gekregen. En ik krijg Dinsdag 4 september de eerste les. Ik krijg in Hoogeveen les. De les duurt een kwartier. En daar ben ik blij mee. Ik heb al een proefles gehad. En ik krijg een keer per week les.

Van Aline Koekoek 

De wandel 4 daagse.

De eerste dag ik liep met Erik en  Chiel de 5 kilometer. Het was een mooie route. De tweede dag was hij korter dan de eerste dag. De derde dag was de zwaarste dag. Omdat er een stuk mul zand was. Maar het is een geslaagde dag.

Groetjes Gerjan Koekoek .

De wandel 4 daagse

Dinsdag t/m vrijdag hadden we de wandel 4 daagse. Elke keer was er weer een andere route. Ik vond vrijdag het leukst, want toen liepen we met z’n vieren.

Sharon Jager.

Wandelvierdaagse

Ik doe mee aan de 4 daagse. Dit is mijn vijfde keer dat ik mee doe. Ik doe de 5 kilometer. Onder het lopen hebben we ook nog maïs geplukt. Maïs is best lekker.

Van Brian

 


The Young Ones


     Export Nieuw Balinge

EXPORT NIEUW-BALINGE

1)    Mijn naam is:  Marcel van Burg

2)  Geboortedatum:  22-10-1971

3)  Ben de zoon van:   Bram en Marijke van Burg  (en heb een zoon van 2,5 jaar: Robbin)

4)  Namen van mijn broers zussen:  Joost & Hetty

5)  Wij woonden aan de:   Mantingerweg 41

6)   Mijn meesters/juffen waren:    Meester Hillenga/Holwerda, juf de Vries

7)  Ik zat o.a. in de klas bij:  Joeffrey Stevens, Patrick Mol, Trijnie Kroezen, Ellen Stempher, Ingrid van Egten.

8)   Dit kan ik mij nog goed herinneren van school (mr sieberingschool):

Ik kan mij een bepaalde meester herinneren die met nogal overdreven strenge hand les gaf. Op een of andere manier genoot hij van de "macht" die hij had. Achteraf gezien erg zielig natuurlijk.

Verder kan ik mij de pauzes goed herinneren: veel knikkeren, voetballen en jongens- en meidenvangertje.

9)  Na schooltijd ging ik meestal spelen met/bij:

We waren vaak aan het voetballen op de veldjes bij school en in Vosseveen.

10)  Ook wij haalden wel eens kattenkwaad uit. Ik weet nog dat:
Ik zou het niet weten, daar deed ik nooit aan mee …..  
J

11)               Dit kan ik mij nog goed van Nw-Balinge herinneren:

Uiteraard vergeet ik de feestweken in Nieuw Balinge niet; die waren altijd bere gezellig.
Ook vergeet ik de eerste survivaltocht niet meer. Kan me nog goed herinneren dat we kilometers te ver gelopen hebben. We vertrokken s’ avonds om 22.00 uur en kwamen pas de volgende morgen rond half 9 weer binnen waren. Dan nog een soepie en een paar bier naar binnen werken en naar bed.
Verder waren de fietstochten naar Zweelpop erg gezellig. De heen- en terugreis waren soms nog gezelliger dan het festival.

12)              Dit zou ik nog graag eens overdoen:

De eerste survivaltocht!?

13)  En dit zou ik ábsoluut liever nooit weer overdoen:
Uhm, de eerste survivaltocht?!

14)               De vrienden uit mijn jeugd waren:

Theo Hutten, Patrick Mol

15)               In de weekeinden gingen we meestal naar:

Skopje in Beilen. Altijd even voordrinken in de Heugte (als er wat te doen was) en daarna in het Taxibusje naar Skopje.

16)               ik vertrok uit Nieuw-Balinge in het jaar:

Ik denk 1989

17)               reden van mijn vertrek was:

Studie: ik ben in Groningen gaan wonen.

18)               mijn huidige woonplaats is:

Beilen.

19)              mijn beroep is:

Beleidsmedewerker gegevensbeheer bij de provincie Drenthe (afdeling Bodem).

20)             dit wil ik er nog graag bij vertellen:

Ik heb altijd met veel plezier in Nieuw Balinge gewoond.


 KORTE TERUGBLIK ZOMERFEEST 2007!

Tijdens de SURVIVAL was het in de nacht nat en koud. Niettemin hebben alle teams de tocht uitgelopen. De deelnemers vonden het een schitterende tocht met veel zware maar leuke opdrachten. De Survival uitzetters verdienen dan ook een DIKKE PLUIM!

Iedereen was zeer goed te spreken, over deze 15 de SURVIVALTOCHT.

Er is de hele week over nagepraat, alhoewel sommige deelnemers opvallend stil waren….was dat omdat er een “post” was gemist? Ja, helaas dat kost heel veel strafpunten. Maar wat maakt het uit.. er kan er maar één de winnaar zijn en het gaat om de lol en de sportiviteit tijdens de tocht, toch?  Iedereen die heeft meegewerkt aan deze Survival, en niet te vergeten de SPONSOREN heel hartelijk bedankt! 

