april 2011

 
 
   
Colofon
Van de Redactie
Meester Sieberingschool
Allio Kinderopvang in Nieuw Balinge
Dassen kleurwedstrijd voor de jeugd
The Young Ones
De-Pen-Doorgeef-Pagina
S.V. Nieuw Balinge
Mag ik U even voorstellen............
Nieuwsbrief "De Heugte"
Plaatselijk Belang: Uitnodiging Alg.Ledenvergadering
Plaatselijk Belang: Masterplan Nieuw Balinge
Overige Berichten Plaatselijk Belang "De Vooruitgang"
Oproep Oude foto's en verhalen.!!
Kaveluitgifte voor Woningbouw
Schuurverkoop zaterdag 14 mei 2011
Goudplevierrun op zaterdag 9 juli 2011
MTB tocht op 21 mei 2011
GJVV2 Kampioen !!
Trotse vrijwilligers tijdens NL Doet
"Kentucky doet" met NL-Doet
Carnaval met de Kinderclub en de Rampestampers
Knooppunt/ OOD  Info
Kapsalon Priscilla
Nieuws van Dagcentrum de Breistroeken
Koninginnedag 2011
Nieuws St. Zomerfeest
Trekking van de verloting van peuterzaal Duimelot
IJsvereniging Nieuw Balinge Klaverjasuitslagen
Vooraankondiging "Kentucky-Award"
Jeu de Boules
Affiche van het Knooppunt
Buurtacademie
Reumafonds
Zomertijd van I. Snels
Jaarlijkse Motortoertocht 2011
Droge worstenactie Dorcas
Te Koop-te koop gevraagd-vermist-gevonden
   

 
Redactie
Henk Dijkhuis;      tel: 321230
Geke Strijker;            tel: 321132
Jan ’t Hoen;                tel: 321646
José Post;                       tel : 321354
Jannie Boer;                      tel: 321452
 

Kopijadres: geke.strijker@hetnet.nl Geke Strijker, Meeuwenweg 21a,

Rek.nr. Kontakt: 3694.60.332, t.n.v. Kontakt Nieuw Balinge
 
Redactie jeugdpagina: The Young Ones
Sigrid Goossens, Inge Tump, Bernice Post, Manon Wielink en Ellen Smale
Kopijadres :theyoungoneskontakt@yahoo.com
 
Bezorging (dorp): Iris Kats, T: 321501
Bezorging (bungalowpark): Heidi Koekoek, T: 321024
 
Belangrijke punten voor het inzenden van kopij :

*Kopij digitaal aanleveren: in een WORD-Bestand.

*Handgeschreven kopij en advertenties altijd inleveren vóór de laatste dag van de maand.

*Het plaatsten van kopij is voor de verantwoordelijkheid van de inzender.

*Anoniem plaatsen van kopij is mogelijk mits de naam van de inzender bij de redactie bekend is.

*Aangeleverde kopij kan geweigerd worden voor plaatsing, dit ter beoordeling van de redactie.

*Plaatsing van kopij wordt geweigerd, indien deze is gericht tegen personen of groepen met het oogmerk van negatieve publiciteit.

*Het plaatsen van kopij en van een kleine advertentie is gratis voor inwoners van Nw Balinge(particulier)

*Voor zakelijke advertenties bestaan vaste tarieven.
* Voor kopij, afkomstig van buiten Nieuw Balinge, worden eveneens kosten in rekening gebracht.

 

Kontakt verschijnt 11 x per jaar en wordt gratis huis aan huis bezorgd
 
 
 

 Van de Redactie
 

Ook bij de ijsbaan werd drukt geklust tijdens NL-Doet op 19 maart jl.


   Meester Sieberingschool

 

 

De Meester Sieberingschool bestaat volgend jaar 100 jaar. Dat willen we vieren met veel leuke activiteiten en een groot feest voor alle leerlingen. Om dat te doen hebben we extra geld nodig. Daarom gaan we de komende weken van start met de actie (s)teun! Vanaf 18 april gaan de leerlingen op stap bij u in de buurt en zullen vragen om uw steun.

U zult worden gevraagd een varkentje te wassen (lees: krassen). Het bedrag dat u tevoorschijn tovert is uw bijdrage. De bedragen onder de varkentjes (de “teuntjes”) variëren van €0,50 tot maximaal €2,50. Elk (s)teun boekje met 25 teuntjes levert de vereniging maar liefst €40 op! In ruil voor uw bijdrage ontvangt u een vel met 8 waardecoupons met aantrekkelijke kortingen op pretparken, hotels, winkels, films, foto afdrukken en nog veel meer. Er is voor iedereen wel iets bij. Zo geeft De Meester Sieberingschool iets aan u terug als dank voor uw donatie.

Op deze manier hoopt De Meester Sieberingschool het 100- jarige bestaan van de school te kunnen financieren. Doe dus mee met de actie! (zijn ze na Pasen nog niet bij u geweest en u wilt toch deze actie steunen, bel dan met Anneke Oelen, tel: 321188, of Henriette Kreeft; 321360

 

Hallo iedereen.

Wat een feest was het begin maart in groep 8. De (Eind)Cito resultaten kwamen binnen. Landelijk wordt gekeken naar het gemiddelde van de groep. Dit jaar was het landelijk gemiddelde 535,2. Ons groepsgemiddelde was 537,1!!!!  We zitten dit jaar dus bijna twee hele punten boven het gemiddelde.

De kinderen van groep 8 hebben het afgelopen half jaar ontzettend hard gewerkt en veel gedaan en geleerd. Dit laat zich absoluut zien in het gemiddelde. Deze hele goede score wordt natuurlijk ook met de kinderen gevierd.

Groeten uit een feestelijke groep 8.

 

Een goed mens uit China.

Het ging over Shen Te. Ze was water verkoopster maar dat ging niet altijd even makkelijk. Soms was er heel veel water, dan verdiende ze heel weinig   en soms heel weinig en dan moest Shen Te heel ver lopen.

Maar toen kwam prinses Florentina en die zei dat alles kon veranderen. Shen Te kreeg 200 zilverdollar. En daar moest ze iets goeds van doen en dat deed ze .Ze begon een eethuisje en die hete , (Eten voor allen) Ze opende het al heel snel , maar Shen Te had een dubbelrol .Ze speelde ook haar neef ,en zo kon ze situatie oplossen .Maar  op het laatst ging het helemaal mis en ze kreeg een baby en toen dacht, ze dat de mensen er achter zouden komen ,omdat die neef dan steeds dikker zou worden.  Maar op het laatst moest ze naar de rechtbank omdat Sun (het vriendje van Shen Te) gesnik hoorde van Shen Te. En Sun wou ook nog naar New York ,omdat hij daar een opleiding voor zang en dans, kreeg dus toen moest hij  400 zilverdollar lenen. Shen Te was te lief en gaf Sun 200 zilverdollar.

En toen zei Sun: Dat is niet genoeg  hoor lieve schat. Ik heb 400 zilverdollar nodig. Dat weet ik ook wel Sun, zei Shen Te  en toen leefden ze nog lang en gelukkig.

Gemaakt door Romy Oelen groep 6

 

Kees Opmeer.

Vorige week kwam Kees Opmeer bij ons op school. Hij kwam bij gr.5.6.7en 8 .Hij vertelde over zijn boeken en hoe hij er mee begon . Hij vertelde over zijn drie dochters. Dat ze hem hielpen hij zei dat hij een keer klaar was en dacht ik laat het dit keer niet mijn dochters zien Ik denk dat ik het zelf weet, dit is goed .Hij stuurde het op en een paar dagen later kwam er een brief met daar op: Geachte Kees Opmeer uw verhaal was zinloos. Kees vertelde ook dat hij een boek maakte voor een jongen Het boek heet ,,Kalverliefde‘’ Kees vertelde waarom. Hij ging naar een school in Roden en stond in de klas. Kees zei dat iedereen een vraag had behalve een jongen. Kees zei dat de jongen verdrietig keek hij vroeg waarom. De jongen zei dat er gisteren een lammetje geboren was maar de jongen zei hij ging bijna dood ik heb hem de hele nacht melk gegeven en hij bleef leven. Kees zei dat is toch geweldig, maar hij zei maar morgen komt de opruiming ‘s dienst komt  en het lammetje was eens niet ziek.

Aniela

 

Kees Opmeer

Vorige  week kwam Kees Opmeer bij ons een bezoekje brengen bij groep 5.6.7.8. Wij vonden het allemaal leuk .Hij vertelde dat hij hulp had van zijn 3 dochters .En hij vertelde hoe hij aan die verhalen kwam .Hij zei dat hij de meeste dingen zelf vroeger had meegemaakt ,zoals de boek Brandtgevaar

Kees had vroeger twee broers die moesten met zijn allen ”een kamer delen. Hij vroeg het aan zijn vader, dat hij misschien de kelder als kamer mocht hebben en dat mocht .Hij had het vol versiert met slingers .Hij had ook een vriendje, die mocht de kelder ook gebruiken maar dan als dierendokter, Want als Kees een zieke vogel had dan bracht hij het naar zijn vriendje .Kees was zelf gek op drummen maar hij had ook een buurman en hij heette meneer Brandt hij hield niet van lawaai, want toen Kees drumde kwam de buurman .En daarom de titel Brandtgevaar .Hij vertelde ook meer verhalen over de boeken en wij hadden vragen .En dat was het .Wij vonden het heel leuk dat Kees Opmeer kwam.

