juli 2006, Piratencombinatie "Drents geweld"


Mogen wij U voorstellen....

Het zal u niet ontgaan zijn, dat er op 15 t/m 18 juni een groot piraten spektakel, aan  de middenraai 4 gaande was. Een grote hoge zendmast en een feesttent stonden op het terrein. Parkeer gelegenheid voor auto’s en fietsen was aanwezig,  2 toiletten en een koelwagen. Alle ingrediënten voor een geslaagde marathon uitzending. 72 uur non-stop is er piraten muziek gedraaid. Het was een groot succes. Veel inwoners van Nieuw- Balinge, zijn in de feesttent wezen kijken, hoe een stel piraten fanaten hun hobby uitoefenden.

Wij zijn op bezoek gegaan, bij de twee initiatief nemers van dit (mega) Piratenfestijn.  Henry Vos en Dirk Mulderij zijn piraten van het eerste uur, zo’n 2 jaar geleden zijn ze met de geheime zenders begonnen.

Henry: we moesten alle spullen bij elkaar sprokkelen, het is nogal duur om alles in één keer te kopen. Na verloop van tijd zijn ze begonnen met het uitzenden.

Henry: de zender stond bij mij thuis achter in de schuur. De zendmast was toen 10 meter hoog. Toen Dirk Mulderij weer in Nw-Balinge ging wonen, hebben ze de zender verplaatst naar een slaapkamer in Dirk zijn woning. De mast waarmee ze nu uitzenden is 22 meter hoog. Ze noemen zich het Sirocco Team. Iedere vrijdag van 7.30 u. tot 2.00 u. s’nachts draaien ze plaatjes op de geheime zender.

Dirk: ze kunnen plaatjes aanvragen op tel. Nr.: 0528-320620

Zijn er veel geheime zenders in Nw-Balinge?

Dirk: zeker wel 4 geheime zenders zijn er in ons dorp. Het leeft hier wel die piraten muziek.

Hoe zijn jullie er toe gekomen, om z’n marathon te organiseren en wat komt er allemaal bij kijken.

Henry: we waren op een verjaardag, toen voor het eerst het idee kwam, om het eens te proberen.  Maar voor je zoiets gaat doen, moet je eerst zorgen dat je genoeg mensen bij elkaar kunt krijgen die je willen helpen. Vele kameraden en collega-zendammateurs wilden hier graag aan mee werken. Op 3 december 2005 was de 1e vergadering. 6 personen waren bereid om te gaan draaien. We kwamen nog 2 personen te kort, om die 72 uur rond te zetten. Toen de 2 laatste personen zich bij de groep gevoegd hadden, konden we beginnen om alles op papier te zetten. Het grootste probleem moest eerst worden opgelost. Het vinden van een geschikte locatie. Fam. Schutte en Fam. Smale vonden het een super idee en boden hun een geschikte locatie aan.

Henry: ik wil graag benadrukken dat wij deze mensen hartelijk willen bedanken voor hun gebaar. Zonder deze locatie konden wij niets beginnen.

De plannen werden uit gewerkt. De feesttent werd geleverd door: Wout Strijker. (waar een klein dorp al niet groot in is) Stoelen en tafels hebben ze van het Dorpshuis geleend.

Hadden jullie zelf genoeg materiaal om z’n marathon uitzending te doen?

Dirk: nee zeer zeker niet. Bv. De mast hebben we geleend van piraten zender “Drents Geweld”. En ook de zender (heel belangrijk) een dubbele Mosfet 700w. bereik.  Een paar dagen voor de uitzending is de mast van 32 meter hoog geplaatst. Ongeveer 20 vrijwilligers waren hierbij te helpen. Ook de feesttent werd er snel en vakkundig neer gezet door Wout en Eddy Strijker.  Alle Dj’s moesten ook materiaal meenemen. Zoals mengpanelen, kabels, stereo en Ads coder enz enz.

Is z’n marathon financieel wel haalbaar?

Henry: wij hebben z’n 25 sponsoren bereid gevonden om ons financieel te steunen, in ruil voor reclameblokken tijdens de uitzending. Wij willen graag langs deze weg alle sponsoren hartelijk bedanken voor hun steun. Ook zelf hebben de jongens er veel geld in gestoken.

En dan is het zover. 15 juni om precies 18.30u. is de uitzending van: Piraten Combinatie “Drents Geweld”.  2 Dj’s die zorgden voor de muziek en verzoekjes. Een telefoniste die alle smsjes en bellers noteerden, om later in de uitzending verwerkt te worden. Ze hebben in die 4 dagen ongeveer 530 smsjes of bellers genoteerd. Dat is vrij veel.  Er werd op 95,1 FM uitgezonden.  Mensen uit Amersfoort, Ameland en Duitsland gaven aan dat het bereik goed was. En dan niet te vergeten de Catering.  Constant waren  er 2 vrijwilligers die zorgden dat iedereen z’n natje en droogje kreeg. Je kon na de 1e dag al merken, dat alles tot in de puntjes was geregeld. Een strak schema waar iedereen zich perfect aan hield.  Vooral de 2e avond waren er zeker 60 man uit het dorp om feest te vieren met z’n allen. Iedereen vond het geweldig. Als de laatste mensen naar huis gingen, moesten de Dj nog de hele nacht door uitzenden. Kou en slaap werden getrotseerd. In totaal zijn er bijna 1000cd’s gedraaid, bijna niet voor te stellen.

Hoe zijn jullie eigenlijk aan de naam “Drents geweld” gekomen?

Henry: die hebben we met z’n allen bedacht. We vonden het wel mooi klinken. Drents geweld bestaat uit:

Sirocco team:   Henry Vos en Dirk Mulderij

Parel van Drenthe: Harjan Schonewille
De zwarte Leeuw: Geert jan Kleine
De J.P. zender: Jan Peter Strijker
De Sjompie fun: Wolter Strijker
Astrixs: Richard van Putten (Hgv)
Alpina Fun: Jakko Hugen (Hgv)

Maar aan al het goede komt een eind. En zo ook op 18 Juni om 18.00 uur. Alle Dj’s en vrijwilligers die ervoor gezorgd hadden dat alles vlekkeloos verlopen is, zijn naar de zender toegelopen, die achter in de tent was geplaatst. Op emotionele manier, werd de stekker uit de zender getrokken. 4 dagen lang alles samen gedaan en nu was het afgelopen. Als afsluiting hebben we met z’n allen in de feesttent zitten te Chinezen.

De fam Schutte en fam Smale hebben voor het volgend jaar, de locatie alweer toegewezen. Het is hun goed bevallen!!! Henry: volgend jaar komen we zeker terug en misschien nog wel veel spectaculairder. Verder wil ik hier nog niks over kwijt.

Dirk: Drents geweldheeft zijn eigen T-shirts. Deze kan iedereen bestellen voor € 15,= Ook audiobanden voor € 15,= . Bij Dirk Mulderij Tel: 0528-320620

Veel succes jongens.