Woensdag was de organisatie van de markt in handen van MARKT ORGANISATIE MIDDEN – DRENTHE en dit was perfect.

Een gezellige opstelling, ook van de Kermis trouwens en een geweldige sfeer tijdens deze middag. Ook de St. Zomerfeest genoot van het feit dat de loten voor het rad bijna niet aan te slepen waren, het weer was ons goed gezind, dus al met al gezellige dag!

Donderdag  een mooi gevulde zaal met sportieve Koersballers. Met veel inzet werd het spel gespeeld, de deelnemers spraken na afloop van een gezellige morgen. En dat horen we graag.

Veel deelnemers bij het koppelvissen met ook voor hen het zonnetje erbij.  Een lekkere traktatie nog aardig wat visjes gevangen en tevreden vissers!

De jongste kinderen genoten s’middags van Theater: Flip de Wonderkip door Jacinta.  En wat zijn wij blij met Jacinta, ze doet het écht schitterend daarvoor hoef je niet verder van huis. De kinderen hebben genoten en wij zijn Jacinta zéér dankbaar voor haar bijdrage aan het Zomerfeest!   

De Bingo zaal was mooi gevuld, tevreden gingen de kinderen met leuke prijsjes naar huis.

Fietstocht met 135 Deelnemers en droog weer, wat willen we nog meer?  Gezellige afsluiting samen eten en dan op naar de Roofvogelshow.

En ja hoor de zon hoog aan de hemel, soms zelfs storend als je de vogels wou zien!? (ha,ha.) Geweldig mooie show, met zoveel enthousiasme gebracht door Gerrit en Janny, Grandioos hoe ze met die vogels omgaan. ( hun kindjes) En over kijkers niet te klagen het stond rijen dik rond het voetbalveld! Waarvoor onze dank aan het bestuur van SV. Nieuw Balinge voor het gebruik van het hoofdveld.

Zaterdag zag het zwart van de mensen op het feestterrein. Het is ook niet niks alle hulpverlenende instantie’s bijeen op het terrein, en daarbij nog zoveel schitterende MOTOR voertuigen van Nieuw Balingers.

De middag straalde een bepaalde sfeer uit, heel gezellig. Twee kinderen beleefden de dag van hun leven de DROOMWENS werd vervuld. Rink Schonewille mocht in vol ornaat mee op de schitterende  motor van Roelof Bisschop en Jesse Houtman bij Roelof Bouwmeester in de Cabine van de Truck. Ze straalden en genoten dat was zichtbaar voor iedereen.

Maar voor ons gevoel heeft iedereen genoten van deze middag, we kregen menig keer te horen dat men het heel interessant vond.

Vooral de Trauma helikopter van zo dichtbij bekijken is toch wel vrij uniek.

Met dank aan alle Nieuw Balingers die er waren met een motorvoertuig en natuurlijk met dank aan alle hulpverleningsdiensten

Zijn we na deze middag bijna aan het eind van ons Zomerfeest.

Op naar de uitslag van de SURVIVAL!

Een paar leuke optredens van de Kinderen en het is zover…de power point presentatie geeft prachtig weer hoe de tocht verlopen is!

Iedereen geniet hiervan, en als dan Henry Koster en Kevin Smit de keeltjes open zetten is het volop feest tot in de kleine uurtjes!

Dat daarbij ons nieuwe bruine Café nog meer sfeer geeft dan we ooit hebben gehad valt zeker niet te ontkennen. Het was vol in de zaal maar ook steeds vol in het café. Men wisselde geregeld af en zodoende was het overal gezellig druk!

SPONSOREN, ADVERTEERDERS, BOUWGROEP, SURVIVALGROEP, MEDEWERKERS DORPSHUIS, BESTUUR KOERSBAL, VISVERENIGING, POSTEN, BINGOGROEP en alle VRIJWILLIGERS VAN DE STICHTING ZOMERFEEST,

Héél Hartelijk Dank en tot 2008!


  Uitslagen Zomerfeest

Optocht Kinderen verkleed:

1e Prijs: Hagen Hoogendoorn    - Indiaan
2e Prijs:  Donny Profijt met z'n mooie kar!
3e Prijs:  Elise Hidding als Indiaan
Aanmoedigingsprijs: Melissa Jonker op Pony
 
Foto wedstrijd:
 
Door het publiek is de mooiste foto gekozen met één puntje verschil is de Foto van Jacob Stempher eerste geworden. ( Foto paard op heide)  De tweede prijs  is voor Karin Mekkes. ( veel konijntjes bij elkaar op het Mantingerveld)


UITSLAG KOERSBALWEDSTRIJD!

