april 2005, Fam. Speelman uit Canada


Groeten uit....Canada

Hallo Nieuw Balinge

Een tijdje geleden kreeg ik een Mailtje van Kontakt met de vraag of ik niet eens wat voor het blad wou schrijven over hoe het leven hier in Canada is. Dit lijk me heel leuk, dus bij deze: "The first story from Olds, Alberta, Canada"

Paasvakantie

Lekker een week geen school, maar ook alvast de tijd om weer aan het land werk te denken. De drukte komt er weer aan.We besloten daarom om 3 dagen met de kinderen ertussen uit te gaan. Dit ging natuurlijk weer niet zoals de planning lag, want er moest nog graan afgeleverd worden en hooi, maar we zijn weg gekomen.

Donderdagmiddag, paasvakantie was dus bijna al voorbij, zijn we in de auto gestapt. De rit zou 2 uren duren en dit ging natuurlijk gepaard met commentaar van de achterbank "Zijn we er bijna", maar dat hoort er allemaal bij.

Eerst een hotel geboekt en de bedden moesten natuurlijk even ingesprongen worden door de kinderen. Hup van het ene naar het andere bed.

En toen nog een half uur in de auto voor onze eindbestemming, de EDMONTON MALL.  Edomonton Mall is het grootste overdekte winkelcentrum van de wereld, met 800 winkels en 120 eettentjes onder 1 dak. En dat is nog niet alles.

Gigantisch groot zwembad, pretpark, golfbanen, zeehondenshow, aquariumpark, bioscoop, casino..... Dus dat is niet zo moeilijk om daar je tijd door te brengen. En het mooiste van alles geen parkeergeld...

Als eerste zijn we het zwembad in gegaan, maar dat was ook niet zo eenvoudig. Een kluisje huren bijvoorbeeld.

Ik dacht een dollar erin, sleutel eruit en klaar is Kees. Maar nee hoor zo werkte dat niet. Alles ging met een computer met geheime codes, die jezelf moest bedenken, en dan kreeg je een nummer toegewezen en dat was je kluis nummer en met een druk op de knop zat die op slot, maar om het weer te openen moest je dus weer naar die computer je geheime code intypen..Wat een ellende zeg. Er stonden dus ook genoeg mensen die het nummer kwijt waren.

Toen we dan eindelijk het zwembad in konden leek het net dat we in een pretpark beland waren. Rijen voor de glijbanen, want er waren wel 20 verschillende glijbanen, je kon wel over de koppen lopen. Dus met 2 kleine kinderen niet echt een succes. Het water was niet echt lekker warm alleen het pierebadje.

Maar Chantal en Roy hebben genoten vooral met de boot van de glijbaan was een succes, ook al moesten we 15 minuten wachten voordat we aan de beurt waren. Daarna zat onze eerste vakantie dag er weer op.

De volgende dag zijn we weer naar de Mall gegaan en even lekker gewinkeld en de zeehonden  en het pretpark bekeken.

De laatste dag van onze vakantie zijn we naar een Agri beurs geweest. Was best interessant, maar na 3 uren hadden we dat wel bekeken en zijn we richting huis gegaan. Maar dat liep wel anders dan verwacht. Na ongeveer een half uur te hebben gereden, begeeft de auto het...Balen. Nadat het ding is afgekoeld doet hij het weer, maar voor maar 1 kilometer. Gelukkig konden we hem op de parkeerplek van een vrachtwagen inspectie krijgen. Dus we stonden veilig.

Sleepdienst gebeld, maar daar kan maar 1 extra persoon bij in en wij waren met z'n vieren.

Maar het geluk was met ons. Kennissen van ons, ook uit Olds, waren ook op de beurs. Die gebeld en die waren bijna bij de plek waar we stonden,dus daar kon ik toen mooi met meerijden met de kinderen. De auto toen nog maar een keer geprobeerd en die deed het toen weer. Eduard is toen in de auto gestapt en heeft er net zover meegereden totdat het ding het weer begaf en die is toen met de sleepdienst thuis gekomen.

Niet zo'n mooie afsluiting dus, maar ja volgende keer beter.

Bye for now

Eduard Audrey Chantal en Roy Speelman

Olds, Alberta, Canada