januari 2008,  Joke Dijkhuis

 

EXPORT NIEUW BALINGE

1)    Mijn naam is: Joke Holman-Dijkhuis

2)    geboortedatum: 04-04-1959

3)    ben de dochter van: Wilko Dijkhuis en Egberdiena Snijder

4)    namen van mijn broers zussen: heb je even?! Elzo, Jan, Anton, Koos, Johannes, Geert, Antje, Willy, Dieneke en Hillechientje.

5)    wij woonden aan de: Haarweg 25

6)    mijn meesters/juffen waren: Juf de Vries, Meester Kats, Meester Hulst en Meester Siebering.

7)    ik zat o.a. in de klas bij: Geke Sok, Gea Kroezen, Andre Braam en Bertha Boer.

8)    dit kan ik mij nog goed herinneren van school: het knikkeren op het schoolplein, oordraaien van Juf de Vries en het bok-springen op het schoolplein.

9)    na schooltijd ging ik meestal spelen met/bij: Met Clarie Post en Geertje Oelen, het verschilde vaak bij wie.

10)     ook wij haalden wel eens kattenkwaad uit. Ik weet nog dat: Wij  hebben nooit kattenkwaad uitgehaald. Tenminste, niet dat ik me kan herinneren.

11)                      dit kan ik mij nog goed van Nieuw Balinge herinneren: De vakantieweek elke zomer met een draaimolen en snoepkraam waar Elzo (broer) stond te verkopen en wij om gratis snoepjes vroegen.

12)                      dit zou ik nog graag eens overdoen: Ik heb niet iets wat ik speciaal graag zou willen overdoen, maar ik mis de ruimte die we daar hadden heel erg. De vakanties leken veel langer dan nu!

13)                      en dit zou ik ábsoluut liever nooit weer overdoen: Het knieperties (nieuwjaarsrolletjes) bakken in het dorpshuis voor het doel van Magienes de Goede.

14)                      de vrienden/vriendinnen uit mijn jeugd waren: Geertje Oelen, Clarie Post, Gea Kroesen, Sita Ham  en Geke Sok.

15)                      in de weekeinden gingen we meestal naar: altijd bij familie oppassen met m’n toenmalige vriend en nu man Geert Holman. En ten tijde van de handbalperiode in Zweeloo van Geert hebben we veel tijd doorgebracht met het handbalteam in de kantine natuurlijk! Erg goede herinneringen aan.

16)                      ik vertrok uit Nieuw-Balinge in het jaar: 1981.

17)                      reden van mijn vertrek was: Geert kreeg een baan in Arnhem, en ben toen meegegaan, waarnaar ik in Arnhem ook een baan kreeg.

18)                      mijn huidige woonplaats is: Westervoort (dorp bij Arnhem).

19)                      mijn beroep is: medewerkster in de slagerij.

20)                      dit wil ik er nog graag bij vertellen: Ik heb drie meiden (van 23, 21 en 20), alle drie studerend in Nijmegen. Wij komen regelmatig nog naar Nieuw Balinge, omdat Geert en Ida en Jan en Klaasje hier wonen en wij hun zo nu en dan nog bezoeken. Verder zou ik graag terug willen komen naar Drenthe en hier voor goed willen wonen. De Drentse lucht laat me zelfs hier in Westervoort nog niet los.

Vr gr; Joke Holman – Dijkhuis.