maart 2010, Adm.Kantoor A. Mol


Mag ik u even voorstellen…..

Op een koude winteravond reden wij richting dorpshuis de Heugte. Via de zijkant (Robertusweg 5) van de Heugte kwamen we bij  Administratiekantoor Mol. André Mol stond al op ons te wachten. De koffie was klaar. Natuurlijk moesten wij eerst de ruimte bezichtigen waar Andre zijn  kantoor hield. Dit behoorde vroeger toe aan het politiebureau. Het is een prachtige ruimte geworden! Sinds 1 November 2009 is Andre niet meer alleen en werkt Liesbeth Koehorst 20 uur in de week bij hem.            

Andre Mol (58jr.) is in Hollandscheveld geboren. Toen hij trouwde met Alie zijn ze in 1973 in Nieuw Balinge gaan wonen. Ze hebben twee kinderen. Andre is 1 december 2008 gestart met zijn eenmanszaak. Hij werkte voordien bij KrolStonE Accounts& Adviseurs in Hoogeveen als relatiebeheerder

 Wat was de reden dat je voor jezelf begon?

Op 30 september 2008 is het bedrijf, onverwachts, overgenomen door de Jong&Laan Accountants. Dit is een organisatie met 30 kantoren waar 800 mensen werken. Omdat ik geen man ben voor een grote onderneming heb ik, tussen twee flessen wijn door, besloten om een eigen administratiekantoor op te zetten en direct (op 2 oktober 2008) ontslag genomen. Het is een hele stap om op deze leeftijd voor jezelf te beginnen.

Voor welke doelgroep werken jullie?

Wij richten ons op het (M)idden- en (K)lein(B)edrijf.  Van startende ondernemer tot kleine BV’s. Hier zit een grote markt in. Wij verzorgen  administraties, jaarrekeningen, het fiscale werk en natuurlijk advisering. Dus het totale plaatje voor de onderneming.

Heb je last van de crisis

Hoe slechter de markt hoe meer nieuwe klanten onder de kleine ondernemers. Daarnaast zijn de banken moeilijker geworden in het lenen van geld.  Ze vragen nu veel meer recente informatie als een ondernemer wil investeren.

Je bent pas laat in dit vak gekomen, hoe komt dat?

Ik heb in mijn jeugd de opleiding voor timmerman en meubelmaker gevolgd. Daarna aan het werk in de bouw, meubelbezorger en -maker.  Van 1970 tot 1983 werkzaam als vrachtwagenchauffeur. Ik moest hiermee stoppen na een enkel operatie. In 1984 belandde ik hierdoor in de WAO, maar wilde begin 1985 weer aan de slag en dit was toen bijna onmogelijk. In midden jaren 80 was er een zeer grote werkloosheid en toenmalig Minister-president Lubbers had aangegeven met ontslag te gaan als er 1 miljoen mensen werkloos zouden zijn. Je begrijpt het al,  mensen werden zeer snel afgekeurd (WAO) en niet meer goedgekeurd anders kon Lubbers met ontslag!

Ik voelde me veel te jong(34) om in de WAO te zitten. Het werk als vrachtwagenchauffeur ging niet meer dus ik moest wat anders gaan doen. Ik ben met het GAK gaan praten want ik wilde studeren. Uiteindelijk lukte het mij om de avond MEAO te doen. In het 1e jaar  alleen de 4 economische vakken.  In het 2e jaar ook de 2 talen erbij met daarnaast een schriftelijke studie HAVO wiskunde. In het 3e jaar MBA erbij.  Door veel tijd in studie te steken behaalde ik altijd goede cijfers. In 1989 begon het echte werk pas bij KrolStonE met tevens daarnaast een studie SPD. Echte ervaring krijg je pas na 5 jaar in het werk gezeten te hebben.

Je bent nu bijna 59 jaar, vind je het werk nog leuk om te doen.

Ik heb altijd plezier in het werk. Als ik dit niet heb dan begin ik wat anders. Geld interesseert me niet. Ik zou niet weten wat ik met een miljoen zou doen, mocht ik die winnen.

Nu Liesbeth erbij is kan het zijn dat we iets groter worden. Ik moet haar wel aan het werk houden. Eerder was dit niet zo belangrijk.

Heb je buiten het werk nog liefhebberijen.

Alie en ik rijden graag motor, wij hebben Honda Goldwing en gaan graag weekendjes op stap met of zonder motor. Tevens zet ik mij in, op de achtergrond, voor het verenigingsleven van het dorp zoals Dorpshuis, voetbal en recent voor het plaatselijk belang.

Wij danken Andre voor zijn openhartig gesprek. We wensen hem  succes met zijn onderneming.

Wie meer informatie wil hebben kijkt op de advertentie in Kontakt of  de website  www.administratiekantoormol.nl