november 2004, Bennie Smale


Helaas is dit een wat treurig interview. Het betreft hier een interview met onze scheidend redactielid “Bennie Smale”.

Bijna vijf jaar heeft hij in onze redactie gezeten en veelal prachtige interviews gemaakt. Aangezien er ook andere zaken zijn waar Bennie zich mee bezig houdt is er weinig tijd meer over. Zijn gezin wil hem eindelijk ook weer eens een keer zien. Hoewel wij het jammer vinden denken we dat het een goed besluit was.

Wij hadden eerst de indruk dat hij zelf nog wat twijfel had omdat hij wel eens eerder er een tijdje uit is geweest i.v.m een verhuizing en zijn werkzaamheden.

Bennie geeft aan dat hij voor zijn werk, hij heeft een bedrijf met varkens, veel naar cursus moet. Ook doet hij aan volleybal en hardlopen en bezoekt de sportschool samen met zijn zoon. Daarbuiten houdt hij zich bezig met het jeugdtoneel en is hiervan de regisseur. Thuis wordt er ook nog wat van hem verwacht omdat Liesje, zijn echtgenote,  ook een aantal uren werkt. Bennie vindt dit ook niet erg.

Ook woont hij bij het bedrijf en zijn daar nog wel eens storingen waar hij dan direct naartoe moet. Vakantie is er eigenlijk niet bij. Pas in de feestweek heeft hij een weekje vrij. Ondanks dat hij dan vrij is zet hij zich toch weer in voor het dorp. Wij begrijpen dat hij geen tijd meer over heeft. Bennie geeft aan dat hij het een mooie tijd vond in het kontakt. Vooral de interviews waar hij van tevoren niet wist wat ervan kon verwachten. Heeft ook veel geleerd van de mensen wat zij voor werk deden. Wanneer we vragen of hij een bekend persoon is blijft hij bescheiden en weet dit niet goed.

Weet wel dat hij bij veel dingen betrokken is en dat je daardoor wel bekend wordt. Wil eigenlijk toch niet op de voorgrond staan. Hoewel dit niet lukt zijn het meestal de anderen welke hem vragen voor iets. In de dorpsactiviteiten houdt hij zich ook bezig met het voetbal. Hield zich vroeger ook nog bezig met de medezeggenschapsraad van de basisschool en de tienersoos. Is hier nu uit omdat de kinderen ervan af zijn.

Nadat wij een heerlijk stuk taart hebben gehad en de drank op tafel komt vragen wij nog aan Bennie of er nog wat tips zijn voor de reporter. Hij vindt dat je vlotte vragen moet stellen. Ook mogen er wat meer verborgen talenten geïnterviewd worden. Ook zou een verslag van een voetbalwedstrijd hem wel mooi lijken(misschien kunnen wij hem hier nog eens een keer voor vragen!!!).

Op de vraag(gepikt van de Young Ones)”wie zou de volgend moeten zijn om te interviewen”geeft Bennie als antwoord “Nico Brookman”.  Hij doet zoveel onzichtbaar werk en veel in zijn vrije tijd. Bennie draagt de pen officieel over aan de Yong Ones en zegt dat zij dit prima kunnen. Dit bewijst hun 1e interview ook wel. Helaas moeten we afscheid nemen.

Bedankt Bennie!!!