mei 2008, Thea Dijkstra


EXPORT NIEUW BALINGE

1)               Mijn naam is: Thea Dijkstra

2)               Geboortedatum: 3 oktober 1951

3)               Ik ben de dochter van: Sjouke Dijkstra en Janke Bosma

4)               Namen van mijn broers zussen: Cora, Fetze en Lo

5)               Wij woonden aan de: Verlengde Middenraai 63

6)               Mijn meesters/juffen waren: Meester de Carpentier en mijn eigen vader

7)                       Ik zat o.a. in de klas bij: Greetje de Goede, Peter van de Berg, Alida Guichelaar, Joke Zwiep en ik denk ook dat Toos (Tonnie) Blanken bij mij in de klas zat.

8)                       Dit kan ik mij nog goed herinneren van school:  Ik vond het wel gezellig. Er staat me  bij dat we altijd op het schoolplein aan het spelen waren. Blikspuit, elastiektwist, knikkeren etc.etc. Ook het rolschaatsen in de schoolgang kan ik me goed herinneren.

9)                        Na schooltijd ging ik meestal spelen met/bij: Joke Zwiep, Tonnie Blanken en Greetje de Goede. We hadden een eigen meisjesclubje “Klavertje Vier”geheten. Onze “vergaderingen”hadden we vaak in het tuinhuisje van de familie Blanken.

10)                      Ook wij haalden wel eens kattenkwaad uit. Ik weet nog dat: Het klinkt heel braaf, maar dat kan ik me niet herinneren.

11)                      Dit kan ik mij nog goed van Nw-Balinge herinneren: De uitstapjes naar het Mekelermeer. Je kon daar heerlijk zwemmen en zonnen. Ook speelden we veel met de bal. Ook het vele fietsen van Nieuw Balinge naar Hoogeveen waar we toen naar school gingen. We fietsten altijd in een hele grote groep jongens en meisjes. Om de zoveel kilometer moesten de voorste fietsers wisselen en mochten achteraan fietsen. Heel eerlijk!!

12)                      Dit zou ik nog graag eens overdoen:  Ik hoef niets over te doen. Ik vond het reuze gezellig allemaal.

13)                      En dit zou ik ábsoluut liever nooit weer overdoen: geen idee.

14)                      De vrienden/vriendinnen uit mijn jeugd waren: Zoals ik al heb aangegeven staan die hier boven al gemeld. Ook schiet mij de naam Hammie Löhr te binnen. Volgens mij woonde die op “de Boksloot “ niet zover bij Peter van den Berg vandaan.

15)                      In de weekeinden gingen we meestal naar: Toen ik op de MULO zat ging ik vaak en veel naar Hoogeveen. Hier had ik een vaste groep vrienden en hadden we een eigen soos!!

16)                      Ik vertrok uit Nieuw-Balinge in het jaar: 1968

17)                      Reden van mijn vertrek was: ik ging een opleiding volgen in Groningen

18)                      Mijn huidige woonplaats is: Groningen

19)                      Mijn beroep is:  (kinder) verpleegkundige. Mijn opleiding heb ik gedaan in het AZG te Groningen. Daarna heb ik managementopleidingen gedaan en ben ik vanaf 1981 leidinggevende geweest  o.a. op de kinderkliniek van het AZG, in het ziekenhuis in Almelo, ziekenhuis in Dokkum en als laatste het ziekenhuis in Hengelo.

20)                      Dit wil ik er nog graag bij vertellen: sinds vorig jaar oktober werk ik niet meer en geniet ik van veel vrije tijd. Mijn partner en ik zijn graag in ons vakantiehuis in Belgie. Veel bossen om ons heen en het is hier mooi en heel rustig. En last but not least, ik verheug me erg op de ‘dorpsreünie’, ik hoop veel oude bekenden te ontmoeten op 1 november!

Vr gr: Thea Dijkstra.