september 2009, Strijker & Strijker


Mag ik u even voorstellen…..

StrijkerenStrijker

Ditmaal dicht bij huis een interview.  Henk kon ernaartoe lopen want Jan Peter Strijker is zijn buurman.

We hadden vernomen dat Jan Peter Strijker samen met zijn broer Wolter Strijker een Technische groothandel en verhuurbedrijf zijn begonnen.

Een nieuwe winkel in ons dorp  en dat in deze economisch moeilijke tijd! Wij vonden dit zo bijzonder dat we er meer van wilde weten.

Hoe kwamen jullie op het idee om een doe het zelf winkel te beginnen?

We zijn er al langer mee bezig om iets voor onszelf te doen. Omdat meer mensen zelf gaan klussen is er behoefte aan kwalitatief goed en betaalbaar materiaal. In deze behoefte  willen wij dus voorzien.

Waar komt de winkel?

We wilden eerst een groot pand neerzetten aan de Koekoeksdijk maar er was geen kavel vrij. We hadden een ondernemersplan geschreven voor het grote pand. De gemeente en bank zijn ervoor om eerst klein te beginnen.  We willen binnen enkele weken een grote blokhut bij ons ouderlijk huis neerzetten aan de Verlengde Middenraai  85.  Volgende week (wk37-2009) kunnen we al handgereedschap en bevestigingsmateriaal leveren.

Wat gaan jullie verkopen?

We verkopen tuinartikelen (tuinhout,kozijnhout etc.)en bevestigingsmaterialen, bouwproducten, handgereedschap. We hebben het dealerschap van Tuindeco. Deze levert o.a. blokhutten. In principe kunnen we alles leveren. Tevens gaan we verhuur doen van  kraantjes, shovels, tuinfreesjes, etc. We zijn van plan om na verloop van tijd onderhoud aan grasmachines te gaan doen.

Hebben jullie kennis van zaken?

Jan Peter werkt nu nog als dakdekker en blijft dit voorlopig doen. Hij heeft een aantal jaren als timmerman gewerkt dus kennis genoeg. Wolter heeft 12 jaar bij een agrarisch bedrijf gewerkt als loonwerker en als hovenier. Beide geven aan dat als zij het niet weten het kunnen opzoeken voor de klant.     

Hebben jullie al een logo?

We zijn hiermee bezig. Op ons shirtje staat al een logo maar daar zijn we nog niet tevreden over. Gerard de Haan(“de Haan Media”) uit Nieuweroord is met het logo bezig.  Hij maakt ook voor ons de website. We komen er nu wel achter dat je heel veel nodig hebt als je nieuw begint. Denk maar aan reclame, briefpapier, website, visitekaartjes, etc., etc. We zijn er vanaf april van dit jaar al mee bezig.

We hebben net nu pas een goede gebruikte Four Wheel drive gekocht met grote aanhanger. Met name de materialen voor de verhuur zijn groot en kunnen niet zomaar vervoerd worden. We hopen dat we hem vaak nodig hebben.

Is Nieuw Balinge niet te klein voor jullie?

We denken in Nieuw Balinge veel klanten te krijgen. Met name de openingstijden zijn ruim. Daardoor kunnen mensen ook ’s avonds bij ons terecht. Ze hoeven dan niet meer naar Hoogeveen als je wat vergeten bent. We gaan kijken wat de behoefte is in het dorp. We kunnen in principe zoveel mogelijk leveren.  Uitbreiding zal naar Witteveen en Nieuweroord zijn een optie. Een winkel zoals wij hebben is er niet in de nabije omgeving.

Wilt u meer informatie of heeft al  een bestelling bel 06-54363015 en binnenkort alle informatie op de website;    www.strijkerenstrijker.nl

Openingstijden;

Ma t/m vr. 09.00 uur-21.00 uur   Za. 09.00 uur-17.00 uur. Verlengde  Middenraai  85.

Na nog een prachtige catalogus gekregen te hebben vertrekken wij  huiswaarts en denken dat het zeker goed komt met deze nieuwe ondernemers.

Namens Kontakt wensen wij Jan Peter en Wolter heel veel succes met hun nieuwe onderneming.