De wisselbeker ging dit jaar naar: Elly Krommedijk en Jannie  Haverman, en de gesloten enveloppe. Ze haalden de meeste punten, n.l. 37.  De tweede prijs ging naar Hanna  Woering met 35 punten.  De derde prijs ging naar Cees v Eyk en Jantje Schadenberg met 34 punten. Zoals je ziet lagen de winnende punten erg dicht bij elkaar.


 
Invulling DROOMWENS:
 
Jesse Houtman: RIT IN EEN GROTE VRACHTAUTO!
 
Rienk Schonnewille: RITJE OP DE MOTOR!
 
Deze wensen zijn Zaterdagmiddag in vervulling gegaan, met dank aan Roelof Bouwmeester en Roelof Bisschop! De Kinderen in Nieuw Balinge zijn ons inziens "redelijk" tevreden? Er zijn maar weinig droom wensen ingeleverd?!?!  Toch waren er twee bij die de Jury heel origineel vond???? We kijken na de vakantie of ze nog realiseerbaar zijn????  Wie weet????


KOPPEL VISSEN!
 
1   Melissa Jonker    900 gram
 
2   Niels Slomp        710 gram
 
3   Aukje Scrotenboer  600 gram
 
4   Gerbin Koekoek       460 gram
 
5    Ilse Koekoek          440 gram
 
Veel deelname dus veel vissers en MOOI weer, wat willen we nog meer?
 
 
BONTE AVOND:
 
Weing deelnemers/sters, jammer mogelijk moeten we ook dit onderdeel van het Zomerfeest onder de loep nemen?   Met DANK aan diegene die altijd deelnemen en het leuk vinden! NUMMER 1 ..........AUKJE SCHROTENBOER!
 
Verder hebben alle deelnemers/sters een envelop met inhoud gekregen als aanmoediging voor het feit dat ze meededen!  Klasse, ga er maar staan, toch?


 Vooraankondiging Woningbouwkavels in Nieuw Balinge

Naar verwachting wordt op 1 oktober 2007 de inschrijving geopend voor vier woningbouwkavels in Nieuw Balinge Op de pagina gemeenteberichten van de Krant van Midden-Drenthe en op de gemeentelijke website www.middendrenthe.nl wordt de uitgifte aangekondigd. Vanaf 1 oktober 2007 kan nadere informatie worden opgevraagd en gedownload vanaf de website. De uitgifte wordt begeleid door de afdeling Bouwen en Wonen, mevrouw T. Engels en mevrouw A. Karsten.

De uitgifteprijs is voor 2007 vastgesteld op € 140,- per m² exclusief BTW en de kosten voor het op naam verkrijgen van de grond.

In onderstaand schema ziet u de kavelprijzen exclusief BTW en exclusief notariskosten e.d.  De notaris kan u vertellen wat de bijkomende kosten zijn.

2/1 kap woning

ca. m2

€*

vrijstaand

ca. m²

€*

Wolvenhaar 4

393

55.020,- Boekweitstraat 3 626 87.640,-
Wolvenhaar 6

366

51.240,- Boekweitstraat 5 566 79.240,-

* prijs exclusief BTW en het op naam verkrijgen van de grond.


  MOOI-ZO-VEILIG-ZO!

Woensdagavond start een werkgroep in Nieuw-Balinge, over het projectplan ‘Mooi zo-Veilig zo’ in de Heugte. 

De BOKD (Brede Overleggroep Kleine Dorpen) heeft de mogelijkheid om met subsidie van de Provincie Drenthe een zogeheten Mooi zo- Veilig zo project uit te voeren. De situatie in Nieuw-Balinge leent zich daar uitstekend voor.  Dit projectplan beschrijft het Mooi zo- Veilig zo project voor Nieuw-Balinge.

Doel

De doelstelling van het project Mooi zo- Veilig zo is het verbeteren van de verkeersveiligheid in het dorp. (PM nader specificeren Dorpshuis, Schoolpleinen, Verlengde-Midderaai, e,d.

Randvoorwaarden

Het plan wordt in samenspraak met de dorpsbewoners  gemaakt. Vanuit het dorp nemen dorpsbewoners deel aan de werkgroep. De Gemeente Midden-Drenthe en Welzijn-Midden Drenthe is in ieder geval agendalid, maar kan ook deelnemen aan de werkgroep.

De werkgroep van Nieuw-Balinge bestaat uit: Twee personen v/d Meester Siebering school. Twee personen van  Plaatselijk   Belang, Twee pers v/d CBS de Morgenster, Een pers v/d  Vrouwen van nu, Een pers v/d Stichting Zomerfeest, En Caroline Coperus v/d BOKD.

Communicatie

De dorpsbewoners worden tweemaal bij het project betrokken. De dorpsbewoners worden door een nieuwsbrief geïformeerd en wordt iedereen gevraagd om knelpunten te noemen. Tussentijds worden de bewoners geïnformeerd door berichten in Kontakt of anders door een extra nieuwsbrief.


