april 2010, Tineke Kleine


Mag ik u even voorstellen…..

Feest in de peuterspeelzaal!

Het was vrijdagmorgen 5 maart 2010 toen Tineke Kleine omstreeks acht  uur werd gebeld door Rinske Jagt. ‘Of ze in plaats van half negen om kwart vóór negen wilde komen, omdat Rinske  -even naar de dokter moest -.  Rond die tijd was Rinske wel weer terug. O ja, de moeders waren ook gebeld dat ze de peuters later moesten brengen.

Tineke kon natuurlijk niet weten dat Rinske een smoesje had bedacht om haar later naar de peuterspeelzaal te laten komen. Want wat was er aan de hand………………

Het was die dag precies10 jaar geleden dat Tineke als hulpjuf begon in de peuterspeelzaal “Duimelot”  en dat moest natuurlijk gevierd worden!

Ondertussen waren de mama’s en peuters voor kwart voor negen al stiekem naar de peuterspeelzaal gekomen, die inmiddels met ballonnen en slingers was versierd. Muisstil zaten ze allemaal te wachten tot Tineke binnen zou komen.

Niets vermoedend stapte Tineke de peuterspeelzaal binnen en tot haar grote schrik zag ze dat alle kinderen met moeder of vader al aanwezig waren.

Luid werd ze door iedereen toegezongen  met een eigen gemaakt liedje op de melodie van poesje miauw.

“he juf Tineke kom eens gauw,

we hebben een heel leuk liedje voor jou,

ja juf Tineke jij, kom er bij,

de duimelotjes zijn zo blij!!

 al 10 jaar sta je klaar,

en het valt je nooit eens zwaar,

je helpt ons goed,met frisse moed,

we hopen dat je dat nog jaren doet”.

Daarna werd ze door iedereen gefeliciteerd en werd er een heftig feestje gebouwd.  Er werd gedanst en geknuffeld door jong en oud en ja, hier en daar viel zelfs een traantje. Door directeur Pauline Daum van Stichting Peuterspeelzalen Midden Drenthe werd Tineke officieel toegesproken en verblijd met een grote bos bloemen. Ook Rinske sprak haar toe en  wenste en hoopte dat ze nog jaren op haar kon rekenen. Namens de hele peuterspeelzaal werd haar een draaiboek aangeboden met foto’s, tekeningen en leuke teksten van de afgelopen 10 jaar.

Tineke…………………

Dat was even schrikken vanmorgen. Ik had niets in de gaten. Natuurlijk wist  ik wel dat ik, als vrijwilligster, ongeveer10 jaar bij Duimelot werk, maar een jubileumfeestje? Neen dat had ik niet verwacht. Ook ging er geen lichtje branden toen Rinske mij met een smoesje belde dat ik een kwartiertje later moest komen.

Het is heel leuk om met kinderen bezig te zijn en daarom ga ik ook met heel veel plezier elke vrijdagmorgen naar de peuterspeelzaal. Het is heel plezierig met Rinske Jagt te werken en wij vormen samen denk ik een goed span.

Ik ben begonnen als schoonmaakster bij het munitiekamp en later toen ik zelf kleine kinderen had startte ik een kleine crèche bij mij thuis als oppasmoeder.

Ik ben er van overtuigd dat Duimelot genoeg overlevingskans heeft omdat er nog veel peuteraanbod zit aan te komen. Ik ben nieuwsgierig hoeveel geboorten er dit jaar zijn, want het is een koude winter geweest en dat geeft altijd blijde verwachtingen.”

Wij, leden van de redactie Kontakt, feliciteren Tineke Kleine.