Gemaakt door Esmee Mekkes .

Ico

We zijn eerst met de bus naar Assen gereden. We moesten eerst in een hele grote zaal zitten, daar vertelde ze dingen wat je die dag allemaal kon doen. Je kreeg te horen met wie je mee moest, en toen begonnen de workshops. Bijv. Zingen,dansen,verhaal vertellen, theater,video en nog meer leuke dingen. Toen je klaar was met de 1ste workshop hadden we pauze. Na de pauze begon de 2de workshop, daarna had je lunchpauze. Toen je had gegeten begon er een voorstelling Splash. De voorstelling ging over water. Het was wel grappig om te zien, maar we snapten er niet zoveel van. Na de voorstelling gingen we terug naar school.

Einde


  Allio Kinderopvang in Nieuw Balinge

Zwolle, maart 2011

 

Geachte ouder(s), verzorger(s),

Op 1 september 2011 opent Allio kinderopvang haar deuren in de Heugte, het dorpshuis van Nieuw Balinge.

Aanbod

Op maandag, dinsdag en donderdag bieden we dagopvang (0 – 4 jaar) en buitenschoolse opvang

(4 – 12 jaar) aan. Bij aanmelding van minimaal vier kinderen zal ook voorschoolse opvang aangeboden worden. Er zal een fijne ruimte gecreëerd worden, gecombineerd met de peuterspeelzaal.

Allio kinderopvang

Allio kinderopvang is onderdeel van Kinderopvang Nederland en biedt diverse vormen opvang aan op meer dan 100 vestigingen in Drenthe, Overijssel en Gelderland. Dankzij een grote, krachtige organisatie kunnen de pedagogisch medewerkers zich richten op dat waar het echt om gaat: de kinderen. Toegankelijk en vriendelijk door overzichtelijke vestigingen, betrouwbaar en efficiënt door een betrokken organisatie erachter. Voor kinderen bieden wij een thuis buitenshuis met vriendjes en speelplezier. Voor ouders een plek om hun kind met een gerust hart achter te laten.

Informatie en aanmelden

Wij willen u en uw kind graag verwelkomen. Kijk voor meer informatie of om u aan te melden op www.allio.nl. Om kennis te maken met mij of een afspraak te maken kunt u bellen 0528 - 232 426.

Voor vragen over plaatsing of om u aan te melden kunt u contact opnemen met de afdeling Planning en Plaatsing: 038 – 4 222 766 of u kunt mailen naar info@allio.nl

Met vriendelijke groet,

Hillien Koster, Vestigingsmanager Allio kinderopvang Hoogeveen

 


Dassen kleurwedstrijd voor de jeugd

Dassen kleurwedstrijd

Je hebt vast gehoord dat een paar weken geleden motorcrossers over een dassenburcht zijn gereden. Vandaag heeft boswachter André Donker weer iets ergs ontdekt bij een dassenburcht. Er is prikkeldraad gelegd voor de ingang van een van de burchten. Gelukkig is er ook nog goed nieuws: het lijkt dat de dassen weer terug zijn in de eerder verstoorde burcht.

Fotograaf: A. Donker, Bron: Natuurmonumenten

Vind je het leuk om met onze boswachter André Donker op dassen excursie te gaan? Doe dan snel mee aan de kleurwedstrijd.

Download hier de kleurplaat (pdf)

Kleur en knutsel het mooi in en stuur jouw dassenknutselwerk voor 24 april naar Natuurmonumenten, t.a.v. Rinia Willemse, Postbus 9955, 1243ZS 's Graveland. Samen met André Donker kiezen we 5 winnaars uit die begin mei op dassenexcursie mee mogen.

 


The Young Ones

 
 

De-Pen-Doorgeef-Pagina


  S.V. Nieuw Balinge


  Mag ik U even voorstellen............

Mag ik u even voorstellen…..

Om elf uur reden wij naar “Kapsalon Thérèse” aan de Verlengde Middenraai 45. Ons was ter ore gekomen dat Thérèse en Mariët de zaak zullen verlaten. De zaak zou overgenomen worden per 1 april door Priscilla Salomons.  Dit was natuurlijk reden om hier eens meer over te horen.

Wij kwamen in een mooi ingerichte ruimte met een grote tafel in het midden. Je zou er bijna voor je plezier gaan zitten. Aan weerszijde stonden 4 stoelen waarin geknipt kon worden. Het is op dat moment lekker druk in de zaak en de dames  hebben geen tijd om ons te woord te staan. De telefoon gaat regelmatig en er worden afspraken gemaakt. Dat is niet erg want ondertussen hebben wij de tijd om de zaak beter te bekijken en de koffie smaakt heerlijk.  Enkele dames zitten onder de kap en zijn bijna klaar. Bij het weggaan van de dames is er een emotioneel afscheid. We horen alleen maar mooie woorden.  Het blijft voor de vaste klanten niet gemakkelijk te zijn. Ook voor de dames zelf is het soms slikken. Ze hebben altijd een heel goed contact met elkaar. Priscilla is als en zus voor hen.

Gelukkig horen we positieve geluiden over Priscilla . De klanten hebben  er alle vertrouwen in dat zij de kapsalon op dezelfde wijze voortzet. Alleen de naam wordt anders en wel ”Kapsalon Priscilla”.

Priscilla werkt 7 jaar bij de kapsalon. Zij was het buurmeisje van Thérèse en Mariët Wanninge. Priscilla is als stagiaire in de zaak gekomen.  Priscilla woont samen in Hoogeveen samen met Kenny van Essen.  Ze hebben samen een zoontje, Levi.

Links Priscilla en rechts Thérèse

Thérèse en Priscilla hebben eindelijk even tijd om ons te woord te staan. Mariët gaat door met een klant maar doet wel mee met het gesprek. Alles gaat heel gemoedelijk. De klanten vinden het goed. Mevr. v. Tongeren is klaar en zegt dat zij altijd zeer tevreden is. We moeten dit zeker vermelden.

Ondertussen zien we de moeder van Thérèse de handdoeken opruimen. Mariët geeft aan dat hun moeder dit altijd heeft gedaan. Thérèse en Mariët zeggen heel duidelijk dat hun moeder dit ook voor Priscilla blijft doen. De winkel is onderdeel van haar huis. Priscilla gaat deze ruimte huren.  Vroeger gebruikte de vader van Thérèse en Mariët deze ruimte om fietsen te verkopen en er heeft een winkel in gezeten.  Thérèse  is 16 ½ jaar geleden met de zaak begonnen.  Twaalf jaar geleden kwam haar zus Mariët erbij.

We begrijpen van Thérèse dat zij stoppen omdat het voor drie mensen niet rendabel meer is.   Mariët wil heel wat anders gaan doen. Ze heeft daar nu de mogelijkheid. Mariët zoekt meer iets op het administratieve gebied. Thérèse  gaat bij haar echtgenoot Richard en zijn broer Johan werken die de zaak ‘Kroezon’ hebben.

Priscilla ga je alleen verder en gaan er nog veranderingen komen ?

“Nee, ik  krijg een kapster erbij.  Ik wil dat alles hetzelfde blijft. Iedereen moet zich hier op zijn gemak voelen. “

Hoe houd je de vakkennis bij?

“ 1 keer per jaar is er een vakbeurs waar ik heen ga. Hier zie je de nieuwste trends. 2x per jaar is de nieuwe haarmodelijn (lente/zomer, herfst/winter)+ cursussen van Goldwell. Verder lees ik de vakbladen.“ 

Als mensen iets heel vreemds willen doen met hun kapsel doe je het dan?

De klant is koning natuurlijk maar we zullen wel  adviseren als iets wel of niet kan . Met kleuren moet je goed uitkijken.

Als we zo aan de praat zijn begrijpen we dat de dames veel lol hebben gehad. Thérèse heeft een mooi verhaal wat ging over het maandblad kontakt. De boekhouder viel op dat zij een contactadvertentie had geplaatst. Hij gaf voorzichtig aan dat dit niet kon van de zakelijke rekening. Ze hebben flink moeten lachen toen ze duidelijk had gemaakt dat dit een advertentie voor het Kontakt was.

Namens het kontakt wensen wij “kapsalon  Priscilla” heel veel succes.

Thérèse en Mariët vermelden nog dat zij Priscilla heel veel succes wensen.

De openingstijden zijn wel iets gewijzigd maar dat kunt u zien in de nieuwe advertentie in Kontakt.

Mariët

 
 

  Nieuwsbrief "De Heugte"
 
   

Nieuwsbrief

 

OPENING DORPSHUIS “DE HEUGTE“ op eerste PAASDAG!

Helaas hebben we geen vrijwilligers kunnen vinden die op deze eerste paasdag de keuken van ons dorpshuis willen bezetten. Ook wel begrijpelijk, iedereen wil op zijn of haar manier de Paasdagen invullen!

