juni 2005, Gea Slomp en Robert Kist


Mogen wij u voorstellen……………

Voor dit interview reisden wij af naar de Wolvenhaar. Een van de nieuwe straten van Nieuw Balinge. Toen wij kwamen waren ze druk bezig om met behulp van de buurman (hij wilde niet op de foto) een schutting te zetten. Voor Gea waren wij natuurlijk een reden om meteen met de werkzaamheden te stoppen. Na binnen even wat rondgekeken te hebben en een kop koffie en thee te hebben  gedronken, kwam Robert (deze moest eerst wat gereedschappen opruimen natuurlijk) er ook bij zitten en konden we beginnen met het interview.

Waar heeft jullie wieg gestaan?

     Gea: “Gelukkig in Nieuw Balinge.”

Robert: “In Kerkenveld aan de Riegshoogtendijk. Midden in de rimboe. Veel mensen denken dat het bij Hollandscheveld hoort, maar dat is toch echt niet zo. Kerkenveld!”

Komen jullie uit een grote familie?

     Robert: “Nee, ik heb twee zusjes, een tweeling.”

Gea: “Ja, drie zussen, waaronder ook een tweeling en nog twee broers. We waren met z’n zessen thuis. Twee zussen en m’n moeder wonen ook hier in de straat.

Een echte familie buurt dus. Bevalt dat?

     “Slecht, waarschijnlijk staat met een paar maanden het bord wel weer in de tuin. Grapje. Nee hoor, bevalt hartstikke goed. We hebben errug leuke buren.” Gea wil in ieder geval niet meer van Nieuw Balinge af.

Zijn jullie lang bezig geweest met de bouw van jullie huis?

     “Al met al heeft het van tekening tot huis anderhalf tot twee jaar geduurd voordat het klaar was. Het bouwbedrijf heeft het ook nog een paar weken laten afweten. Dus niet alles zat altijd mee. Maar als je er eenmaal in woont, ben je het wachten zo weer vergeten. Het was het wachten in ieder geval wel waard.” Volgens de the Young Ones mag het resultaat er dan ook wel wezen. Leuk huisje.

Nu jullie zo’n mooi huis hebben, bestaat er dan ook een kinderwens?

     Gea: “Hoeveel zullen we zeggen? Stuk of elf?”

Robert: “Ik wil wel kinderen, maar dan wel voor mijn veertigste.” Nu zijn wij natuurlijk heel nieuwsgierig, wanneer hij veertig wordt. “Dat duurt nog ongeveer een jaar of drie.”

Gea: “Op dit moment wil ik nog geen kinderen. Heb het veel te druk met de kinderen van een ander. Regelmatig komen m’n nichtjes hier over de vloer waar ik dan van alles meedoe, zoals skeeleren.”

Wat voor werk doen jullie?

     Robert: “Ik werk voor DeLaval. Ben servicemonteur voor melkmachines en voercomputers.”

Gea: “Ik werk in de Westerkim, in Hoogeveen als verpleegkundige. Ik mag de oudste vrouw van de wereld verzorgen. Zelfs als je in Portugal op vakantie bent en je praat met Nederlanders over bijvoorbeeld je werk. Iedereen kent de Westerkim in Hoogeveen en mevrouw van Andel. Best wel grappig.”

Hoe ziet jullie uitgaansleven eruit? Hebben jullie verder nog hobby’s?

     Gea: “Het uitgaansleven staat op dit moment op een laag pitje. Maar we gaan graag naar de film. Verder hobby’s…… winkelen, terrasjes pakken. Vroeger heb ik uren in de kroeg gezeten. Maar dat doe ik nu niet meer.”

Robert: “Hobby is vooral mijn motor. Een echte Harley Davidson. Zestig jaar oud, en ik mag het zelf in elkaar zetten. Geweldig. Oude auto’s vind ik ook helemaal geweldig. Oude motoren natuurlijk ook. Een race motor zal er nooit komen.”

Wat is jullie favoriete vakantieland?

     Gea: “Portugal. Overdag is het lekker warm en ’s avonds koelt het heerlijk af. Eigenlijk ben ik niet zo’n vakantieganger. Krijg last van heimwee.”

Robert: “Kreta en Rhodos zijn heel mooi. Mooiste lijkt mij nog om een motorreis door Amerika te maken of naar de Noordkaap.”

Waarop Gea roept: “Medepassagier gezocht.” Zij gaat dus niet mee. “We zijn ooit een keer van Groet naar Den Helder gefietst. Op de kaart leek het maar een klein stukje. Maar we zijn hopeloos verdwaald. Tegen de tijd dat we terug waren hadden we een zere kont en waren er heel erg flauw van.”

Doen jullie ook aan sport of andere spelletjes????

     Robert: “Nee ik doe niet aan sport. Heb eerder wel op judo en fitness gezeten.”

Gea: “Voetbal en volleybal heb ik gedaan, maar ben hiermee gestopt in verband met mijn werk. Ik mag nog graag naar het voetbalveld gaan om te kijken. Dit jaar heb ik al één keer geskeelerd. En wat spelletjes betreft. In de winter is het wel leuk om ’s avonds party & co te doen. Ooit heb ik een keer het bierspel gedaan, maar dat doe ik niet weer. Ik heb er drie dagen plezier van gehad.”

Wat vinden jullie van Nieuw Balinge? Zou er iets veranderd moeten worden?

     Gea: “Leuk en gezellig. Wat mis ik hier……………………… stoplichten. Hahahah. Nee, een pin muur zou misschien handig zijn.”

Robert: “Een vrachtwagen parkeerplaats zou er moeten zijn. Maar ik geloof dat daar al aan gewerkt wordt. Dan kan mijn truck daar ook staan. Een zwemplas zou ook leuk zijn. We gingen eerder wel naar het Blauwe meer en schoonhoven en zo, maar zoiets hier op het dorp zou ook leuk zijn.”

Wat vinden jullie van de huidige politiek in Nederland?

     Gea: “Kun je dat eten?”

Robert: “Volgens mij mag er een nieuw kabinet komen. Ik volg het maar een beetje. Als we mogen stemmen, ga ik altijd wel. Maar ik stem dan op degene die me het meest aanspreekt.”

Wat is jullie grootste wens?

     Gea: “Een gezond en gelukkig leven.”

Robert: “Een jongen en een meisje.”

Als jullie zouden kunnen vliegen, waar vlieg je dan heen?

     Gea: “Vliegen, vliegen…… ik sla ze altijd dood. Leuke vraag. Ik zou naar Aruba, Bonaire, Curaçao vliegen. Ik zou niet weten waarom, maar lijkt me leuk.”

Robert: “Nadeel van vliegen vind ik altijd die vertragingen. Of ze zijn te laat, of je zit er eindelijk in en dan ga je nog niet de lucht in, omdat er dan nog wat gerepareerd moet worden.”

Wie willen jullie graag in het volgende interview zien?

     Gea: “Gijs en Marinette Hoogendoorn. Zij wonen nu in het oude huis van mijn moeder en zijn helemaal nieuw op het dorp. Kan iedereen kennis met ze maken.”

We wilden voordat we weggingen nog een tweede foto van het stel maken. We vroegen of ze zelf nog een idee hadden om te poseren. Ja hoor,  Gea wilde graag met haar huisdieren (olifanten) op de foto. Kan geregeld worden natuurlijk. Geen probleem. Het eind resultaat ziet u hierboven.

Robert en Gea bedankt voor de gezellige avond en het interview!!