  BUURT ACADEMIE NIEUW BALINGE

Diverse mensen, die zich hebben opgegeven voor  een cursus, hebben inmiddels een brief ontvangen van het Drenthe College of deze komt binnenkort in de brievenbus!

Een Kookcursus voor mannen gaat op korte termijn  op Dinsdagmiddag van start, mensen die voor de middag op de lijst stonden zijn hiervan inmiddels via een brief op de hoogte gesteld!

In November start er weer een Computercursus!    Bent u daarvoor aangemeld dan krijgt u vanzelf bericht.

De vakantie is nog maar net voor iedereen voorbij dus worden de Docenten weer gevraagd wanneer ze de mogelijkheid hebben om cursussen te geven.

Voor de OPFRISCURSUS NEDERLANDS en GEHEUGENTRAINING welke zijn aangevraagd door enkele personen, zijn nog TE WEINIG deelnemers  aangemeld!

DUS WILT U EEN OPFRISCURSUS NEDERLANDS OF GEHEUGENTRAINING VOLGEN?

 MELD U DAN AAN BIJ: ALBERT WIELINK 321323

Voor vragen over de Buurtacademie, kunt u ook altijd terecht bij:

 Annette Pool, Rob van de Berg, Thea Enninga , José Post


  Nieuws van werkgroep Ouderen onder dak

MAAKT NAAM LOKET BEKENT IN BIJZIJN VAN VELE OUDEREN!

HET KNOOPPUNT!

Dat is de naam van ons nieuwe zorgloket wat binnenkort officieel geopend zal worden!

Er wordt hard gewerkt aan de inrichting, en als dat klaar is kunt u rekenen op een OPENING die beslist niet onopgemerkt zal blijven???

Waarvoor kunt u terecht bij dit loket?

Het knooppunt is om precies te zijn; een loket voor ál uw vragen over welzijn, zorg, wonen en aanmeldingen voor dienstverleningen end. Hieronder enkele voorbeelden van onderwerpen waarvoor dit knooppunt zou kunnen dienen wanneer u vragen hebt over b.v:

 • WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning)
 • Cursussen en activiteiten ouderen
 • Financiën (b.v. bijzondere bijstand, kwijtscheldingen)
 • Huisvesting
 • Ouderenadviseur.
 • Verzorgingshuis
 • Verpleeghuis
 • Zelfstandig blijven wonen
 • Hulp oproepsysteem
 • Vervoer voor ouderen en gehandicapten
 • Hulpverlening thuis
 • Rolstoelen
 • Klussendienst voor ouderen en hulpbehoevenden
 • Aanpassing in woning
 • Vrijwilligerswerk
 • Enz enz…

Hoe werkt het knooppunt voor zorg en dienstverlening?

 • In het knooppunt  kunt u overdag terecht (over het tijdstip  volgt t.z.t meer informatie)
 • De vragen die u heeft, worden zo mogelijk direct beantwoord.
 • De aanmeldingen worden waar nodig doorgegeven aan de desbetreffende instanties.
 • Medewerkers hebben een beroepsgeheim.
 • Er zijn GEEN kosten verbonden aan het gebruik van het knooppunt voor zorg en dienstverlening.
 • Alle inwoners kunnen terecht bij dit loket. Bent uzelf niet in staat om langs te komen, dan kan dit  ook via familieleden, buren, kennissen, huisarts, thuiszorghulp en anderen.

We hebben inmiddels een onderkomen voor het knooppunt gevonden en wel in dorpshuis ‘de Heugte’. Er is een ruimte gevonden waar iedereen op discrete wijze terecht kan met zijn of haar vraag.

DE “FEESTELIJKE” OPENING ZAL TIJDIG BEKEND GEMAAKT WORDEN! WE ZIJN ALLEN DRUK IN DE WEER OM DIT ZE SNEL MOGELIJK TE REALISEREN. DUS: WORDT VERVOLGD!


  Het Knooppunt, uw aanspreekpunt in het dorp

Binnen niet al te lange tijd wordt het Knooppunt geopend in het dorpshuis De Heugte te Nieuw Balinge.

Het Knooppunt wordt een punt waar u terecht kunt voor informatie en advies over wonen, zorg en welzijn, maar wat tevens een punt is voor ontmoeting en activiteiten.

Voor het Knooppunt zoeken wij:

-          vrijwilligers die tijdens de opening van het Knooppunt en tijdens activiteiten aanwezig zijn als gastheer/gastvrouw en die voor een kopje koffie zorgen, maar die tevens een signalerende functie hebben en nauw samenwerken met de beroepskracht, die in het Knooppunt aanwezig is.

-          vrijwilligers die op huisbezoek willen gaan bij mensen in het dorp, die daar behoefte aan hebben.

Voor informatie en opgave kunt u terecht bij het Loket voor zorg en dienstverlening of bij Stichting Welzijn Ouderen, tel. 0593-333920 of 332879.

