januari 2007, Petra Kamphuis

 
Mogen wij u voorstellen....

Een advertentie in het kontakt had onze aandacht getrokken. “Open Huis bij Thuishuis Vlinder, kleinschalige en flexibele Kinderopvang”.

Uit de folder

Stichting Thuishuis heeft een franchiseformule ontwikkeld, waarbij professionele kinderopvang aan huis mogelijk is. Stichting Thuishuis speelt hiermee in op de groeiende vraag naar kinderopvang met name in plattelandsgebieden en richt zich hierop de drie noordelijke provincies.

Zo togen wij op zaterdagmiddag naar de Schepersweg 1. Wij wilden hier wel eens meer van weten. Door de ballonnen in de tuin was het voor ons gemakkelijk te herkennen. Het was al een drukte van belang.

Petra Kamphuis kon ons nog maar net te woord staan maar bleef er rustig onder. Ondertussen vermaakte mijn dochter, die absoluut ook meewilde, zich  aan de kindertafel en kreeg een mooie vlinder op haar wang geschminkt. We hadden direct geen kind meer aan haar. Helaas is zij geen 4 jaar meer want anders had ik het wel geweten.

Petra woont ongeveer 2jaar in de huidige woning. Woonde daarvoor in Emst en Eelde. Zij heeft 18 jaar als kapster gewerkt en in Emst had zij een eigen bedrijf. Zij was ambulant kapster. Ging met de auto naar de mensen toe. De laatste 4 jaar heeft ze als fotografe gewerkt bij een studio in Zwolle. Was voornamelijk gespecialiseerd in portretfotografie en bruidsreportages. Aan de muur zag ik prachtige portretten hangen van kinderen. Ondertussen maakte ik met mijn goedkope toestelletje wat foto’s van Petra en het huis. Ik excuseerde mij alvast voor de kwaliteit. Het kon Petra gelukkig weinig schelen. Zij was al lang blij met de aandacht van ons. Om klanten te krijgen is mond op mond reclame zeer belangrijk. Ook moeten mensen je gaan kennen en zeker weten dat het vertrouwd is. Je brengt je kind niet zomaar weg.

Petra heeft de opleiding bij Stichting Thuishuis gevolgd en is gecertificeerd leidster met een kinder-EHBO diploma. Er is een vaste leidster en dat geeft de kinderen rust en duidelijkheid. Er is uiteraard een achterwacht die wanneer nodig is kan bijspringen. Ieder half jaar is er controle op kwaliteit. De leidsters moeten 2 keer per jaar op bijscholing. Petra vindt het erg belangrijk dat de kinderen zich veilig voelen en dat ze met plezier naar Thuishuis Vlinder komen.

Vind je het niet jammer dat je geen mooie fotoreportages meer kan maken?

Omdat kinderen hier de hele dag zijn zou ik van hun ook mooie foto’s kunnen maken. Natuurlijk als ouders dit ook willen.

Tijdens ons bezoek kwam er ook een echtpaar uit Garminge met een baby.  Waren ook geïnteresseerd en vonden het direct al een prettige omgeving. Ze vonden het met name prettig dat je kind(eren)flexibel kan ophalen en brengen. Dit was voor hun belangrijk omdat de dagen nog wel eens konden wisselen in verband met werk. Ze geven aan dat dit bij de reguliere opvang niet altijd mogelijk is.  Ook de kleinschaligheid en gemoedelijke sfeer spreekt hun aan.

Zij waren ook al in Beilen geweest maar daar zat de kinderopvang al vol.

Wanneer kan ik mijn kind brengen?

Je kunt van maandag t/m donderdag tussen 07.00 uur en 18.30 uur bij mij terecht. De minimale af te nemen opvang bedraagt vijf uur per week.

De groep bestaat uit maximaal zes kinderen per dag.  Daarbij mogen er twee onder de anderhalf jaar zijn. 

Is kinderopvang duur?

Van kinderopvang wordt nog wel eens gedacht dat het duur is. Omdat per 2007 de overheid en beide werkgevers meebetalen valt het uiteindelijke uur bedrag erg mee. Deze toeslag vraag je  aan bij de belastingdienst. Afhankelijk van het belastbaar inkomen, wordt maandelijks de toeslag op je rekening gestort. Zo valt de prijs daardoor erg mee.

Voordat wij vertrekken krijgen we nog een rondleiding door de tuin. Ook deze is weer kindvriendelijk ingericht en kinderen kunnen er niet zomaar uit.

Ik had moeite om mijn dochter weer mee te krijgen. Zij had langer willen blijven. Nu de kleintjes nog. Volgens ons kunt u Uw kinderen met een gerust hart aan Petra toevertrouwen.

Wilt u meer informatie over de stichting Thuishuis dan kunt u terecht op de site: www.thuishuis.info

Voor een persoonlijk advies kunt u Petra zelf even bellen onder telefoon nummer; (0528)321099 of mobiel 0614711477 of thuishuisvlinder@hetnet.nl