Wel hebben we iemand gevonden die op: EERSTE PAASDAG ACHTER DE BAR WIL STAAN EN IEDEREEN WIL VOORZIEN VAN EEN DRANKJE!

DUS MET ANDERE WOORDEN HET café IS OPEN OP EERSTE PAASDAG

VANAF 18.30 UUR!

Wij zijn deze vrijwilliger dankbaar voor deze mogelijkheid!

Tot ziens in Dorpshuis: ”De Heugte” op eerste PAASDAG!

DB. “De Heugte”

 

Plaatselijk Belang: Uitnodiging Alg.Ledenvergadering
 

Aan de leden van Plaatselijk Belang.

Uitnodiging van de Jaarvergadering van Plaatselijk Belang “de Vooruitgang” te Nieuw Balinge.

Het bestuur van de vereniging voor Plaatselijk Belang “de Vooruitgang Nieuw-Balinge, nodigt haar leden hierbij uit tot het bijwonen van de jaarvergadering welke gehouden zal worden op dinsdag 12 april 2011 om 20.00 uur in dorpshuis “De Heugte”

 

 De vergadering is alleen toegankelijk voor leden van de vereniging.

 

 

 Agenda:

Ø  1) Opening

Ø  2) Notulen v.d. Jaarvergadering 27 April 2010 (staan hieronder afgedrukt)

Ø  3) Ingekomen stukken.

Ø  4) Jaarverslag penningmeester.

Ø  5) Jaarverslag werkzaamheden bestuur (staan hieronder afgedrukt)

Ø  6) Verslag v.d. kascommissie 2010/2011. Bestaand uit de hr R.Bisschop, hr W.Ravenhorst:reserve: hr F.Oelen.

Ø  7) Benoeming nieuw kascommissielid.

Ø  8) Bestuursverkiezing: Lijst van aftreden 2011: Volgens de lijst van aftreden:2011: hr J.Stegehuis, hr J.Slomp: 2012: mevr G.oelen: 2013: mevr T.Enninga en hr G.Slomp: 2014: Geen: 2015:hr K.Wielink en hr A.Wielink: 2016: Geen.

Volgens de lijst van aftreden zijn dat hr J.Stegehuis en de hr J.Slomp: hr J.Stegehuis en hr J.Slomp stellen zich niet weer herkiesbaar.

Ø  9)Bestuur stelt voor om als nieuwe bestuursleden mevr F.Bos-Sok en mevr W.Siegers-Oost voor te stellen.

     Namen en adressen van (eventuele) tegenkandidaten moeten

     Schriftelijk worden ingeleverd, drie dagen voor de vergadering

     Bij de secretaris Voornweg 10 7938 RC Nieuw-Balinge.

Ø  10) Rondvraag.

Ø  11) Power Point presentatie Plaatselijk Belang

Ø  12)Sluiting.

 Secretaris: A.Wielink Voornweg 10 7938 RC Nieuw-Balinge.

* * * * * * * *

Notulen Jaarvergadering Pl-Belang de “Vooruitgang” d/d 27 April 2010

Aanwezig volgens precentielijst 21 personen

1]   De voorzitter opent de vergadering en heet allen v/h welkom op deze jaarvergadering,

2]   De notulen v/d vorige vergadering zijn afgedrukt in Kontakt en worden niet voorgelezen.

3]   Ingekomen stukken:

4]   Jaarverslag penningmeester. De stukken worden a/d leden o/d vergadering overhandigd.

      De penningmeester licht het verder toe. Dit wordt voor de laatste keer gedaan door Remko

      Osinga omdat hij stopt als penningmeester, Gert Slomp neemt het penningmeesterschap

      over, en de financiele administratie zal verzorgd worden door Andre Mol.

5]   Jaarverslag werkzaamheden bestuur. Staan afgedrukt in Kontakt, het bestuur geeft uitleg

      hierover.

6]   Verslag kascommissie: Bestaand uit hr R.Bisschop e.d. hr J.Huizinga, hr R.Bisschop

       geeft uitleg hierover, na twee kleine opmerkingen was het verder goed voor elkaar en de

       penningmeester wordt decharge verleend, de hr J.Smeenge vraagt hoe het staat over de

       drukkosten van Kontakt, die elk jaar financieel achter uit lopen, Pl-Belang is hier m.d.

       redactie over in gesprek.

7]   Benoeming kascommissie leden 2010/2011:

       hr R.Bisschop, hr W.Ravenhorst: reserve: Freddy Oelen

8]   Bestuursverkiezing.

      Volgens de lijst van aftreden 2010: Geen

9]   Rondvraag;

Ø  Roelof Bisschop geeft aan dat a/d Mantingerweg de straat nog steeds is verzakt, had het vorig jaar ook al gemeld, er zal door Pl-belang weer kontakt m.d. gemeente hier over op genomen worden.(Albert Wielink zal deze vraag a.s. Donderdag 29 April 2010 opnieuw bij de gemeente neerleggen)

Ø  Jan Smeenge vraagt hoe het toch kan dat de lantaarnpalen a.d. Meeuwenweg steeds niet branden, terwijl Essent er al een paar keer bij geweest waren, (Albert Wielink zal deze vraag a.s. Donderdag 29 April 2010 weer bij de gemeente neerleggen)

Ø  Roelof Bisschop vraagt n.d. stand van zaken a.g. de mast die bij het voetbalveld staat, naar de ontvangst v.d. mobiele telefoon, is nog steeds slecht, (Kees Wielink zal hier weer navraag na doen)

Ø  Aaldert Kroezen vraagt n.a.v. de brief a.g. de uitritten bij de Breistroeken, die gestuurd was door Pl-Belang n.a.v. klachten die waren ontvangen van bewoners uit het dorp over de onveiligheid bij de uitritten. Bestuur De Breistroeken zal samen met Pl-Belang en gemeente hier naar gaan kijken. Bestuur De Breistroeken zal hier een afspraak over maken.

Ø  Roelof Bisschop geeft aan dat Nw-Balinge een prachtige website heeft?

Ø  Jan Stegehuis geeft aan dat er een gevaarlijke situatie bestaat langs de hele kant v.d. Verl-Middenraai/Middenraai doordat er brede naden komen tussen het asfalt en de graskeien die vorig jaar zijn gelegd.(Kees zal hier intern b.d gemeente over leggen hoe het opgelost kan worden.)

Ø  Pauze:

Ø  Na de pauze vertelt dhr Albert Kuiper voorzitter en hr Hans Smit v.d. historische vereniging Westerbork  ons het een en ander over het ontstaan en de ontwikkeling van ons dorp.

Wat de heren ons die avond vertelt hebben zal aan de redactie van Kontakt (Geke Strijker) gestuurd worden, zodat het hele verhaal in Kontakt geplaatst gaat worden.Na afloop bedankte Jan Slomp bestuurslid Pl-Belang de beide heren voor het prachtige verhaal dat ze hadden verteld, en overhandigden de beide heren een ieder een lekkere fles wijn. 

10] Sluiting: De voorzitter sluit de vergadering en wenst een ieder wel thuis.

Voorzitter: J.Stegehuis                                                                               Secretaris: A.Wielink

 

* * * * * * * *

Jaarverslag werkzaamheden bestuur Plaatselijk Belang “De Vooruitgang” 2010/2011

 

Het bestuur van de vereniging voor Plaatselijk Belang “De Vooruitgang” heeft zich ook het afgelopen jaar weer bezig gehouden met diverse zaken.

Onderstaand een opsomming van de werkzaamheden:

Ø  Werkgroep Ouder Onder Dak veel georganiseerd.(zie de site van Nw-Balinge)

Ø  Werkgroep Buurtacademie veel georganiseerd.(zie de site van Nw-Balinge)

Ø  Werkgroep Mantelzorg veel georganiseerd.(zie de site van Nw-Balinge)

Ø  Werkgroep Dorpsplein had een filmpje laten maken voor de Richard Krajiceck Foudation Award en heeft daar de derde prijs (€2500,-) van Nederland mee gewonnen een unieke prestatie.(zie de site van Nw-Balinge)

Ø  Financiële steun gegeven aan een aantal activiteiten in ons dorp.

Ø  Verder vele vergaderingen door bestuursleden van Pl-Belang bijgewoond, zoals: BOKD, Dorpenoverleg MD, Werkgroep OOD, Werkgroep Buurtacademie, Stuurgroep OOD Gemeentelijk breed, bijeenkomsten m.d. Contact ambtenaren, Werkgroep Dorpsplein, Mantelzorg, en vele telefoontjes gepleegd met de gemeente a.g. klachten in ons dorp.

Ø  Aantal gesprekken gehad met de wijkagent (Bert Eefting).

Ø  Overleg gehad met Woonservice MD o.a. over de Dorpswinkel, en woningbouw, en over de sluiting v.d. Morgenster en wat voor mogelijkheden daar voor zijn.

Ø  De 60+ uitgenodigd d.d. werkgroep OOD voor een kerstdiner.(zie de site van Nw-Balinge)

Ø  Nieuwe inwoners verwelkomt in ons dorp.

Ø  Ruim 25 nieuwe leden erbij.