Tevens kunt u informatie krijgen bij de leden van de werkgroep Ouderen onder Dak in Nieuw-Balinge


  Verhaal:  Van Scheper tot Wolvenjacht !

Kontakt brengt dit jaar een reeks verhalen over het vroegere Drentse dorpsleven. Zo wordt o.a. vertelt over het afbranden van veen voor het verbouwen van boekweit, waar in ons dorp de naam Boekweitstraat vandaan komt, evenals het verhaal ‘de Wolvenjacht’. (‘Wolvenhaar’) In dit verhaal wordt duidelijk waar de namen: ‘de Breistroeken’ en Breistroekenweg’ en Schepersweg vandaan komen.

Veel, plezier met de serie: ‘Van Scheper tot Wolvenjacht’!’

ZOOR HOLT (Een oud ontaard gebruik)

'Bi'j wakker?', zegt moeder Meulstee.

'Ja, al zo wat', knort de meester en legt zich op het andere oor. 'Wat is dat toch veur drokte?'

'Zoor holt!', zegt Meulstee, 'het is zo gebeurd!'

Hevig ratelen de wagens in het holst van de nacht door Berkenheide. Een meisje krijgt zoor holt. Ze had verkering. Die verkering is verbroken en haar minnaar gaat binnen het jaar met een ander naar het gemeentehuis. In plaats van het frisse groen en de bloemen van de bruidsdagen krijgt ze nu het dorre hout van de onvruchtbaarheid. Een zinnebeeldige handeling die heel vroeger ten doel had, het vruchtbare huwelijk te bevorderen en samenkop­peling zonder kans op voortplanting te voorkomen en die later, nog steeds in stand gehouden door sleur, tegemoet kwam aan sensatie­zucht van enkele wrede en ongevoelige elementen in een kleine samenleving.

Zaterdagavond bij herbergier Plagge in 'De Eerste Aanloop.' De padjonges* zitten aan tafeltjes te kruisjassen.

‘Hoe laat is het?’

‘Mit een kwartiertie is het sluten’, zegt Plagge, ‘de neie burgervader kik nogal krek’

Dan muw nog even  proten jonges, leg de kaorten maar hen en schoef bij' , zegt een van de kaarters en legt het blokje speelkaarten op de tapkast. 'Berend is mit Stiene naor het gemientehuus ewest, hen inschrieven!'

'Ja, det heb ik ok eheurdl'

'Hoe lange hef Berend de verkering uut mit Willempien?' 'Nog gienjaor!'

Dan krig Willempien zoor holt!'

‘’Och’zegt Lamert Smal, 'laow heur mit röst laoten, ze hef al verdriet.'

'Nou zij is ter niks te goed veur, zij net zo goed as een aander, wij maakt gien onderscheid' , is de opwekking van één die wel van een pretje houdt, al gaat dit ten koste van een ander.

'Ik doe niet mee', houdt Lamert zijn standpunt vast met alle gevaren, daaraan verbonden.

'En ikke wel, het is een mooie nacht, steemhelder, wat wi'j nog meer?'

En nu, in de anders zo vredige nacht, rollen de wagens en kletteren de klompen over de straat. De nachtwacht loopt langs achterweg­jes, hij wil niets zien. Hij zegt bij zichzelf: 'Wat doe'k mit drokte?'

'Heur ie det?', zegt Oostings Zwaantien met het hoofd uit de kussens tegen haar man.

'Wat wi'j toch?', bromt Evert.

'Zoor holt, ze haalt bij oens de wagens uut de schure!  

'Nou ja, doet er ies wat an, aj de neisgierige neuze buten de deu­re stikt, bi' j mörgen de luunzen *’ kwiet en dan bi' j nog wieder van huus. Die wagens hale wij mörgen wel weer. Aj niks zegt en niks doet, hol ie de boel hiel en aanders kriej alles kepot.'

'Wat is dat voor gedonder?', brult de burgemeester in nachtge­waad door de gang.

Siene, de huishoudster, beschikt over een gezonde slaap, hoort niets en snurkt verder.

Een kwartier later is burgemeester De Blauw op straat met degenstok * en trekt hevig aan de bel bij veldwachter Knebel. Knebel verschijnt met slaapmuts en opgekruide tenen op de koude vloer in de halfgeopende deur.

'0, neemt u me niet kwalijk, dat ik niet direct wakker was, burgemeester', verontschuldigt zich Knebel. 'Wat is dat hier voor een heksenketel?'

'Zoor holt, burgemeester!'

'Burengerucht Knebel, na tien uur mag de nachtrust niet worden verstoord! '

'Ik ga met u mee, burgemeester!'

Als Knebel klaar is, stappen de beide gewapende mannen in de richting van het laatste wagengebonk. Ze komen bij het erf van Freerk Siemes.

'Dat lijkt hier wel een zigeunerkamp', zegt Zijne edelachtbare. 'Ja burgemeester of een wagenpark van de artillerie ... maar wel een beetje onordelijk, vindt u niet?'

