maart 2011, Peter Kroezen

 

Mag ik u even voorstellen…..

Wat veel mensen in Nieuw Balinge niet weten is dat we een “ouderwetse  kruidenier” op de hoek hebben. De kruidenier waar het woord service, klantvriendelijkheid en korte lijnen hoog in het vaandel staat.  

We waren dit keer te gast bij Peter Kroezen aan de Meeuwenweg 5.  Hij laat ons twee visitekaartjes zien.  Op het 1e kaartje staat CREWSON multimedia producties, videograaf & steadicam eigenaar. En op de 2e PiCare IT Solutions. De visitekaartjes heeft hij zelf ontworpen. Dit is direct al een onderdeel van zijn werkzaamheden.   Peter is sinds de middelbare school geïnteresseerd in computers.

Peter geeft ons les over de opbouw van een printplaat voor de computer

Met name het grafische gedeelte van de computer vond hij mooi.  Tekenen was een hobby van hem en eigenlijk wilde hij ontwerper worden. Auto’s hadden zijn interesse.  Niet als monteur maar in de ontwerpfase.  Na de middelbare school is Peter naar de HTS autotechniek gegaan. Hij  wilde meer met de ontwerpkant doen. Helaas was deze opleiding niet wat hij ervan verwacht had. Hij kreeg te maken met wiskundige berekeningen, momentkrachten etc.  die enkele bladzijden besloegen. Dit was niet wat hij wilde.  Peter is toen naar het MBO+ bedrijfsmanagement gegaan en heeft daar een management opleiding autotechniek gedaan.

Zijn stage was o.a. bij Daewoo en NedCar. Daarna 3 ½ jaar als magazijnbeheerder / receptionist bij de Peugeot garage in Hoogeveen. Na die tijd is hij 8 jaar bij Brink trekhaken in Staphorst geweest. In 2009 kwam er een reorganisatie en moest Peter eruit. Dit kwam hem eigenlijk niet zo heel slecht uit. Hij stond vanaf 2008 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel voor zijn bedrijfje. In de vrije uren was hij al bezig met het repareren van computers en het maken van videorapportages. In 2009 was het moment dat hij noodgedwongen van zijn hobby zijn werk moest maken. Achteraf geen slechte keuze.      

Waar ligt je hart het meeste. Bij de computers of de filmproducties?

 “ De handel in computer apparatuur is uitgeknepen. Er zijn op dit moment veel aanbieders. De marges zijn erg klein geworden. Ik ben officieel Acer partner. Om boven het maaiveld uit te komen moet je service verlenen. Ik kan een hele PC installeren. Dit gebeurt op maat. Ik ga eerst kijken met een klant wat hij ermee wil doen. Dan maken we een plan. De klant is hier koning en krijgt kennisondersteuning.  

Het videogebeuren is een uitgegroeide hobby. Hier komt het grafisch gebeuren weer in terug. Het ontwerpen en bedenken van het script van bv. een videoclip ligt mij wel. Vandaar dat mijn hart het meeste ligt bij het maken van filmreportages. Toch gebruik ik de computer weer om de films te monteren”.

Peter laat ons een paar voorbeelden zien van reportages die hij gemaakt heeft. We staan versteld wat we zien. Zijn klanten zijn bedrijven en particulieren. Van trouwreportages tot bedrijfsfilms.

Hij geeft een demonstratie hoe hij met de steadicam  werkt. Het is indrukwekkend hoe de camera in de ruimte zweeft. We durven niet naar het prijskaartje te vragen. Peter geeft aan dat het professionele apparatuur is en dat dit nodig is om kwaliteit te leveren. Hij laat ons een opname zien waarbij het lijkt of Peter rond een bruidspaar zweeft.

 Peter met zijn steadicam(Dit is een hulpmiddel voor een cameraman om zijn camera te stabiliseren).

We merken dat we veel vragen hebben over de werking van de computer. Peter weet op eenvoudige wijze antwoord te geven.

“Peter, we hebben uit eigen ervaring gemerkt dat de computer zo traag wordt. Komt dit doordat we er vele foto’s op hebben staan”.

“Nee dat is een gedachte die niet klopt”.  

Peter komt nu met een technisch verhaal over bestandjes die aan je computer kunnen worden gekoppeld als je bv een website bezoekt. Het is voor ons een prachtig verhaal en we geloven hem graag. Het gaat ons een beetje duizelen. Peter geeft aan dat hij een computer weer opnieuw kan installeren zodat hij sneller wordt.

Doe je reparaties van computers?

“Ja, dit kan hier zijn of in de thuissituatie”.  Bij een storing moet je systematisch te werk gaan. Doe je dit niet dan wordt het allemaal heel moeilijk en kom je er niet uit. “Ik ben eens bij een storing geroepen in een bedrijf waar ze al weken mee bezig waren. Het lukte mij binnen korte tijd om de storing op te lossen. Niet dat ik zo goed ben maar gewoon door systematisch mogelijke oorzaken uit te sluiten”.

 We zijn laat dit keer. Het is al elf uur in de avond. We hebben nog vele vragen. Henk stelt Peter voor om een avond te organiseren waarbij je diverse vragen kunt stellen over het gebruik van je computer. Peter zal er over nadenken. Het idee lijkt hem wel mooi.

Als laatste geeft Peter ons een lesje in ’hoe moet je filmen’.

Wij danken Peter voor  het gesprek en hopen dat hij nog eens een avond organiseert. Wij (en ws. zijn er wel meer mensen) zijn nieuwsgierig geworden en willen meer weten over het werken met computers.

Wilt u meer informatie kijk dan op Peter zijn website  www.picare.nl of www.crewson.nl . Of loop gewoon eens binnen aan de Meeuwenweg 5