maart 2006, Heidi Koekoek

 

Mogen wij U voorstellen......

Dit keer waren we te gast bij weer een nieuwe winkel te Nieuw Balinge. Opmerkelijk is zelfs dat we hier ook spreken van een Webwinkel.  We werden ontvangen door Heidi Koekoek.  En al snel zaten we aan de koffie met versgebakken appeltaart. Heidi gaf aan dat haar echtgenoot, Sjacco bijna jarig was en al aan het taarten aan het bakken was. Wij mochten als eerste proeven en waren verrukt.  Heidi en Sjacco wonen alweer sinds april 1998 samen. Hebben eerst het huis aan het bungalowpark De Breistroeken 69 flink verbouwd.

In 2000 hebben ze er een dak op gebouwd.  Hebben dit allemaal zelf met behulp van vrienden, kennissen en familie gedaan. Uiteindelijk hebben ze nu heel wat ruimte gekregen. Boven hebben ze een kamer vrij gemaakt voor de winkel.  Heidi is na de middelbare school in een pannenkoekrestaurant in “de Leilinde”gaan werken. Daarna nog bij de Blokker en de Novolux en de bakkerij in Zweeloo.  Is met werken gestopt toen haar 1e dochter Chantal(5 jr) geboren werd.  In 2003 kwam de 2e dochter Saskia.

Heidi vind het belangrijk om voor de kinderen thuis te zijn. Omdat het werken in een winkel erg mooi was zocht zij toch iets om weer te gaan doen. Wilde wel iets doen waarbij zij toch thuis kon zijn als de kinderen uit school kwamen.

Omdat Heidi mode en kleding op de huishoudschool al een erg mooi vak vond dacht zij misschien in deze richting iets te kunnen beginnen. De moeder van Heidi was ook altijd al met het maken van kleding bezig dus was zij er al mee groot gebracht. Heidi koopt kleding via groothandels op. Het gaat hier om kleding die ook op markten wordt verkocht. In het begin kreeg ze de bestellingen per post aangeleverd. Later ging ze ook zelf de groothandels langs om het op te halen

De leveranciers vonden dit dan prachtig. Ook in Duitsland is ze met Sjacco al een paar keer bij een groothandel geweest. Ze is hier toch mee gestopt omdat dit bedrijf voornamelijk merkkleding verkocht. Heidi wil dit liever niet omdat dit ook gelijk in de prijs te merken valt.  Nu kan zij kleding leveren tegen een redelijke goede kwaliteit en een gunstige prijs. Ze kan zelfs soms goedkoper zijn dan bijvoorbeeld een henk ten Hoor of andere van dit soort winkels. In de zomer periode gaat heidi veel naar markten.

Het mooie nu is dat ze vanuit huis kan verkopen. Ze hoeft er niet voor weg. Ook zit je er dan niet aan vast. Aan de andere kant is zij nu altijd bereikbaar. Ook in de avond kunnen mensen langskomen. Heidi laat trots de Internet website zien waar ze nog maar pas mee zijn begonnen.  Het mooie van de Internet website is dat mensen eerst kunnen kijken of er wat bij zit. Heeft zelfs al kijkers gehad op de site van mensen ver buiten Nieuw Balinge. Wanneer mensen wat gezien hebben bellen ze dan meestal van te voren of  het gelegen komt en nemen het dan direct mee. Ook kan er per internet besteld worden. Heidi zorgt er dan zelf voor dat het ingepakt en verzonden wordt. Ze heeft nu al een grote klantenkring opgebouwd. Haar grote kracht zit in het feit dat ze goedkoop kan zijn en dat ze niet veel dezelfde kleding heeft. Het is mooi dat er verschillende series zijn en daardoor veel verschillen. Als een kledingstuk ook niet meer in voorraad is kan zij het niet meer krijgen. Dit heeft als voordeel dat dan niet het gehele dorp met hetzelfde loopt. Dit kan ook wel eens een nadeel zijn als mensen het mooi vinden.

Wij vroegen ons af of Heidi nog tijd over heeft. Zegt dat dit nog wel het geval is en dat ze ook nog de gelegenheid heeft om STEP training te doen in Hollandscheveld. Heeft eerder nog gymles gegeven samen met haar zus maar is hier mee gestopt. Ook helpt haar moeder regelmatig met de winkel.

Toekomst

Heidi heeft meegedaan met de cursus vergadertechniek via de buurtacademie en gaat nog een bedrijfsadministratie- cursus gaan doen. In april Reclame hoeft ze eigenlijk niet veel te maken. Zegt op veel plaatsten te komen en de mond op mond reclame werkt nog het beste. Heidi zegt ook gemakkelijk contact te maken met mensen.  De meeste mensen in het dorp kennen haar ook wel.  Gezien haar enthousiasme waarmee ze haar verhaal verteld kunnen wij ons indenken dat het een groot succes wordt. Sjacco vertelde nog op het laatst dat hij hondenvoer verkoopt. Doet dit onder zijn eigen naam. Volgens hem is het een prima hondenbrok voor een betaalbare prijs

Wij kunnen ons voorstellen dat u nu snel de Webwinkel wil bekijken.

Als u aanklikt www.heidikindermode.nl dan bent u direct in de winkel. Aangezien de appeltaart heerlijk was kunnen wij ons ook voorstellen dat Heidi deze eerdaags ook via de Webwinkel gaat verkopen. Haar eerste klanten hiervoor heeft ze al!

Wij vroegen nog snel wat ze van het blad “kontakt” vonden. Ze vinden het een goed blad wat door de jaren heen behoorlijk is veranderd. Leuk zijn ook de stukjes van de scholen die erin staan. Het ligt bij hun in de la van de salontafel en kijken er nog wel eens in op de Info pagina.

Wij bedanken Heidi en Sjacco voor het vragengesprek en wensen ze heel veel succes met hun activiteiten.

Heidi’s kindermode