'Wie hebben dat gedaan?'

De padjonges burgermeester

'Waarom…..begrijp jij het?

'Ik geloof, dat ik het begrijp burgemeester. Kijkt u eens, Willempje, de meid van Siemes heeft verkering gehad. De jongen die haar verlaten heeft, gaat nu binnen het jaar met een ander trou­wen. In dat geval krijgt het gedupeerde meisje zoor holt!'

'Wat is dat?'

'Hout dat niet meer groeit, dat dus dood en dor is en in dit geval wagenhout.'

'Waarom?'

'Meester Meulstee heeft mij verteld, dat de oorsprong van dit gebruik ligt in oude tijden, toen de mensen het een voorrecht von­den - u neemt mij niet kwalijk - om veel kinderen te hebben.'

Ik snap het verband niet tussen kinderzegen en een hoop boeren­mestkarren 

'Ja, kijkt u eens, die droge, zore karrenparade is dan een waar­schuwing voor anderen en wil zeggen, dat in geval van verbintenis met dit meisje, huwelijkszegen twijfelachtig zou worden.' 'Daarvoor laat die vent dat meisje toch niet in de steek! Dat kon altijd nog worden afgewacht!'

'U neemt mij niet kwalijk burgemeester ... ja, hoe zal ik het zeggen ...

U hebt ook gediend ... de manoeuvres burgemeester zijn niet naar wens verlopen, begrijpt u en nu durft hij de oorlog niet aan 

'Noem jij het huwelijk een oorlog?'

'Pardon burgemeester, ja bij wijze van spreken, zoiets als onze

Tachtigjarige Oorlog, een gulden tijd, af en toe even vechten.' 'Maar zeg eens, waar zijn de daders?'

'Die liggen waarschijnlijk al op de hilde.'

'Wat is dat?'

'Dat is de slaapplaats voor de boerenknechten, het zoldertje boven de koestal op de deel. De daders, burgemeester, zijn langs stegen en binnenpaden verdwenen.'  'En wie zorgt nu voor de opruiming, want bij Siemes kan geen mens van het erf of die moet over de wagens klimmen.'

'Siemes blijft morgen thuis van de kerk en de daders halen zelf de wagens terug.'

'Op zondag?' 'Na kerktijd, burgemeester.' 'Dan zullen wij hier staan om de daders een verhoor af te nemen!'

'Dat zou vergeefse moeite zijn burgemeester. Ze komen allemaal met een gezicht van ... wel, wel, ze hebt bij oens vannacht alle wagens uut de schure haald, bij oe ok? Ja, ja, ik ben hier langer dan u, burgemeester!'

'Is daar niets aan te doen?'

'Het is moeilijk burgemeester. Het is een oud gebruik en moge­lijk zou u uw licht eens kunnen opsteken in de vergadering van B en W. Klobben en Meersing zijn hier opgegroeid, hebben zelf ook alles in hun jeugd  meegemaakt, kennen het volk door en door en weten net hoe ze de mensen moeten aanpakken.'

Zondagmorgen kwart voor tien. De kerkwagens uit de omliggende gehuchten ratelen binnen.

Burgemeester De Blauw ziet op van zijn zondagsblad, kijkt door de ruit en zegt als oud-militair tegen Siene, die de ontbijttafel afruimt: 'De troepen trekken op!'

Alle kerkgangers kijken naar het erf van Freerk Siemes.

'Kiek', zegt Jinne, 'Freriks Klaosien wil ok naor de karke maar det zal heur niet glad zitten. Ja zij komp ter toch nog deur, de jon­ges hebt toch nog een gat lös-elaoten, ik zal even op heur wach­ten.'

Brandend van nieuwsgierigheid wacht Jinne op de vrouw van het belegerde huis. Een glimlach speelt om vier haken van hoektan­den.

‘Nou, nou Klaossien, wat stiet het erbij niet!’

‘Ja, het is mij slim genogt Jinne. Wij hadden nog een paar jonge vruchtbomen ezet, maar ik zie wel, die bint bij de grond of-eknapt en de wiendroevenbos hef ok aordig eleden. Daor mut ok een wagen bijlanges eschroefd wezen.’

‘Waor is Willempien?’, vraagt Jinne.

‘Die lig op bedde!’

“Ziek?’

“Nee, zij hef verdriet.’

Zij mag heur schamen zo' n jonge meid! As een fesoenlijk mèense naor de karke giet en dan nog op bedde!'

'Och Jinne zeg det niet, ik hebbe te doen mit het maagien!'

'Och wat, alleman hef wel ies verdriet!'

'Ja det kuj makkelijk zeggen Jinne, maar zij hef vannacht gien oge dicht ehad. Eerst die afgeknapte verkering en nou ditte. Alleman kik ernaar en zeg ter het ziende van. Die schaande, daor  kan het maagien niet tegen Zij kan er wel wat van kriegen en het is toch zo’n beste meid. Ik zegge, slaop ie maar ies uut, wij zult oens wel redden!’

