Wat heb ik toch met …

 

 

januari 2012, Mevr. Gé Sok - Post


 

Heel veel! Ik ben hier geboren en getogen en heb altijd ontzettend genoten van het leven in Nieuw-Balinge. Om te beginnen met de jaren op lagere school, nu mr. Sieberingschool; heerlijk om terug te denken aan de pelletjes; samen hinkelen, kaatsen, touwtje springen en niet te vergeten, de liedjes die we samen zongen!

Toen ik ouder werd, melde ik me, zoals zo velen aan bij toneelvereniging V.D.O.. In mijn herinnering was het altijd een gezellig samenzijn. Veel gelachen tijdens het repeteren. Ook moesten we destijds vaak uit spelen naar andere dorpen en hadden daar aardig succes mee.

Toen ik niet zelf meer op het toneel stond, heb ik me jaren lang voor de vereniging ingezet als souffleuse. En ook dat was prachtig om te doen en wederom weer heel veel schik gehad samen. Inmiddels zijn er heel wat jaren voorbij gegaan en de taken die ik destijds deed worden nu door jongere leden gedaan, maar zodra er uitvoering is ben ik aanwezig om het toneelstuk te aanschouwen en geniet ik, nu jaren later, nóg steeds met volle teugen van een club die mij nog steeds na aan het hart ligt.

Waar ik ook van geniet is de feestweek. Het begint al met het opbouwen. Wanneer de feestweek in aantocht is, is het altijd gezellig druk. Als alles klaar is en er mensen over de markt wandelen, spreek je velen en is het een sociaal gebeuren. Zo  kom je vaak nog weer eens oud- Nieuw-Balingers tegen, die je het gevoel geven het ook fijn te vinden om en oude bekenden te spreken en om weer eens terug te zijn in hun oude dorp.

Ook heb ik veel gewandeld en gefietst door het prachtige natuurschoon die Nieuw-Balinge rijk is. Nieuw-Balinge ligt midden in een prachtig natuurgebied en hebben dan ook vaak gebruik gemaakt van alle wandel- en fietspaden in deze omgeving.

Ondanks dat dit dorp niet groot is, wordt er ontzettend veel georganiseerd. Ik wil de mensen die dit allemaal op touw zetten en mogelijk maken bij deze een pluim geven. Ga zo door! Ik, en velen met mij, genieten er van en zijn er trots op aan veel dingen mee te mogen en kunnen doen. Mede daarom kan ik zeggen dat ik me hier thuis voel en me niet voor zou kunnen stellen dat ik dit ooit in een ander dorp zou kunnen voelen.

Door de jaren heen zijn er gelukkig velen die in de voetsporen van meester Siebering zijn getreden. Meester Siebering die veel voor ons dorp heeft betekend en heel veel opgezet heeft in Nieuw-Balinge. Het monument, ter nagedachtenis aan meester Siebering, heeft ons dan ook in vervoering gebracht en ben er ontzettend trots op dat ‘onze’ meester een plaatsje heeft gekregen voor onze school, in het centrum van het dorp. En ‘samen met meester Siebering’ genieten we dagelijks van de spelende kinderen op het schoolplein! 

Ik heb ontzettend veel met Nieuw-Balinge.  En nu ik al heel wat jaren tel en heerlijk met mijn man samen nog dingen onderneem wat we zelf nog kunnen zonder hulp, genieten we nog steeds dagelijks met volle teugen van ons zo mooie dorp Nieuw-Balinge!

Gé Sok - Post