oktober 2010, Opening Nassaukade 4 te Beilen


Mag ik u even voorstellenÖ..

Verslaggever was woensdag 29 september 2010 in Beilen om de officiŽle opening mee te maken van het nieuwe kantoor voor de verschillende maatschappelijke organisatie aan de Nassaukade 4.

Wat gebeurt er aan de Nassaukade 4?

U bent er misschien al wel eens langsgereden, zonder te weten wat zich er nu precies afspeelt: het nieuwe gebouw aan de Nassaukade 4 in Beilen.

Dit gebouw bevindt zich vlakbij de C1000.

Bijna alle kantoorruimtes zijn gevuld. De bovenverdieping wordt gebruikt door stichting Welzijn Midden-Drenthe. Ook vinden hier de spreekuren plaats van de diŽtiste en de sociaal raadsvrouw. Op de begane grond is aan de linkerzijde Maatschappelijk Werk Noordermaat en Icare Thuisleen gevestigd en rechts hebben Meedoen Midden-Drenthe (het vrijwilligerssteunpunt) en consultatiebureau Icare hun intrek genomen.

Rond vier uur liepen er al heel wat mensen rond. Het leek wel of de ambtenaren van het gemeentehuis eerder naar huis waren gestuurd! Binnen kon al wat rondgekeken worden en de medewerkers van de verschillende organisaties waren direct al bereid om iets te vertellen over hun werkzaamheden.

Heb je ruzie met de buren dan is er nu een organisatie die dit oppakt en probeert om alles weer in goed banen te lijden. We kregen zelfs de hangplekken te zien van de jongeren in onze gemeente.  Het vrijwilligerswerk zoekt nog vrijwilligers en er waren genoeg hulpmiddelen te leen. Als je een probleem hebt dan is er hulp. Nergens wordt meer van opgekeken. 

De wethouder Emko Dolfing en wethouder G. van den Bosch waren aanwezig. Wethouder Emko Dolfing heeft het gebouw officieel geopend. Hij deed dit door een doek weg te trekken van een bord waar de namen opstaan van de organisaties die zich in het pand gevestigd hebben. Tegelijkertijd werd het vrijwilligerssteunpunt en Meedoen Midden Drenthe als nieuwe organisatie geopend.  Na de openingsrituelen werd er mogelijkheid geboden om rond te kijken en was er een hapje en een drankje.

Nieuw Balinge was goed  vertegenwoordigd want de catering werd gedaan door de mannen kookploeg.  Zij zorgden  voor de hapjes en de drankjes. Nieuw Balinge heeft weer eens laten zien waar ze groot in zijn. De hapjes waren heerlijk en het publiek wist dit te waarderen. Wij wensen de organisaties een goede start aan de Nassaukade 4