'Nou Klaossien ie bint veuls te goed veur det main, ik wol nog liever! Ik zegge oe, lange slaopen is goed veur een ziek mèense maar dit bint kuunsten!'

De waardevolle tekst 'Oordeelt niet opdat gij niet geoordeeld wordt' en de klare uiteenzetting daarvan, door de predikant nog eens onderstreept met het woord: 'En wat ziet gij de splinter die in het oog uws broeders is, maar de balk die in eigen oog is, bemerkt gij niet ... ' , het gaat alles aan Jinne voorbij.

Behalve het bloementuintje boven haar zilveren oorijzer is er niets in of aan haar, dat tot trilling komt.

En als na kerktijd onder de koffie met koek vrouw Freriks, doe­lende op het zoor holt zegt: 'dat de doomneer der toch nog wat van anhaald har', dan heeft Jinne de durf om te zeggen: 'Ja heur, de doomneer hef het nog mooi bij ebracht.'

Op dat ogenblik haalt Lamert de knecht van Oosting, een zwarte merrie uit de stal, legt het paard het wagentuig aan, bindt de beide strengen bijeen en draaft dan als kranig oud-stukrijder naar de var­kensbrink van Siemes. Van alle kanten komen er jongens op paarden aan klepperen . Een halfuur later is alles opgeruimd.

Dan zegt Siemes tegen zijn vrouw: 'Laat Willempien maar ies van het bedde komen en zeg heur, det de mèensen der dikke de aar­digheid of hebt!'

Als het meisje met bleek gezicht en roodgeschreide ogen in de keuken komt, zegt Klaossien: 'Nou maagien schikt nou maar mit oens an de taofel, wij eet vandage wat late, wij bint allemao1e wat van de regel.'

'Nee, vrouwe', zegt Willempien, det doej um mij. Ik wete het wel, ie hebt op mij ewacht.'

'Nou', bekent Siemes, 'laow maar eerlijk wezen en zeggen 'ja' wij hebt op oe ewacht want ie heurt in de regel mit oens al1emaole. Wij wollen oe even dudelijk maken dej niet al1ènt en an de kaante staot en laow nou maar even stille wezen, det zal oens goed doen.'

Freerk neemt de pet af en bedekt daarmee zijn gezicht, de ande­ren vouwen de handen. Een moment later schuifelt de boer even met de klompen, zet de pet weer op en zegt: 'Ik wèense oe allemao­le smakelijk eten.'

De kleine Marijchien, die pas met haar hoofdje boven de tafel kan komen heeft met gevouwen handjes door haar ooghaartjes naar Willempien zitten kijken en er zijn waterlanders gekomen.

'Hoe is het nou?', vraagt moeder, 'waarumme reer ie?'

'Wee'k niet!' ,piept het kind.

'Weet ie det niet, hej dan gien honger?'

Dan legt het meisje haar hoofdje zacht in de arm van Willempien, drukt het kleine handje in haar schoot, snikt zacht: 'Willempien reert ok' , en begint nu luid te schreien.

Als Willempien haar tranen en die van haar kleine tafelbuurtje gedroogd heeft, doen allen zich te goed aan de zoete appeltjes-in­ de-schil met ham en het aloude Drentse nagerecht voor de zondag: karnemelkse pap met rozijnen. Dan legt de vrouw naast elk bord nog een sinaasappel met de woorden: 'Ziezo nou hew ok nog wat kleur en frissigheid bij al det dreuge holt!'

De kleine Jan zorgt voor een lach bij een traan als hij de harten­wens uit: 'Ik wol det ze nog weer ies zoor holt brachten!'

* Padjonges: vrijgezele jongens

* Luunzen: pennen in as van wagenwiel

                        Einde  (Volgende keer : “De Nachtwacht”)


  Uitnodiging 25-jarig huwelijksfeest Jan en Marianne de Buck


Uitslagen K.S.V. Nieuw-Balinge


    Hondentaal

Het couperen van staarten bij honden is sinds 1 september 2001 verboden. Maar goed ook! Je viervoeter kan je met zijn staart heel veel vertellen!

