mei 2006, fam. van der Woude


Mogen wij U voorstellen....

Wij togen dit keer naar de Breistroekenweg 17  waar de familie van der Woude sinds december van het vorige jaar woont.

Bij oudere Nieuw Balingers bekend als het huisje van Geert Kleine, de fietsenmaker. Het huis stamt al zeker uit eind 1800.  Hier langs liep vroeger het oude karrenspoor.

Jan van der Woude (38jr) deed open en excuseerde zich nog voor de rommel.  Wij vonden het wel meevallen. We zagen wel dat hier druk werd verbouwd.   Marinca van der Woude(38jr) kwam van achteren en had gelukkig nog wel tijd om de koffie te serveren. Verslaggever moest nog wel even zoeken naar een goed verlicht plaatsje om te kunnen schrijven. Het aantal lichtbronnen was nog beperkt.  Gelukkig werd er snel een lamp aangedragen.  Wij vonden de sfeerverlichting ook wel goed en waren bijna vergeten dat we nog voor een interview kwamen.  De koffie met koek was uitstekend. De kinderen, Yannick(9) en Noa(6) lagen al op bed. Tijdens het gesprek begon Noa te huilen en werd door Marinca naar beneden gebracht. Zij had die middag in een plank met een spijker gestaan en had er nu behoorlijk last van.  Gelukkig kon zij getroost worden. Jan gaf aan dat de kinderen al snel gewend waren. Yannick had iets langer de tijd nodig om te wennen. Hij miste zijn vriendjes wel. Heeft nu zijn draai gevonden en heeft het naar zijn zin op school.

Waar zijn jullie geboren?    

Jan is in Delft geboren en Marinca in Kwintsheul(Westland). Samen zijn ze begonnen met een huis in Monster. Hun 2e huis stond in Kwintsheul. Ze hebben dit huis ook helemaal van onder tot boven opgeknapt. Ze zijn dus wel wat gewend

Hoe hebben jullie dit huis gevonden?

We waren al eerder hier op vakantie geweest in de omgeving. We vonden het toen al prachtig hier. Een makelaar hebben we toen een zoekopdracht gegeven om in deze omgeving een huis te zoeken. In de zomervakantie 2005 hebben we hier in de omgeving rondgereden met een lijst van woningen. Toen we dit huis zagen waren we er direct verliefd op. We zagen wel dat er een hoop moest gebeuren maar konden hier doorheen kijken. Jan is namelijk erg handig en doet bijna alles zelf.  Ervaring hebben ze al van eerdere woningen. We vonden de ligging ideaal en zochten ook eigenlijk wel een boerderijtje. Zeker voor de plannen die wij hebben. Ook vinden we de mensen hier erg prettig. Iedereen is behulpzaam. Hun oude woning hadden ze binnen 1 ½   uur verkocht. Gelukkig mochten ze er nog een jaar in blijven zitten.

Wat doen jullie voor werk?

Jan geeft aan dat hij veel geluk heeft gehad. Hij kon direct na de verhuizing al in Hoogeveen bij Everhardes beginnen. Hij werkt daar als plaat/bankwerker.  Het bevalt hem daar goed. Marinca werkte voorheen in de grafische sector. Zij deed kantoorwerk. Ze wil er nu eerst zijn voor de kinderen en wellicht na 2 of 3 jaar weer verder zien.

Zijn jullie nog iets bijzonders van plan met dit grote huis?

We hebben vergevorderde plannen om in het achterhuis een ‘Bed en breakfast’  te beginnen. Wanneer er geen gasten zijn kan de familie mooi bij hun terecht.  Er komt een mooie woonkamer met 2 slaapkamers en wasgelegenheid.

Hoe komen jullie zo bij een “Bed en breakfast’?

Marinca geeft aan dat haar Oma al een soort gelegenheid had waar badgasten logeerden. Oma woonde vlak aan het strand in Monster.

Hebben jullie hobbies?

We hebben 16 jaar bij de voetbal gezeten. Hebben veel in de organisatie gedaan. Marinca is 14 jaar  leidster geweest. We willen hier ook graag weer iets met het voetbal gaan doen. Wel zal dit de 1e jaren niet zo intensief zijn als voorheen. We hebben nog veel aan het huis te doen.  Jan houdt nog van biljarten  en Marinca is creatief met alles wat groen is.

Wat vond jullie familie van de verhuizing?

Marinca geeft aan dat toen haar ouders dit hoorde zij direct hebben aangegeven om mee te gaan. Hebben direct hun huis verkocht. Ze kwamen hier ook al eerder in de buurt tijdens de vakanties. Kunnen niet zonder de kleinkinderen. Wonen nu in aan de Voornweg en hebben het prima naar hun zin.      

Wat vinden jullie van het Kontakt?

We vinden het een leuk blad. Je krijgt er direct al veel van de omgeving in mee. Ook staat er veel informatie in. Het ligt bij ons al in de lade van de tafel.  Met de gastvrijheid zat het wel goed.  De ontvangst was prima. Marinca riep ons nog toe toen we al bijna weg waren dat als het huis klaar was zij een open dag hielden. Iedereen is dan welkom. Verwachten dat dit rond september zal zijn.  Wij denken dat het wel goed gaat komen met het bed en breakfast.   Laten ze maar snel beginnen! Wij willen wel proefdraaien!!!! Hebben maar direct gereserveerd. Wij wensen de familie veel succes met hun huis en de plannen.

P.S.  sinds kort hebben we een volkstuintje. De hulp is hier formidabel. Zelfs het spitten wordt uit handen genomen. Heel erg bedankt heren!!