Ø  Aanvraag Paasbult b.d. gemeente, lokatie Koolveen.

Ø  Werkgroep munitiecomplex volop bezig met de inrichting daarvan, in de werkgroep zit o.a.: Gemeente MD, Plaatselijk-Belang, Dutch Peace Army, Stichting Joodse Werkkampen,Koninklijke Nederlandse Heidemaatschappij,Stichting Militair Erfgoed en Natuurmonumenten .

Ø  De afronding en opening v.d. bewegingstuin en de feestelijke afsluiting op 2 juli a.s.

Ø  Geplaatst  een vissteiger a.d. Verl-Middenraai.

Ø  Verkeerssituatie bij de meester Sieberingschool verbeterd.(zie de site van Nw-Balinge)

Ø  Werkgroep “Veuruut Kieken” van start gegaan over de toekomst-en leefbaarheid om voor de komende 10 a 15 jaar in kaart te brengen.

Ø  Klankbordgroep Nieuw-Balinge en de Broekstreek.

Natuurvisie Mantingerveld, Mantingerbos en –weiden. Natuurmonumenten vindt het belangrijk dat er een visie wordt ontwikkeld waarin de gebruikers en bewoners van het gebied zich kunnen herkennen en die breed gedragen wordt door de streek. Natuurmonumenten hecht er veel waarde aan dat deze visie in samenwerking met de streek tot stand komt.

Ø   Samen met Recreatie/Toerisme v.d. gemeente MD fietsroute uitgezet.

Ø  Aanvraag bij het waterschap Reest en Wieden voor het opknappen v.d. talut’s in de bebouwde kom van Nieuw-Balinge.

Ø  2 AED kastjes voor buiten te hangen, posthokje ‘De Breistroeken en dorpshuis “De Heugte”.

Ø  Er is overleg met Natuurmonumenten geweest en die zal de Plaggenhut weer opknappen met een aantal vrijwilligers.

Verder zijn alle berichten die Pl-Belang heeft ontvangen  te zien op de website van Nieuw-Balinge: www.nieuwbalinge.eu en dan Plaatselijk-Belang aanklikken.

 

Plaatselijk Belang: Masterplan Nieuw Balinge
 

In de gemeente Midden-Drenthe ligt het natuurgebied Mantingerveld. Natuurmonumenten is nabij het dorp Nieuw Balinge bezig met de aanlegen inrichting van de laatste delen van het Mantingerveld. Voor de voltooiing is het gewenst dat een agrarisch bedrijf wordt verplaatst en dat een aantal reeds aangekochte terreinen nog wordt ingericht.

Een tweede element dat speelt nabij Nieuw Balinge, is de sluiting van het munitiemagazijnen complex (MMC). De Dienst Landelijk Gebied (DLG) heeft vanuit het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit als opdracht meegekregen een nieuwe bestemming voor dit munitiecomplex te vinden. Deze ontwikkelingen in het gebied waren er aanleiding toe dat DLG in 2008 een schetsbijeenkomst heeft georganiseerd. Op deze dag zijn door belanghebbenden en andere gebiedsbetrokken partijen meerdere opgaven voor het gebied geïdentificeerd:

· Het afronden van de natuuropgave Mantingerveld.

· Het zoeken naar een nieuwe duurzame functie met voornamelijk natuur voor het munitiecomplex.

· Het versterken van de leefbaarheid van Nieuw Balinge door :

a): het formaliseren van de permanente bewoning op het recreatieterrein Breistroeken.

b): de concentratie van een aantal ruimte voor ruimte kavels op een verzamellocatie.

Naar aanleiding van de schetsbijeenkomst hebben de bestuurders van Natuurmonumenten, de provincie Drenthe, de gemeente Midden-Drenthe en DLG geconcludeerd dat een gezamenlijke aanpak van de opgaven zinvol is en tot betere resultaten zal leiden. De meerwaarde ontstaat door tegengaan van versnippering en creatie van nieuwe kostendragers die de verschillende opgaven haalbaar maken. Bestuurders hebben daarom afgesproken gezamenlijk dit Masterplan op te stellen waarin bovenstaande opgaven zijn uitgewerkt.

Doel van het Masterplan

Het Masterplan heeft tot doel de gebiedsopgave vanuit een integrale benadering verder uit te werken tot een haalbaar plan. Dit plan wordt ter vaststelling voorgelegd aan de bestuurders in de Stuurgroep Nieuw- Balinge. Daarnaast is het Masterplan de onderlegger voor verdere afspraken tussen Natuurmonumenten, de provincie Drenthe, de gemeente Midden-Drenthe en DLG over samenwerking bij de uitvoering van het plan.

Zij zullen hun afspraken hiertoe vastleggen in een samenwerkingsovereenkomst (SOK).

Beoogd resultaat van de gebiedsontwikkeling

Het Masterplan werkt de volgende gebiedsopgaven verder uit:

· Maatregelen ter verbetering van de natuurwaarden en de leefbaarheid in en rondom Nieuw Balinge.

· Realisatie van een nieuwe gewenste functie voor het militaire terrein en het aanpassen van de bestemming.

· Inpassing van de ruimte voor ruimte kavels van Natuurmonumenten verkregen door sloop van opstallen bij een agrarisch bedrijf.

· Inpassing van ruimte voor ruimte kavels door sloop op het munitiecomplex en sloop van de bedrijfsopstallen van een agrarische bedrijf.

· Ontwikkeling van een vereveningslocatie voor de ruimte voor ruimte kavels direct westelijk van Nieuw Balinge.

· Het formaliseren van de permanente bewoning van de recreatiewoningen in Nieuw Balinge.

Dit Masterplan beschrijft de resultaten van de werkzaamheden die hebben plaatsgevonden in de periode mei 2009 tot september 2010. Het plan gaat uit van de beleidssituatie en titulatuur zoals aanwezig in deze periode. Aan de orde komen de opgaven voor het gebied, het ontwikkelingsprogramma.

Het gehele verslag is te lezen op www.nieuwbalinge.eu met o.a.

 
* Het Beleidskader
* De gebiedsvisie
* Het plan
* De uitvoeringsstrategie

klik op de button om het masterplan te openen

 

  Berichten Plaatselijk Belang "De Vooruitgang"

Dringende oproep aangaande afval brengen paasbult.

Met klem willen wij nogmaals benadrukken er op te letten dat uitsluitend ongeverfd hout cq snoeiafval naar de paasbult gebracht wordt.

Elk jaar wordt dit aangegeven en vermeld in Kontakt. We gaan er dan ook van uit dat iedereen hiervan op de hoogte is. Ondanks deze berichten en oproepen, blijken we tóch weer geverfd hout, spoorbielsen en zelfs een afgebroken schuurtje bij de paasbult aan te treffen. Dit betreuren we dan ook ten zeerste! De paasbult in Nieuw Balinge bevindt zich meestal in de hoogste regionen voor wat betreft de prijsuitreiking. Dit hebben we niet alleen te danken aan de omvang, maar ook aan het feit dat mensen zich aan de regels houden omtrent het brengen van het afval.

We hopen dan ook dat iedereen hier rekening mee wil houden, zodat vele volwassenen, maar voorál de kinderen weer volop kunnen en mogen genieten van het jaarlijkse paasvuur!

Vr gr namens het bestuur van plaatselijk belang ‘de Vooruitgang’, Albert Wielink.

----------------------------

PLAATSELIJK BELANG

ORGANISEERT

TRADITIE GETROUW WEER EEN

FAKKELOPTOCHT

NAAR DE PAASBULT!

 

TWEEDE PAASDAG

25 APRIL 2011

 

VANAF 18.30 UUR WORDEN DE FAKKELS UITGEDEELD

(Koolveen)

meedoen is gratis

voor alle kinderen t/m basisschool.

HET IS DE BEDOELING DAT WE DE PAASBULT GEZAMENLIJK AANSTEKEN MET DE FAKKELS!

Vriendelijk verzoek aan de ouders / begeleiders,

hier zo mogelijk wat toezicht op te houden!

--------------------------------------

 

Samen aan de slag met de natuurvisie Mantingerveld, Mantingerbos en –weiden

Natuurmonumenten is de komende tijd bezig met de ontwikkeling van een natuurvisie voor het Mantingerveld, Mantingerbos en –weiden. Bij de ontwikkeling van deze visie wil Natuurmonumenten rekening houden met de invalshoeken en ideeën uit de omgeving. Vanuit deze gedachte is een klankbordgroep samengesteld van bewoners en gebruikers uit de streek.

Een door de streek gedragen natuurvisie de afgelopen maand heeft Natuurmonumenten samen met de klankbordgroep, in twee bijeenkomsten, nagedacht over een natuurvisie waarin bewoners en gebruikers zich kunnen herkennen en die breed wordt gedragen. Resultaat is een eerste verkenning van de mogelijkheden voor het gebied.

Bijeenkomst in ’t Broekhoes in Balinge op dinsdag 1 maart vond de eerste bijeenkomst plaats in ’t Broekhoes in Balinge. Deze bijeenkomst was vooral bedoeld om onderling kennis te maken en uit te leggen wat er precies van de klankbordgroep wordt verwacht. Andersom had ook de klankbordgroep de gelegenheid aan te geven wat zij van de gezamenlijke aanpak verwachten.