 

Staart horizontaal, van de hond af wijzend, maar niet stijf
"Daar zou wel eens iets interessants kunnen gebeuren"
Teken van ontspannen alertheid  

 

Staart wijs recht naar achter
"Laten we eens zien wie hier de baas is"
Voorzichtig begroetingsritueel en gematigde uitdaging van een onbekende

 

Staart omhoog en over de rug krullend
"Ik ben hier de baas en iedereen weet dat"
Zelfverzekerd signaal van een dominante hond  

 

Staart lager dan horizontaal, maar tamelijk ver van de achterpoten verwijderd, 
soms ontspannen kwispelend

"Alles is in orde.  Ik voel me lekker"
Normaal beeld van een hond die zich nergens druk over maakt

 

Staart laag, vlak bij de achterbenen, achterpoten recht, lichaam rechtop
"Ik voel me niet lekker.  Ik ben een beetje depressief"
Teken van fysieke of psychische malaise of ongemak  

 

Staart laag, vlak bij de achterpoten, lage lichaamshouding door gebogen achterpoten
"Ik voel me een beetje onzeker"
Teken van sociale angst en gematigde onderworpenheid  

 

Staart tussen de poten
"Ik ben bang.  Doe me geen pijn"
Onderworpen gebaar en een teken van angst en onderdanigheid  

 

Opgezette haren op de staart
"Ik daag jou uit!"
Dit staartsignaal voegt een element van dreiging toe aan andere staartsignalen

Opgezette haren op het puntje van de staart
"Ik sta een beetje onder druk"
Dit staartsignaal voegt een element van angst toe aan andere staartsignalen  

 

Een knik of scherpe buiging in de staart
"Als het moet laat ik jou wel eventjes zien wie hier de baas is"
Dit staartsignaal voegt een element van onmiddellijke dreiging en dominantie toe aan andere staartsignalen  

  

Zwak kwispelen
"Jij vindt mij toch lief?  Ik ben hier, hoor!"
Een enigszins aarzelend onderworpen gebaar  

 

Breeduit kwispelen, zonder het lichaam te verlagen of de heupen heen en weer bewegen
"Ik vind jou aardig.  Laten we vriendjes zijn"
Een vriendelijk gebaar, zonder sociale dominantie, wordt vaak gezien tijdens het spelen  

 

Breeduit kwispelen, waardoor de heupen heen en weer worden bewogen
"Jij bent mijn roedelleider en ik volg jou overal"
Een teken van respect.  De hond voelt zich niet bedreigd, maar accepteert zijn lagere positie  
 

 

Langzaam kwispelen met tamelijk laag gedragen staart
"Ik begrijp het niet helemaal"
Een signaal van besluiteloosheid of verwarring omtrent hetgeen er van de hond verwacht wordt.


  Uitslag Survival Tiendeveen


  Jeugdsurvival Tiendeveen

Hallo jongelui van Nw-balinge

Op 5 oktober houden we een jeugdsurvival in Tiendeveen
De leeftijdgrens is 12 tot met 15 jaar
De groep moet uit 5 of 6 personen bestaan.
De lengte van de tocht is ongeveer 4 uur
de groep moet uit 5 of 6 personen bestaan
Wil je meedoen dan kun je opgeven via info@michelina.nl


 Nieuw Infoboekje, Oproep !

Zoals Jullie weten is er een werkgroepje bezig met de voorbereiding van het infoboekje van Nieuw-Balinge.

Helaas hebben we van verschillende verenigingen nog niets ontvangen. Ook zijn er nog bedrijfjes die niets hebben gestuurd. Mochten jullie het vergeten zij het kan nog tot 15 oktober 2007.

Voor de verenigingen geldt niets ingeleverd dan gaan we ervan uit dat de informatie die in het oude boekje staan nog kloppen en deze komen dan weer in het nieuwe infoboekje.

Voor de bedrijfjes geldt als we niets ontvangen dan gaan we ervan uit dat U niet met het bedrijf vermeld wil worden.

We hopen op nog zoveel mogelijk informatie.  Insturen voor infoboekje:  - Tot 15 oktober 2007 (uiterlijke deadline!)

Mocht U nog vragen hebben bel of mail Geke Strijker.

Vr. gr. bestuur plaatselijk belang

   Kinderclub


  Kunst in "De Heugte"


  Dansavonden in "de Heugte"

 


Te Koop: Te Koop Gevraagd: Gevonden / Verloren :

Gevraagd: Alle soorten sloopgoud, tegen redelijke prijs, tevens neem ik reparatie mee naar de markt in Eelde

W. Strijker, Verlengde Middenraai 71,

tel. 321321 mob.06-135 112 89  email: wstrijker@solcon.nl

Sloopgoud is o.a. oude sieraden, kapot of versleten.(dit is nog geld waard) Ook oude zilveren sieraden en voorwerpen, zilveren guldens en rijksdaalders.

GEVONDEN:

Op het grasveld aan de Lijsterstraat;

een roze tasje van stof met leger print. Gevonden in de laatste schoolweek voor de schoolvakantie. 

Gr, Magreet Schonewille, tel: 321285.

----------

Hallo dorpsbewoners,

Wij zijn op zoek naar haardroogkappen op een standaard, voor een project op de meester Sieberingschool. Ze hoeven niet meer te werken. Wie kan ons hier aan helpen. Heeft u misschien nog zoiets staan, en wil u deze kwijt?

Bel dan even met Everdien Brinkhuis: 0524 – 290918 of Herma Bruinenberg: 321585, dan zorgen wij ervoor dat deze kap wordt opgehaald.