mei 2005, UVO Hondenschool van Petra en Gery


Mogen wij U voorstellen....

UVO, u zal denken wat hebben we nu weer in buurt gekregen? De verslaggevers H. en J. kregen te horen dat ze verwacht werden om 20.00 uur om aanwezig te zijn bij een les van de hondensportschool aan de Geeserraai 2B.

We waren benieuwd want “hondensportschool” klinkt wel heel erg bijzonder en vernieuwend. We waren zeer benieuwd wat we er zouden aantreffen.

Ter plekke zagen wij een huis en drie grote schuren. Hoorden wel geblaf maar konden de ingang niet vinden. H. vertelde ondertussen dat de familie v/d Helm hier nog had gewoond.

Later bleek ook dat dit een prachtige plek is met heel veel voordelen en waar niemand last heeft van wat lawaai van de honden. Petra en Gery hebben hier wel rekening mee gehouden toen zij op zoek gingen naar een pand.

Nadat wij op het geluid waren afgegaan van de honden vonden wij de ingang.

We kwamen binnen in een prachtige ruimte. Aan de ene kant was een ‘Dierenwinkel’ met alles wat je voor een hond nodig hebt.  Botten, speeltjes, kammen, manden, riemen, etc, etc.. teveel om op te noemen.

Naast de winkel een  binnenterras met de mogelijkheid om wat te drinken en uit te rusten van de training.  Ook kun je er even gezellig bijpraten.

Tevens een mooi uitzicht op de ‘bak’ waar op dat moment les werd gegeven door Petra Hammes. Een en ander zag er professioneel uit. Terwijl de les doorging vertelde Gery Broekhuis dat UVO, Uit Vriendschap Ontstaan betekent. 

Samen met  Petra, waar zij 10 jaar mee samenwoont en nog een vriendin, zijn ze in Beekbergen UVO begonnen. Hadden samen reeds vele jaren ervaring met honden, hondentraining en alles wat daar mee samenhangt.

Wanneer zijn jullie hier komen wonen?

In juni 2004. We waren al wat langer op zoek naar een geschikte plek in het Noorden. Toevallig zagen we dit woonhuis met de schuren te koop staan.  Je zou bijna zeggen een lot uit de loterij.

Hoeveel jaren zijn jullie al bezig met de hondentraining? We hebben sinds 1997 de hondensport- school in  Beekbergen, maar geven allebei al zo’n 20 jaar les. 

Op dit moment doen zij Beekbergen er nog bij, maar het is de bedoeling dat iemand anders de trainingen over gaat nemen.  Gery en Petra hopen zodoende hier meer tijd te krijgen.

Beide hebben diverse diploma’s en zijn  zeer vakbekwaam. Gery heeft eerder nog gewerkt als hypnotherapeut en magnetiseur en brengt het magnetiseren bij dieren regelmatig in de praktijk.

Met de hondensportschool hebben ze nog grootse plannen. Ze willen één van de schuren helemaal verbouwen. Hierin moet dan een kantine, lesaccommodatie, wasruimte, slaapgelegenheid en de winkel komen. Wij begrijpen dat dit een flinke investering zal zijn.

We zien dat er nu les wordt gegeven maar wat doen jullie nog meer ?

Deze vraag gaf veel beroering. We hadden een paar dingen verwacht maar het bleek een hele waslijst te zijn. 

Een greep uit een aantal activiteiten.

-        Diverse trainingen. 

-        Opvoeden van honden met gedragsproblematiek.

-        Adviezen omtrent de aankoop van een hond

     -    Kindercursus (op de woensdagmiddag).

-        Flyball

-        Doggydance

-        Organiseren van evenementen, zoals wandelingen, spelletjes- dagen en andere leuke dingen met de hond

-        Opvang van ontspoorde honden.

-        Etc,etc…

Ook wordt de locatie ook wel eens verhuurd aan verenigingen om hier evenementen te verzorgen, zoals shows, wedstrijden, opleidingen, lezingen e.d. 

Blijft er nog tijd over voor elkaar?

Petra geeft aan dat dit eigenlijk nog wel meevalt. Zij werkt ook nog eens 40 uur bij een automatiseringsbedrijf in Groningen. Is hier pas weer mee gestart.

Ze had een jaar geleden ontslag genomen. In die periode hebben ze dit bedrijf opgezet. Het zal voor haar wel weer wennen zijn. Ze moet er dagelijks om 6.00 uur uit. Gelukkig geven beide aan dat hun werk met honden een passie is en dat ze op die momenten ook bij elkaar zijn.

Op dit moment lopen de trainingen goed. Hebben al zo’n 30 cursisten. 

Het is moeilijk om alles op te noemen zonder iets te vergeten. Gelukkig is er een site gemaakt waar alles op te vinden is. Wij verwijzen u naar; www.hondensportschool-uvo.nl 

Wie eens een keer wil komen kijken is altijd welkom op de maandag, woensdag, en de vrijdagavond. Op de andere avonden zijn Gery en Petra voorlopig nog in Beekbergen te vinden.

Wij wensen Petra en Gery veel succes bij de uitoefening van hun bedrijf.