Resultaat van de bijeenkomst was dat helder werd hoe de natuurvisie de komende periode wordt vormgegeven. Zo werd duidelijk dat Natuurmonumenten graag naar een groots samenhangend landschap wil met een combinatie van bos, heide, zandverstuiving en beekdalen en een vorm van beheer met grazers. Over wat voor grazers en dergelijke gaf Natuurmonumenten aan dat het juist fijn is dat de klankbordgroep hier over mee kan en wil denken. Ander belangrijk doel voor Natuurmonumenten is het (hydrologisch) herstel van het brongebied van het Oude Diep.

Vanuit de klankbordgroep werden vervolgens ook doelen aangeven. Zo wil de klankbordgroep onder andere de patrijs en de fazant weer meer terug zien in het gebied en wil zij graag dat er betere afstemming plaats vindt met de terreinbeheerders van de omringende gebieden. Denk daarbij aan partijen als Staatsbosbeheer, Drents Landschap en het waterschap.

De bijeenkomst werd afgesloten met de mededeling dat de volgende bijeenkomst wordt gebruikt om de aanbevelingen en suggesties van de klankbordgroep op grote gebiedskaarten in te tekenen.

Bijeenkomst in De Heugte in Nieuw Balinge

Op maandag 7 maart vond de tweede bijeenkomst plaats in dorpshuis de Heugte in Nieuw Balinge. Nadat kort was bijgepraat over de vorige bijeenkomst kwamen de kaarten op tafel. In drie groepjes gingen de leden van de klankbordgroep uiteen om hun ideeën op de kaart te zetten. Belangrijk daarbij was dat er vooral werd gekeken naar de mogelijkheden voor water, cultuurhistorie, natuur en bebouwing. Natuurmonumenten schoof aan bij de tekentafels, vooral om te luisteren.

Na ruim een uur tekenen werden de kaarten kort besproken. Alle drie groepen benadrukten daarbij om bij de visievorming te zoeken naar een sterke relatie tussen natuur, landbouw en de dorpen. Wat betreft recreatie en beheer werd genoemd vooral te denken aan vormen van lokale recreatie met weinig voorzieningen en meer gebruik te maken van agrarisch natuurbeheer.

 

Vervolg

Momenteel is natuurmonumenten bezig met het uitwerken van de eerste versie van de natuurvisie. De aanbevelingen en suggesties van de klankbordgroep worden hierin zoveel mogelijk meegenomen. Op dinsdag 19 april vindt er weer een bijeenkomst plaats in ’t Broekhoes in Balinge waar Natuurmonumenten de visie met de leden van de klankbordgroep deelt. Omdat Natuurmonumenten het belang van een door de streek gedragen visie belangrijk vindt, wordt na deze bijeenkomst nog een eindpresentatie georganiseerd voor alle bewoners en gebruikers. Wanneer en hoe wordt nog door Natuurmonumenten aangekondigd.

Uw mening telt

Heeft u als bewoner of gebruiker in het gebied ook nog belangrijke punten voor de ontwikkeling van de natuurvisie dan kunt u contact opnemen met de volgende leden van de klankbordgroep: 

Anne Postma

Balinge

Jaap Boer

Garminge

Bertus Vos

Mantinge

Harm Koopman

Mantinge

Roelof Bisschop

Nieuw-Balinge

Han de Boer

Mantinge

Jan Klijnjan

Nieuw-Balinge

Jan Smeenge

Nieuw-Balinge

Henk Meppelink

Mantinge

Frank ter Beke

Balinge

Jan ter Bork

Balinge

Albert Wielink

Nieuw-Balinge

Cees Wielink

Nieuw-Balinge

Frits van Wezel en Beatrijs Rol

Nieuw-Balinge

Jan Stegehuis

Nieuw-Balinge

--------------------------------------

 


Oproep Oude foto's en verhalen.!!


Kaveluitgifte voor Woningbouw

Kaveluitgifte 2011

De gemeente geeft kavels uit in een aantal kleine kernen. Hieronder treft u het overzicht aan.

adres

nr.

postcode

plaats

± m²

€ *

Type woning

Zwartingerkamp

6

9415 RD

Hijken

1.060

148.400,00

Vrijstaand

Nije Weg

14

9418 RG

Wijster

387

54.180,00

2/1 kap

Nije Weg

16

9418 RG

Wijster

387

54.180,00

2/1 kap

Hulzebosstraat

5a

9423 RP

Hoogersmilde

286

40.040,00

2/1 kap

Hulzebosstraat

5b

9423 RP

Hoogersmilde

286

40.040,00

2/1 kap

Hulzebosstraat

9

9423 RP

Hoogersmilde

541

75.740,00

Vrijstaand

Hulzebosstraat

7a

9423 RP

Hoogersmilde

286

40.040,00

2/1 kap

Serwoutersstraat

2

9423 RV

Hoogersmilde

736

103.040,00

Vrijstaand

Serwoutersstraat

4

9423 RV

Hoogersmilde

763

106.820,00

Vrijstaand

Wolvenhaar

2

7938 RD

Nieuw Balinge

940

131.600,00

Vrijstaand

Wolvenhaar

4

7938 RD

Nieuw Balinge

324

45.360,00

2/1 kap

Wolvenhaar

6

7938 RD

Nieuw Balinge

324

45.360,00

2/1 kap

Boekweitstraat

7

7938 RE

Nieuw Balinge

524

73.360,00

Vrijstaand

Boekweitstraat

9

7938 RE

Nieuw Balinge

585

81.900,00

Vrijstaand

B. Assenweg

6

9434 PN

Witteveen

260

39.000,00

2/1 kap

B. Assenweg

8

9434 PN

Witteveen

260

39.000,00

2/1 kap

B. Assenweg

12

9434 PN

Witteveen

442

66.300,00

Vrijstaand

B. Assenweg

14

9434 PN

Witteveen

434

65.100,00

Vrijstaand

B. Assenweg

16

9434 PN

Witteveen

434

65.100,00

Vrijstaand

B. Assenweg

21

9434 PN

Witteveen

436

65.400.00

Vrijstaand

* prijzen zijn exclusief BTW, kadasterkosten, kosten voor juridische overdracht en landmeetkundige kosten.

In de bijlage vindt u tekeningen van de kavels.

Voor wie zijn de kavels

De kavels die door de gemeente worden uitgegeven zijn uitsluitend bedoeld voor particulieren die zelf de toegewezen kavel kopen en de te bouwen woning zelf gaan bewonen. Om dit te waarborgen is een en ander verwoord in de standaard verkoopvoorwaarden voor woningbouwkavels. (zie bijlage 1)

Wilt u in aanmerking komen voor koop van een kavel dan moet u of maatschappelijk of economisch gebonden zijn aan het betreffende dorp. In dit informatiepakket leest u wat we daarmee bedoelen. Daarna leest u hoe de inschrijving, de loting en de toewijzing in zijn werk gaat.

Maatschappelijk en/of economische gebonden

Als u zich wilt inschrijven voor een woningbouwkavel in het betreffende dorp, dan moet u aan een aantal eisen voldoen. Om te bepalen of u hieraan voldoet kunt u het inschrijfformulier invullen.

Er is sprake van maatschappelijke binding

1.    indien u ten minste 3 jaren in het dorp woont of

2.    indien u niet in het dorp woonachtig bent, maar

a.    in het dorp familie in de eerste graad heeft, of

b.    niet langer dan 15 jaar buiten het dorp heeft gewoond of

c.    niet langer dan 20 jaar buiten het dorp heeft gewoond en in de het dorp familie in de tweede of derde graad heeft.

Er is sprake van economische binding als u voor uw inkomen afhankelijk bent van het dorp. Dit is bijvoorbeeld het geval als u in het dorp werkt.

Geïnteresseerd en dan….

Inschrijving

U kunt zich alleen door middel van het inschrijfformulier aanmelden om in aanmerking te komen voor een woningbouwkavel. U kunt zich voor een kavel voor een vrijstaande woning of een kavel voor een 2/1 kap woning inschrijven. Inschrijven voor beide typen is niet toegestaan! Een medebouwer voor een 2/1 kap kavel wordt door middel van ingevulde kavelvoorkeuren of loting toegewezen.

Om iedereen evenveel kans te geven, is een aantal regels opgesteld. Zo mag u per persoon, echtpaar, huishouding of samenwonenden en daarmee vergelijkbare persoonlijke omstandigheden, slechts één formulier inleveren. Bedrijven kunnen zich niet inschrijven! De gemeente heeft het recht om inschrijvingen door personen c.q. bedrijven uit te sluiten van de inschrijving/loting/ toewijzing. Dubbel inschrijven is niet toegestaan. Vergroot u uw kans op een kavel, dan wordt u uitgesloten.

Sluiting van de inschrijvingstermijn

U hebt tot en met 6 mei 2011 de tijd om het inschrijfformulier in te leveren bij ons in te leveren. Inschrijvingen na 6 mei 2011 worden niet geaccepteerd.

