september 2008, G.J.V.V.


Mag ik u even voorstellen…………

G.J.V.V. 40 jaar!

Met deze boodschap togen wij op donderdagavond op pad naar de gymnastiekzaal naast de openbare school.

Wij mochten een training bij wonen van de volleybaldames recreanten . Nooit eerder waren er mannen geweest die erbij mochten zijn. Wij voelden ons vereerd. 

Natuurlijk zochten wij eerst even op wat GJVV inhield. Op de site van Nieuw Balinge vonden wij dat dit de afkorting is van (G)ym, (J)udo, (V)olleybal (V)ereniging.

De vereniging telt alles bij elkaar zo’n 80 leden en bestaat nu 40 jaar. De jeugd is sterk vertegenwoordigd. In juni heeft de vereniging het 40 jarig bestaan gevierd met het organiseren van een fietsvierdaagse en een volleybalmarathon. Verslaggever heeft deze fietsvierdaagse gefietst en was zeer enthousiast. Hij hoorde vele geluiden dat dit volgend jaar maar weer moest gebeuren.  

Helaas is er geen judo meer. Het animo was hiervoor te klein.

Met ingang van 2 september is er een nieuwe gymleidster:Nathalie Snippe. Zij gaat de gymlessen verzorgen op de dinsdagmiddag. 

Groep 1(4-6jaar) van 16.15-17.00 uur, groep 2(7-9jaar) van 17.00-17.45 uur en groep 3(10+) van 17.45-18.30 uur.

Op de maandagavond is er  minivolleybal.

De heren spelen op de dinsdag avond maar gaan mogelijk naar de woensdagavond.

Het bestuur van de vereniging komt 1 keer per 6 weken bij elkaar. Mocht u willen weten wie daar in zitten kijkt u dan www.nieuwbalinge.eu Ga dan naar verenigingen(GJVV)

Volgens de site is dit een leuke actieve sportvereniging.

De dames 5 in actie

Nou wij kunnen beamen dat het een leuke actieve vereniging is. De dames lieten ons zien dat er heel goed gevolleybald werd. Ze waren zeer fanatiek ondanks dat ze later aangaven maar recreanten te zijn. Volgens hun was het damesteam (NEVOBO) dat in de competitie speelt veel serieuzer. Nou wij zagen hier al een zeer serieuze ploeg bij elkaar staan. Dat zit wel goed met de NEVOBO.

Met gevaar voor eigen leven zaten we aan de kant omdat de ballen erg hard langs kwamen. De dames spelen ondanks dat zij recreanten zijn wel competitie. Ze geven aan dat ze wel gaan om te winnen. Wij waren blij dat we hun tegenstanders niet waren! 

De dames spelen tegen teams uit de plaatsen zoals Nieuweroord, Nieuwlande, Noordscheschut.

Volgens de dames is het droevig met de accommodatie gesteld. Er wordt nu gebruik gemaakt van de gymzaal die veel te klein en te laag is.  De zaal is niet geschikt voor de NEVOBO competitie. 

De dames willen douchen maar kunnen er niet onder!

Wanneer de dames en heren willen douchen moeten zij dit doen op de knieën. De dames spreken er schande van dat er door de gemeente niets wordt gedaan. Ze hebben al regelmatig aan de bel getrokken echter zonder resultaat.

We horen welke verenigingen en scholen er allemaal gebruik van maken dan zou dit toch anders moeten!

De dames zoeken een nieuwe sponsor, dus wie weet na dit interview….. 

Mochten er na het lezen nog mensen zijn die zeggen ik zou wel lid willen worden meld u snel aan. 

En zoals er op de site staat geschreven” KOM EENS LANGS ALS JE DURFT”.  Wij hebben het ervaren, wanneer je langs komt ben je verkocht en wil direct meedoen aan deze prachtige sport. 

Met name bij het herenteam(recreanten) worden er nog leden gezocht. Ook hier speelt een zeer enthousiast en fanatiek team.