juni 2008, Juf Kikkert


Mag ik u even voorstellen…

Wij lazen in het kontakt van mei dat er op de Christelijke Basis School “De Morgenster” iets te vieren was op 30 mei.

Anita Kikkert was al 25 jaar ”juf” op deze school. Reden genoeg om eens polshoogte te gaan nemen. Iemand die al zo lang op dezelfde school les geeft moet wel gemotiveerd zijn. Getooid met een grote bos bloemen begaven wij ons op de 30e mei om 19.30 naar De Morgenster.   

Er waren veel mensen en het geheel zag er gezellig uit. Overdag waren er al diverse activiteiten geweest zoals een speurtocht, muziek, toneelstuk en spelletjes. Wij konden Anita nog maar net te spreken krijgen. Steeds kwamen er weer nieuwe mensen om haar te feliciteren. Het leek ons een behoorlijke populaire juf. Anita geeft aan dat deze dag wel behoorlijk spannend was. Zij heeft zelf graag de regie en kon dit dus vandaag niet regelen. Ze geeft aan dat het een onvergetelijke dag is geworden.  

Anita Kikkert is 45 jaar, getrouwd en samen hebben zij 3 zoons. Ze woont al jaren in Hollandscheveld. Haar echtgenoot heet Bé Kikkert en hij werkt bij Fokker.

Anita heeft in Emmen de kweekschool gedaan.

Al sinds haar 12e heeft zij al onderwijzeres willen worden. Ze vindt het nog steeds het mooiste beroep. Ze gaat nog elke dag met plezier naar de school toe.

Anita is al   25 jaar werkzaam op CBS de Morgenster.  Zij is gekomen op de kleuterschool “de Buitels”. Vanuit de kweekschool kwam zij voor de taalondersteuning.  Anita heeft een paar jaar groep 7 en 8 gedaan maar doet nu al weer lang de kleintjes. Ze zegt hier ook helemaal verknocht mee te zijn. Ze vindt een kleine school een voordeel. Je kent iedereen en er lijkt meer verbondenheid te zijn. Ook met de ouders.  Er zijn drie klassen onderverdeeld in verschillende groepen. Anita doet de groepen 1 en 2.  Het aantal leerlingen is 33 over de gehele school met 6 docenten.  Rob v/d Berg is de directeur.

Ook haar collega’s geven aan dat zij vrolijk, creatief en een doorzetter is. Naar de collega’s is zij meelevend.

Er zijn vrijwel geen minpunten te noemen. Als we hier om vragen moeten de collega’s lachen en noemen dan dat ze vaak haar sleutels kwijt is. Dit is echt het enige wat ze kunnen bedenken.

Na al deze lofuitingen kunnen wij ons voorstellen dat je graag bij haar in de klas zit. We vinden het jammer dat wij al zo oud zijn!

Anita geeft aan dat een kleine school ook voordelen heeft. Zo doen alle groepen nu engels en is techniek een apart vak geworden.

Natuurlijk moeten wij ook een foto maken van Anita met haar collega’s.

Het lijkt ons een enthousiaste groep en wij kunnen voorstellen dat de kinderen graag naar school komen. Andere collega’s zijn zelfs een beetje jaloers dat zij geen interview krijgen. We beloven om terug te komen en iedereen aan het woord te laten.

Van links naar rechts; Heleen Hut,  Elena Iwema en Ania Wiering, Rob v/d Berg, Anita Kikkert en Emmy Botter

Wij wensen Anita Kikkert nog heel veel succes met het lesgeven en hopen over 15 jaar terug te komen. Volgens ons haalt ze de 40 jaar wel!

Bedankt Juf Kikkert voor dit openhartige interview.