april 2008, familie Brinksma


Mag ik u even voorstellen…

Deze maand waren we te gast aan de Koekoeksdijk 2, in het huis waar lang geleden H. Kleine, de fietsenmaker heeft gewoond. Het huis is gebouwd rond 1933.

De keuken waar het gesprek plaats vindt is de werkplaats geweest. Waar nu de woonkamer is leefde het gezin. Na die tijd heeft er nog een Kalverenmesterij en een kippenboer gezeten weet Henk te vertellen. Als laatste heeft er de familie Warmelink gewoond.

Maar wie wonen er nu???? 

We worden welkom geheten door Inge(46) Brinksma. Ze is nog bezig met het opruimen van de keuken. Ze zegt wat later te zijn omdat de kinderen naar de gym moesten. Dit was net onder het eten. Haar echtgenoot, Rinke Brinksma is bezig om de kinderen naar bed te helpen.

Natuurlijk worden wij hier ook bediend met heerlijke koffie met vers geklopte melk. Nog voordat we de vragen willen stellen komen de 3 kinderen binnen.  Ze lijken nog niet van plan om naar bed te gaan en vinden ons veel interessanter. Femke(7jr.) wil weten wat ik al opgeschreven heb. Als ze ziet dat ik de namen gerapporteerd heb wil zij haar verjaardagsdatum erbij zetten(13 augustus). Ik laat dit gebeuren en voordat wij het weten komen de andere kinderen ook de keuken in. Jorn(9jr. en 28 januari jarig)en Marcia(12jr. en 4 maart jarig) willen niet achter blijven. Ik zeg hun wel dat het hele dorp dan weet wanneer ze jarig zijn. Ze moeten hier om lachen maar vinden dit niet erg.  Ze zijn al opgevallen toen ze net in het dorp kwamen wonen. Jorn kwam in de 1e week dat ze hier kwamen wonen en de 1e dag naar school met zijn fiets te vallen. Hij kwam daarbij zo ongelukkig ten val dat hij zijn arm en been in het gips kreeg. Inge geeft aan dat zij toen direct al veel steun ondervonden heeft uit het dorp. Dit was al heel gelijk een positieve indruk van het dorp.

Nadat de kinderen naar bed zijn komen we meer te weten over Inge en Rinke. Maar eerst maken we nog een mooie familiefoto.

Waar komen jullie vandaan?

Inge komt oorspronkelijk uit Tilburg. Voordat ze in Nieuw Balinge kwamen hebben ze daar gewoond.  Rinke heeft Drents bloed. Zijn opa was boswachter in Schoonloo, waar Rinke’s vader is geboren en opgegroeid. Rinke is geboren in Den Haag, waar zijn vader toen bij de gemeente werkte. Later is de familie richting Deventer gegaan.

Hoe komen jullie hier zo terecht?

Ik ben zeker een half jaar op internet aan het zoeken geweest vertelt Inge. Dit huis stond nog maar net te koop en voldeed aan al onze eisen. Het lag in een prachtige omgeving en de voorzieningen waren in de buurt. Wat nog bijzonder maakt is dat de achternaam van Inge’Mekel’is. Het was bijna niet te geloven dat we vlakbij het Mekelermeer zijn komen te wonen. Je zou bijna denken dat het niet meer toevallig is!

Wat voor werk doe je of heb je gedaan?

Inge is Milieubeleidsmedewerker geweest in de gemeente Tilburg.

Rinke werkt als Management Consultant. Dit houdt in dat hij voor een bepaalde tijd leidinggevende vervangt. Zijn opdrachtgever is voornamelijk de Gemeente. Hij werkt nu niet zo ver hier vandaan maar dit kan zo veranderen. Er is al een kans dat hij voor enkele maanden naar Venlo moet.

Gelukkig kan hij op de dagen dat hij thuis is zich weer helemaal op de tuin storten.  Inge en Rinke geven aan dat ze hier heel plezierig wonen. Ze genieten er samen met de kinderen nog elke dag van

Zijn er nog dingen tegengevallen?

Ze moeten hier lang over nadenken en na enige tijd geeft Inge aan dat het lawaai van de Koekoeksdijk en de Verlengde Middenraai meer is dan ze hadden verwacht. Er komt heel veel vrachtverkeer en dit begint al ’s morgens vroeg. Dit is eigenlijk het enige Ze kan alleen maar positieve dingen noemen. 

Er gaan geruchten dat jullie een Bed & Breakfast willen starten klopt dit?

Ja zegt Inge dit is al een droom die werkelijkheid moet worden. We zijn al enige tijd bezig met het uitvoeren van onze plannen. Er komt nog veel voor kijken. Zo moet de grote schuur nog verbouwd worden en moeten we een vergunning hebben. Om dit te krijgen zijn er wel voorwaarden aan verbonden. We willen ons richten op ouders met kinderen. Er is dan ook een mogelijkheid dat de ouders er alleen op uit kunnen gaan. De kinderen draaien dan mee in hun eigen gezin. Inge geeft aan dat zij goed is in het verzorgen van mensen.

Wat vinden jullie van het Kontakt?

Het is mooi blad. Je wordt goed op de hoogte gehouden wat er allemaal in het dorp speelt. Ook de informatie die achterin staat komt soms goed uit.

Wij danken de familie Brinksma en wensen hun heel veel succes in hun nieuwe woonomgeving. We raden het iedereen aan om alvast te reserveren voor een overnachting met ontbijt want met de dienstverlening zit het wel goed. Wij hebben in ieder geval al geboekt!