april 2011, Kapsalon "Thérèse"


Mag ik u even voorstellen…..

Om elf uur reden wij naar “Kapsalon Thérèse” aan de Verlengde Middenraai 45. Ons was ter ore gekomen dat Therese en Mariët de zaak zullen verlaten. De zaak zou overgenomen worden per 1 april door Priscilla Salomons.  Dit was natuurlijk reden om hier eens meer over te horen.

Wij kwamen in een mooi ingerichte ruimte met een grote tafel in het midden. Je zou er bijna voor je plezier gaan zitten. Aan weerszijde stonden 4 stoelen waarin geknipt kon worden. Het is op dat moment lekker druk in de zaak en de dames  hebben geen tijd om ons te woord te staan. De telefoon gaat regelmatig en er worden afspraken gemaakt. Dat is niet erg want ondertussen hebben wij de tijd om de zaak beter te bekijken en de koffie smaakt heerlijk.  Enkele dames zitten onder de kap en zijn bijna klaar. Bij het weggaan van de dames is er een emotioneel afscheid. We horen alleen maar mooie woorden.  Het blijft voor de vaste klanten niet gemakkelijk te zijn. Ook voor de dames zelf is het soms slikken. Ze hebben altijd een heel goed contact met elkaar. Priscilla is als en zus voor hen.

Gelukkig horen we positieve geluiden over Priscilla . De klanten hebben  er alle vertrouwen in dat zij de kapsalon op dezelfde wijze voortzet. Alleen de naam wordt anders en wel ”Kapsalon Priscilla”.

Priscilla werkt 7 jaar bij de kapsalon. Zij was het buurmeisje van Thérèse en Mariët Wanninge. Priscilla is als stagiaire in de zaak gekomen.  Priscilla woont samen in Hoogeveen samen met Kenny van Essen.  Ze hebben samen een zoontje, Levi.

Links Priscilla en rechts Thérèse

Thérèse en Priscilla hebben eindelijk even tijd om ons te woord te staan. Mariët gaat door met een klant maar doet wel mee met het gesprek. Alles gaat heel gemoedelijk. De klanten vinden het goed. Mevr. v. Tongeren is klaar en zegt dat zij altijd zeer tevreden is. We moeten dit zeker vermelden.

Ondertussen zien we de moeder van Thérèse de handdoeken opruimen. Mariët geeft aan dat hun moeder dit altijd heeft gedaan. Thérèse en Mariët zeggen heel duidelijk dat hun moeder dit ook voor Priscilla blijft doen. De winkel is onderdeel van haar huis. Priscilla gaat deze ruimte huren.  Vroeger gebruikte de vader van Thérèse en Mariët deze ruimte om fietsen te verkopen en er heeft een winkel in gezeten.  Thérèse  is 16 ½ jaar geleden met de zaak begonnen.  Twaalf jaar geleden kwam haar zus Mariët erbij.

We begrijpen van Thérèse dat zij stoppen omdat het voor drie mensen niet rendabel meer is.   Mariët wil heel wat anders gaan doen. Ze heeft daar nu de mogelijkheid. Mariët zoekt meer iets op het administratieve gebied. Thérèse  gaat bij haar echtgenoot Richard en zijn broer Johan werken die de zaak ‘Kroezon’ hebben.

Priscilla ga je alleen verder en gaan er nog veranderingen komen ?

“Nee, ik  krijg een kapster erbij.  Ik wil dat alles hetzelfde blijft. Iedereen moet zich hier op zijn gemak voelen.“

Hoe houd je de vakkennis bij?

“ 1 keer per jaar is er een vakbeurs waar ik heen ga. Hier zie je de nieuwste trends. 2x per jaar is de nieuwe haarmodelijn (lente/zomer, herfst/winter)+ cursussen van Goldwell. Verder lees ik de vakbladen.“ 

Als mensen iets heel vreemds willen doen met hun kapsel doe je het dan?

De klant is koning natuurlijk maar we zullen wel  adviseren als iets wel of niet kan . Met kleuren moet je goed uitkijken.

Als we zo aan de praat zijn begrijpen we dat de dames veel lol hebben gehad. Thérèse heeft een mooi verhaal wat ging over het maandblad kontakt. De boekhouder viel op dat zij een contactadvertentie had geplaatst. Hij gaf voorzichtig aan dat dit niet kon van de zakelijke rekening. Ze hebben flink moeten lachen toen ze duidelijk had gemaakt dat dit een advertentie voor het Kontakt was.

Namens het kontakt wensen wij “kapsalon  Priscilla” heel veel succes.

Thérèse en Mariët vermelden nog dat zij Priscilla heel veel succes wensen.

De openingstijden zijn wel iets gewijzigd maar dat kunt u zien in de nieuwe advertentie in Kontakt.

Mariët