oktober 2005, Annemarie Blom


Binnenkort ziet u me geregeld door uw dorp fietsen, dus ik vind het leuk me even aan u voor te stellen.

Ik ben Annemarie Blom en ben gevraagd om in uw dorp een grote groep ouderen te interviewen. Ik vind het ontzettend fijn dat ik dat mag doen.

Mijn complimenten voor uw “Dorpenoverleg Midden-Drenthe” dat zo’n mooie prijs gewonnen heeft! U boft met zulke actieve mensen die zich er echt voor in willen zetten dat ouderen die dat willen in hun dorp kunnen blijven wonen. Ik hoop dat ik er een klein steentje aan bij kan dragen de komende maanden.

Ikzelf woon ook in een klein dorp, in Lhee. Sinds 32 jaar alweer, en ik hoop er tot het eind te kunnen blijven. Maar ik blijf natuurlijk een echte “Nij-drent”…

Mijn oma kwam van een boerderij, mijn vader werkte en wij woonden op een proefboerderij, en bij mij kruipt het bloed dus ook waar het niet gaan kan want thuis heb ik ook een beetje vee.

Ik heb drie dochters, inmiddels volwassen allemaal, en heb steeds doorgewerkt. Kinderopvang bestond nog niet, we hebben beiden in deeltijd gewerkt en voor de kinderen gezorgd.

Voor mij was dat eerst opbouwwerk in Hoogeveen, daarna in Assen en de laatste 15 jaar in Groningen. Sinds vorig jaar doe ik projecten in Hoogeveen en Beilen. Ik vind het heerlijk dat ik nu op fietsafstand van mijn werk woon.

Ik zie er naar uit te beginnen met de interviews en ik hoop dat ik uw vertrouwen mag verdienen.

Graag tot ziens!  Annemarie Blom.