Toewijzing van kavels

Hebt u zich ingeschreven voor een kavel en u bent de enige gegadigde voor de betreffende kavel, dan wordt deze aan u toegewezen. Uiteraard moet u voldoen aan de bindingseisen.

Loting

Willen er meer mensen voor dezelfde kavel in aanmerking komen, dan wordt er door de notaris geloot. Komt u voor een kavel in aanmerking dan wordt u voor de loting uitgenodigd. Bent u uitgeloot, dan wordt u op de reservelijst geplaatst. De loting bepaalt de volgorde hiervan.

Hoe gaat de toewijzing van de kavel in zijn werk

Bent u ingeloot voor een kavel of is aan u een kavel toegewezen, dan ontvangt u van de gemeente een toewijzingsformulier, waarbij u drie mogelijkheden heeft:

1.    u koopt direct de kavel,

2.    u reserveert de kavel voor een periode van twee maanden. Hiervoor is een vergoeding verschuldigd van € 250,=. De reservering kunt u maximaal met nog twee maanden verlengen. Dan bent u nogmaals een vergoeding van € 250,= verschuldigd. Het is goed om te weten dat de betaalde vergoeding voor een reservering nooit wordt terugbetaald of verrekend,

3.    u ziet af van de kavel.

Reservelijst

Bent u niet ingeloot, dan ontvangt u van de gemeente een brief dat u op de reservelijst staat. Wordt een toegewezen bouwkavel niet geaccepteerd, dan wordt bij volgende toewijzing gekeken naar de trekkingsvolgorde en de aangegeven voorkeuren.

Samenvatting

·         Door het inschrijfformulier in te vullen, kunt u na gaan of u maatschappelijk of economisch aan het dorp bent gebonden.

·         Op het inschrijfformulier geeft u de kavelvoorkeuren aan.  

·         Hebt u inschrijfformulier ingevuld en ondertekend, dan stuurt u dit naar Gemeente Midden-Drenthe, Afdeling Bouwen en Wonen t.a.v. mevrouw I. Eggens-Piek of mevrouw E. Tiessen, Postbus 24, 9410 AA Beilen. De inschrijftermijn loopt tot en met 6 mei 2011. Vergeet niet een kopie mee te sturen van een geldig identificatiebewijs (paspoort of identiteitskaart) en de werkgeversverklaring wanneer u economisch gebonden bent.

·         De gemeente beoordeelt of u aan de bindingseisen voldoet. Voldoet u aan de gestelde eisen, dan wordt aan u een kavel toegewezen of u ontvangt een uitnodiging voor de loting.

·         Hebt u na loting een kavel toegewezen gekregen, dan ontvangt u van de gemeente  een toewijzingsformulier. Dit formulier moet u invullen en naar de gemeente terugsturen.

·         Afhankelijk van wat u hebt ingevuld ontvangt u van de gemeente:

-          een nota voor reservering van de kavel of

-          een besluit tot verkoop.

Inlichtingen

Mevrouw Ingrid Eggens-Piek en mevrouw E. Tiessen

Afdeling Bouwen en Wonen

Vragen over de kaveluitgifte. Telefoonnummer (0593) 53 92 22. Zij zijn bereikbaar op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.

Bouwbalie

De bouwbalie in het gemeentehuis in Beilen is geopend op:

Maandag van 8:30 - 12:00 uur

Dinsdag van 8:30 - 12:00 uur   

Woensdag van 8:30 - 16:00 uur

Donderdag van 8:30 - 17:00 uur, van 17:00 – 20:00 uur alleen op afspraak

Vrijdag van 8:30 - 12:00 uur

Hier kunt u ook terecht met vragen over het bestemmingsplan, het beeldkwaliteitplan (indien van toepassing), de omgevingsvergunning en dergelijke.

Bijlagen

 

  Schuurverkoop zaterdag 14 mei 2011


  Goudplevierrun op zaterdag 9 juli 2011
   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Goudplevierrun Zaterdag 9 juli 2011

3e editie

Als organisatie kijken we terug op twee geslaagde edities van de Goudplevierrun. Een derde Goudplevierrun kan daarom ook niet uit blijven. We hebben, ondanks de hitte afgelopen zomer, erg veel positieve reacties ontvangen. We zijn daarom ook blij u allen mede te kunnen delen dat er dit jaar weer een Goudplevierrun plaats vindt. En wel op zaterdag 9 juli 2011. Er zullen twee routes uitgezet worden, van 5,3 km en 10,6 km. Ook maakt de Goudplevierrun dit jaar deel uit van de ‘Primera de Haan competitie’ van de atletiekvereniging uit Hoogeveen (HAC ’63). Dit levert ons en het dorp Nieuw Balinge positieve publiciteit op!

Vrijwilligers

Als organisatie doen wij ons best om er ook dit jaar weer een succesvol  hardloopevenement van te maken. Dit gaat echter niet lukken zonder de hulp van de vele vrijwilligers. We hopen ook dit jaar weer een beroep op u te kunnen doen. Was u vorig jaar ook vrijwilliger? Dan nemen wij te zijner tijd contact met u op. Was u nog geen “Goudplevierrun-vrijwilliger” en wilt u dat wel zijn? Meldt u zich dan alstublieft aan bij Ronald, Gert of Mellanie!

Verkeersregelaars

In het bijzonder zijn we op zoek naar versterking bij de verkeersbrigade. Om de Goudplevierrun veilig te kunnen laten verlopen hebben we een grote groep verkeersregelaars nodig. Gezien de vergunningen die we voor het evenement nodig hebben, moeten we beschikken over een groep gecertificeerde verkeersregelaars. Wie o wie wil onze groep vrijwilligers versterken en daarbij deelnemen aan kortdurende instructie door een bevoegd persoon, in Dorpshuis De Heugte? Iedere volwassene, jong en oud, man en vrouw, kan verkeersregelaar worden. Ook daarvoor graag opgeven bij één van de organisatoren. Wij zouden u daar zeer dankbaar voor zijn!

Inschrijving

Vanaf volgende maand is de inschrijving weer geopend. Houdt u de site www.goudplevierrun.nl in de gaten voor exacte informatie. Ook zijn op de site de foto’s en de uitslagen van voorgaande jaren te vinden. Voor vragen en opmerking kunt u een bericht plaatsen in ons gastenboek.

We hopen van harte dat u zich wilt inzetten als vrijwilliger of als deelnemer van de Goudplevierrun 2011!

Een sportieve groet namens de organisatie,

Ronald van Aalderen                 0620092894          ronald.vanaalderen@gmail.com
Gert Slomp                                 0613121955          gertslomp@hotmail.com
Mellanie van den Bosse - Slomp                              info@goudplevierrun.nl
   

  MTB tocht op 21 mei 2011
 


  GJVV2 Kampioen !!

GJVV2 KAMPIOEN !!

V.l.n.r: Hilde Wielink, Rosalie Zomer, Heidi Koekoek, Ingrid van Egten, Evelien Sok, Mellanie Slomp.

Op donderdag 24 maart 2011 is het tweede team van GJVV kampioen geworden tijdens een spannende wedstrijd tegen GJVV1.
Vorig seizoen werd GJVV2 al tweede in de poule, dus dit seizoen werd vol goede moed begonnen om het kampioenschap in de wacht te slepen.
Er werden in totaal veertien wedstrijden gespeeld, waarvan er dertien werden gewonnen en één werd verloren. Al met al dus een prima resultaat met het kampioenschap en promotie tot gevolg! Op woensdag 30 maart hebben ze dan ook vol trots de kampioenschapbeker in ontvangst genomen!
Volgend jaar komt dit team uit in de vierde klasse van de 'Knapper-competitie'. Thuiswedstrijden zijn op woensdagavond en publiek is altijd welkom!

Een foto-impressie van de kampioenswedstrijd:


  Trotse vrijwilligers tijdens NL Doet

Trotse vrijwilligers tijdens NL Doet

                     

Bosjes snoeien, schoonmaken, een uitje organiseren voor ouderen en jongeren en een miniplaybackshow houden. De ene klus was nog origineler dan de ander, maar alle vrijwilligers droegen hun steentje bij tijdens NL Doet.

Meedoen Midden-Drenthe maakte flink promotie voor NL Doet bij alle clubs, verenigingen en organisaties in Midden-Drenthe die met vrijwilligers werken. Met succes, merkte Clarine de Haan, consulent bij Meedoen Midden-Drenthe, Steunpunt Vrijwilligerswerk. Op verschillende plekken waar geklust werd maakte ze zaterdag 19 maart foto's van de bezigheden.

Op veel plekken was de NL Doet spandoek al van verre te zien en veel klusaanbieders hadden de boel mooi versierd met vlaggetjes. Ook de T-shirts en buttons ontbraken niet bij velen: een teken dat ze er trots op waren mee te doen aan NL Doet.

Dat is ook niet raar, vindt Clarine, want naast het feit dat er gewoon heel veel gebeurd is op 18 en 19 maart, gaf het zowel de klussers als de organisaties de gelegenheid om te laten zien dat ze zich betrokken voelen bij de Midden-Drentse samenleving en hiervoor bereid zijn om de handen uit de mouwen te steken.

Een groot succes dus, volgens Clarine, en zeker voor herhaling vatbaar. 'Natuurlijk hebben we er ook veel van geleerd, volgend jaar hopen we weer net zo veel of misschien wel meer organisaties en vrijwilligers te activeren.'

Ook de medewerkers van Welzijn, Welzijn Ouderen en de afdeling Welzijn van de gemeente hebben op vrijdag gezamenlijk klussen geklaard. Goed voor de teambuilding, NL Doet en de midden Drentse samenleving.

Op de website van het steunpunt: www.meedoenmiddendrenthe.nl bij actueel is een indruk van de dag en een fotoalbum te bekijken.

Via de website kunt u zich ook aanmelden voor de digitale nieuwsbrief van het steunpunt

 


"Kentucky doet" met NL-Doet
 

Ook jeugdsoos Kentucky had zich opgegeven bij het Oranjefonds voor de vrijwilligersdag NL-Doet, waarmee ze € 500,= hebben binnen gehaald. Zaterdag 16 maart jl, om 09.00 uur kwamen we samen bij de soos. Meerdere plannen liggen in het verschiet om de soosruimte op te knappen, maar zaterdag 19 maart was eerst de keet, die o.a ingezet wordt bij het paasvuur, aan bod voor een flinke schilderbeurt.

Twee bestuursleden hadden een Nissan Patrol weten te regelen (gesponsord door de firma Strijker&Strijker)  om de keet naar de Heugte te slepen.  Verf en alle andere benodigdheden hiervoor waren door de soossleden al aangeschaft zodat we direct aan de slag konden.

Zelfs bestuursleden die niet bij machte waren te kunnen helpen, lieten zich zien!

Om van deze gelegenheid gebruik te maken, is tegelijkertijd de binnenkant van de keet drastisch onder handen genomen. Alles werd opgeruimd, aangeveegd en schoon gemaakt.

Samen met vrijwilligers van dorpshuis de Heugte die ook in het kader van NL-Doet hier aan het werk waren, werden broodjes en soep genuttigd.

Het was een gezellige, maar vooral een geslaagde dag. De keet is op maandag 25 april a.s. te zien bij het paasvuur.

Vr gr; jeugdsoos Kentucky

 


  Carnaval met de Kinderclub en de Rampestampers

 

CARNAVAL MET DE KINDERCLUB EN DE RAMPESTAMPERS

Het was een bonte verzameling van prachtig verkleedde kinderen op woensdag 2 maart jl. in ‘De Heugte’.

Het was weer tijd voor carnaval!

Veel clowns, prinsessen en boeren passeerden de revue. Maar ook originele creaties kwamen voorbij zoals een kleine Ben Saunders met echte tattoo’s en gouden tanden.

Voor de dames van de jury was het dan ook een ontzettende moeilijke klus om de vier mooist verkleedde kinderen uit te zoeken.

 

Alie Habing uit Hoogeveen, Henny Mos uit Noordscheschut, Jennie Jutstra uit Hoogeveen

Uiteindelijk hebben ze toch die moeilijke taak volbracht en zijn op de volgende prijswinnaars uitgekomen.

1e prijs            Senna Kroezen, Charlie Chaplin

2e prijs            Janiek Koekoek, Mimespeler

3e prijs            Vera Hidding, Indonesisch meisje

4e prijs            Stan Batenburg, Politieagent

Deze vier prijswinnaars gingen met een envelop met inhoud naar huis.

De organisatie van deze middag was in handen van de carnavalsvereniging “De Rampestampers” en de Kinderclub.

Natuurlijke konden de kinderen nog veel meer prijzen winnen. Na het nuttigen van patat en ranja werden nog enkele spelletjes gespeeld.

Hieronder volgt de uitslag van de diverse spelletjes.

BLIK OP JE HOOFDSPEL 4 t/m 7 jaar

1e prijs            Wesley Sikkenga

2e prijs            Senna Kroezen

3e prijs            Stan Batenburg

 

BLIK OP JE HOOFDSPEL 8 t/m 12 jaar

1e prijs            Sanne van Aalderen

2e prijs            Saskia Koekoek

3e prijs            Marinde de Weerd

MUZIKALE GETALLEN 1e prijs Thomas Oosting, Jamai Kroezen, André Prins, Senna Kroezen, Samantha Mulderij, Vera Hidding

STOELENDANS

1e prijs            Anila Mekkes

2e prijs            Jamai Kroezen

3e prijs            Maura Pont

Traditiegetrouw werd er een net vol met ballonnen losgelaten en zo kwam al knallend een eind aan deze bijzonder gezellige middag.

De organisatie kijkt dan ook met een tevreden gevoel terug op deze geslaagde carnavalsmiddag.


  Knooppunt/ OOD  Info

KNOOPPUNT / OOD,

De werkgroep heeft een brief naar huisartsen praktijk “ETTENHEM” gestuurd in verband met de veranderingen, die waarschijnlijk plaats gaan vinden als Dr.Pouwer en Dr.van de Werf van hun welverdiende pensioen gaan genieten!

We hopen dat de apotheek in de praktijk blijft? Wij houden u op de hoogte!

Namens de  Werkgroep Knooppunt / OOD José Post


  Kapsalon Priscilla

Kapsalon Priscilla

Tel: 0528-321644

Dinsdag, donderdag en vrijdag van: 8.30u. t/m 18.00u. (gesloten tussen 12:00-13:00)

Zaterdag van:     08.00u. t/m 13.00u.

(zondag, maandag  en woensdag gesloten)

 

  Nieuws van Dagcentrum de Breistroeken

Nieuws van Dagcentrum de Breistroeken

Zoals iedereen al gemerkt heeft komt de lente en het mooie weer steeds meer in zicht. Bloembollen die opkomen, planten en bomen die weer groen worden. Ook wij op het dagcentrum zijn aan het genieten van het mooie weer. Onze geplante tulpen komen op, Violen hebben we in bloempotten gezet. Het meeste blad is samen met de cliënten weer opgeruimd. Zelfs de stagiaires wordt geleerd hoe ze hout moeten kloven. De heren vinden dit leuk en maken er grapjes om. Iedereen heeft het voorjaar in zijn hoofd. Bij de grote voorjaarsschoonmaak hielpen onze cliënten, van caféhouder tot wijkagent mee. Iedereen heeft zin om mee te helpen.  We hebben zelfs in februari al even buiten koffie zitten drinken. Depressiviteit verdwijnt door het mooie weer. Geheugenklachten vallen minder op.  We hebben gekeken bij oude motoren van Peter Bos en zijn echtgenote.(dank voor het  leuke bezoekje!)   Het gaf veel herinneringen Veel cliënten bij ons hebben motor gereden. Er is zelfs een man die met een Velocette tweede is geworden met een grote wedstrijd.

De buurman is druk aan het verbouwen. Iedereen leeft erg mee en is erg nieuwsgierig hoe het eruit komt te zien. De buurman krijgt volop complimenten. Ook de dames hebben genoeg te doen. De tuin aankleden, kaarten maken, vogelvoederhuisjes beplakken, doosjes beplakken. Daarnaast wordt er ook iedere dag een wandeling gemaakt door het dorp waar de narcissen en krokussen worden besproken die zo mooi in bloei staan. De duofiets zullen de meesten mensen al wel eens tegen gekomen zijn. Wat kan het ontspanend en leuk zijn om weer een rondje te kunnen fietsen als je zelf niet meer kan of mag fietsen. Onze oudste fietsster is zelfs 90 jaar. De tijd vliegt voorbij. Het zijn de kleine dingen die het doen en die de oudere mensen gelukkig maken. Onder begeleiding weer activiteiten kunnen doen die je alleen niet meer kan. Wat is werken in de zorg toch dankbaar werk!

Bij ons op het dagcentrum verkopen wij verschillende dingen: sjaals, Kaarten, vogelvoederhuisjes. Kom gerust een keertje kijken aan De Breistroeken 63 en drink lekker  een kopje koffie,sapje  mee. Iedereen van jong tot oud is welkom.

Houd het Kontakt in de gaten voor de opendag van het Dagcentrum!

 

  Koninginnedag 2011


  Nieuws St. Zomerfeest

OPROEP ZOMERFEEST VOOR VERENIGINGEN EN CLUBS

Wat zou het leuk zijn een wedstrijd te organiseren voor/door alle verenigingen in NIEUW BALINGE! in de vorm van: “SPEK JE KAS”!

Elke vereniging gaat binnen het bestuur of leden bestand, op zoek naar talenten? Is het één persoon of een groep van vijf?, Het maakt niet uit, zorg dat jouw vereniging zich aanmeld met een GEWELDIG OPTREDEN Voor de BONTE AVOND op Zaterdag 6 Augustus als afsluiting van het Zomerfeest!

Play back, dansen , muziek instrumenten bespelen, zingen noem maar op, alles mag. Een leuk programma zal zorgen voor een goed gevulde zaal!

Daar staan dan écht leuke geld prijzen tegenover en daar kunnen alle Nieuw Balingers van genieten dus het geld wordt GOED BESTEED!

Doe mee en geef meteen door of u als vereniging mee gaat doen? Alle clubs en of verenigingen , stichtingen kunnen mee doen. Bij voldoende deelname meer categorieën: Jongeren /volwassenen enz.

We zullen zorg dragen voor een deskundige jury.

Bel meteen Anneke Oelen 321188 of José Post 321354 of mail: josepost4@hotmail.com

Wordt het ZOMERFEEST 2011 afgesloten met een daverend optreden van NIEUW BALINGSE TALENTEN?Het woord is aan de clubs en verenigingen?

MAAR HET ZOU ZO LEUK ZIJN………..VELEN ZULLEN GENIETEN, WIJ WETEN HET ZEKER!

Bel of mail voor 1 Mei a.s.

DOE MEE!  St. Zomerfeest

 


Trekking van de verloting van peuterzaal Duimelot

1 April was de trekking van de verloting van peuterzaal Duimelot. De trekking is gebeurd door Chantal en Saskia Koekoek en Nick en Lars Jager.
Jongens en meiden bedankt voor het trekken van de lootjes.
We hebben een mooi bedrag opgehaald waar we wat leuks voor de peuters van kunnen kopen.


De verdeling van de prijzen:
1e        Mw Visser     € 75,-
2e        Fam Slomp   € 50,-
3e        Mw Boertien  € 25,-
 
Verder zijn er nog wat kleine prijzen uitgegaan.
Namens de peuters, leidsters en oudercommissie, bedankt voor het kopen van de loten
 

  IJsvereniging Nieuw Balinge Klaverjasuitslagen

IJsvereniging Nieuw Balinge Klaverjasuitslagen

    

 


  Vooraankondiging "Kentucky-Award"


  Jeu de Boules

Na een lange winter is  de baan bij het Dorpshuis is er weer heeeeeelemaal klaar voor.

De baan is opnieuw getrild, schoongemaakt en prima bespeelbaar.

Nu nog de spelers!!!!  Vanaf eind maart zijn er al een aantal senioren, die zich dinsdagsmiddags om 13.30 uur melden  om elkaar uit te dagen op dit terrein. Heeft u interesse, kom dan eens kijken of nog beter ………speel gezellig met hen mee.

U kunt ook zelf bepalen wanneer u dit spel met kennissen of vrienden zou willen spelen, want de bak is voor iedereen beschikbaar. Ook s’avonds  en in het weekend is dit geen enkel probleem.

Wat zijn onze plannen voor dit jaar:

Uiteraard zijn we op de grote bewegingsdag in ons dorp, 2 juli a.s., van plan om iedereen de gelegenheid te geven om kennis te maken met ons sport en een partijtje  mee te spelen. T.z.t. zullen we nog een extra oproep doen.

Tijdens het Zomerfeest zullen we voor de 3e maal gaan spelen om het Kampioenschap van Nieuw-Balinge!

Wilt u eerst wat meer uitleg over en oefening in dit spel, dan kan dat geregeld worden. Er liggen een aantal reserve-sets  ballen (boules) beschikbaar voor dit doel in het Dorpshuis en Nico Brookman zal ze graag ter beschikking stellen. Daarnaast zal een van de volgende enthousiastelingen altijd bereid zijn u de eerste beginselen bij te brengen:

Joop ten Caat  - 321027     

 Be Padding     - 320957      

Geert Post        - 321354                                      

Huib den Uyl     - 321396

Tot op de Jeu de boules-baan!!

 


  Affiche van het Knooppunt


  Buurtacademie

--------------------------------

Opgelet: Opgave voor nieuwe cursus Boekhouden in Excel weer mogelijk.

Deze cursus is interessant voor een ieder die zijn penningmeesterschap voor een vereniging, huishoudboekje of werk makkelijker en overzichtelijker wil maken.

De cursus zal gaan starten in september, nadere informatie volgt nog via kontakt.

Men kan zich nu al aanmelden bij Albert Wielink tel: 0528-321323

Verder was het mogelijk om een cursus over Hygiëne in de keuken van het dorpshuis en voetbalkantine en biljarten voor de jeugd te volgen, maar helaas was er te weinig deelname om het op te starten. Mocht het zo zijn dat er toch nog interesse voor is om deze cursus te volgen, laat het ons dan weten?

Mocht U vragen hebben of wilt U juist graag een heel andere cursus volgen? Meld het ons, want zoals U weet proberen wij op uw aanvraag een cursus te starten.

* * * * *

Nieuw-Balinge zit vol kennis…….Deel het met elkaar!

Oproep aan alle bewoners van Nieuw-Balinge met een talent, hobby of bezigheid die misschien voor  veel meer Nieuw-Balingers interessant kan zijn.Denk aan : Quilten, vilten, dierverzorging, banden wisselen, fietsonderhoud enz, enz. Misschien vind u het leuk dit onder de paraplu van De Buurtacademie aan anderen te leren. Iets voor u neem dan contact op met één van de leden van de Buurtacademie.

Cursus snoeien.

Voor komende winter willen we een fruitboom snoeicursus organiseren. U kunt zich hier nu al voor opgeven. Deze cursus zal plaatsvinden tijdens één dagdeel (ochtend of middag) en bij genoeg belangstelling meerdere keren.

Ook kunt u zich aanmelden om uw fruitbomen of bongerd beschikbaar te stellen voor deze cursus. Zij zullen onder professionele leiding worden gesnoeid.

Ook de perenbomen langs de Breistroeken zullen in deze cursus worden meegenomen.

Voor opgave kunt u zich melden bij één van de leden van de Buurtacademie.

Met vriendelijke groet:  Leden v.d. werkgroep Buurtacademie Nieuw-Balinge.

Marinette Hoogendoorn, Netty Jager, Meester Sieberingschool, Mariëtte Steenhuis. (Drenthe College)Medewerker Welzijn Midden-Drenthe.(Josien Tuhumury) José Post., Albert Wielink.

-------------------------

Aanvullende informatie:

Cursus Excel!

Er zijn op dit moment al 5 deelnemers aangemeld voor deze cursus.

Bekend is nu ook dat de cursus van start kan gaan in week 39

Op Maandagavond 26 september.

De cursus bestaat uit 8 lessen.

Opgeven kan  bij Albert Wielink

--------------------------

 


  Reumafonds

Reumafonds bedankt regio Nieuw-Balinge

Het Reumafonds bedankt alle collectanten, en bewoners in de regio Nieuw-Balinge voor de grote inzet en bijdrage aan het prachtige resultaat van de collecte 2011 in Nieuw-Balinge is totaal  357.07  euro opgehaald. Hiermee levert de regio een belangrijke bijdrage aan de reumabestrijding in Nederland.

Hartelijk bedankt

Jennie Hekker

 


  Zomertijd van I. Snels


  Jaarlijkse Motortoertocht 2011


  Droge worstenactie Dorcas

Vanaf  zaterdag 9 april a.s. komen we weer langs de deur met drogeworsten.

De opbrengst hiervan gaat naar een dagopvangcentrum voor kinderhulp in Krivoy Rog in Oekraine.

Krivoy Rog, de stad waar dit project wordt uitgevoerd, ligt in het zuidoosten van Oekraïne, in de regio Dnepropetrovsky, die bekend staat om de sterk ontwikkelde metaal- en mijnindustrie.

Als gevolg daarvan is het milieu in deze omgeving bijzonder vervuild. Er wonen ongeveer 700.000 mensen in deze stad. Door de economische crisis zijn veel bedrijven failliet gegaan, waardoor de werkloosheid enorm is gestegen. Veel kinderen hebben te lijden onder de situatie van armoede en huiselijk geweld door alcohol- en drugsgebruik van de ouders.   Er zijn vijftig kansarme kinderen geselecteerd, kinderen die bij de lokale politie staan geregistreerd als risicogroep en kinderen uit grote gezinnen, eenoudergezinnen en gezinnen met alcohol- en drugsproblemen. Voor deze groep wordt goede opvang geregeld.  De kinderen kunnen er terecht voor huiswerkbegeleiding, spelletjes, voorlichting, sport, muzieklessen, creatieve activiteiten, psychologische hulp en een warme maaltijd. Ze worden begeleid door gekwalificeerde stafleden en vrijwilligers.

We zullen zorgen dat er voldoende voorraad drogeworst is, en  willen u vragen om ook deze keer weer de  actie een warm hart toe te dragen. 

Wilt u geen drogeworst maar wel het goede doel steunen? Een gift mag natuurlijk ook!

Het gironr. van de werkgroep is 7132544 t.n.v. Werkgroep Dorcas, v. d. Sluisweg 1 te Noordscheschut.

Gebruikte kleding en mobiele telefoons:

Het hele jaar door verzamelen we goede gebruikte kleding ( verpakt in stevige plastic zakken)  en mobiele telefoons welke voor u geen waarde meer hebben.

De telefoons hebben voor Dorcas een waarde van € 3,50 per stuk.

Hebt u spullen als bovengenoemd dan willen wij u vragen of u deze wilt brengen bij:

Sjoukje Dijkstra, Vosseveen 28 Nieuw Balinge.  Tel. 0528-320650 . 

Hartelijk dank! Werkgroep Dorcas


Te Koop: Te Koop Gevraagd: Gevonden / Verloren :

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------